Dodaj do ulubionych

Zaprosmy ICH do Polski

06.05.07, 01:50
Polska ostatnio jest bardzo znanym krajem, m.in. dzieki integracji z Unia i ME
2012, ale nie o tym chce pisac ;D. Zdarza sie, ze do Polski przyjezdza jakis
bardzo znany artysta i jego wyste4p jest sukcesem - dlaczego wiec nie zaprosic
ekipy z "PB" do Polski? Tak, wiem, wiekszosc z nich kreci filmy i pewnie nie
da rady przyjechac, ale w sumie moznaby kiedys liczyc na odwiedziny chociazby
kilku z nich, albo chociaz jednego aktora, wiedzac, jak popularni sa w Polsce.
Pomoc w tym moglby Polsat, Filmweb, w sumie wszyscy zajmujacy sie filmem, na
dodatek jest serwis, gdzie sie takie petycja sklada. To pomysl jeden, mzoe
dosc nierealny, ale chyba warty sprobowania, a mam jeszcze drugi - pewnie
czesc z Was wie, czym jest kapela "Blonde from Fargo". Czy nie byloby milo
posluchac ich na zywo? Mozna zrobic to w ten sam sposob, jak powyzej, tylko,
ze akurat na to jest wieksza szansa :>. Jesli jestescie za, napsizcie o tym w
tym temacie, zorganizujemy akcje i moze sie uda (mam juz kilka pomyslow, ale
nie mozemy robic tego kazdy sobie, tylko trzeba zrobic to hurtem, wiec zanim
zaczniemy, to wpisywac sie tutaj, czy to w ogole ma wg Was sens ;).
Obserwuj wątek
    • dorota_1988 re 06.05.07, 04:28
      słyszałam jakieś plotki, że trzeci sezon ma być kręcony także poza Ameryką... więc może zaprośmy ich i niech nakręcą tu jakiś odcinek... :)
    • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 06.05.07, 10:43
      blackfalcon napisała...
      tym temacie, zorganizujemy akcje i moze sie uda (mam juz kilka pomyslow, ale
      > nie mozemy robic tego kazdy sobie, tylko trzeba zrobic to hurtem, wiec zanim
      > zaczniemy, to wpisywac sie tutaj, czy to w ogole ma wg Was sens ;).

Moim zdaniem to świetny pomysł i byłoby wspaniale, żeby jeżeli już nie cała
      ekipa PB to przynajmniej moja ulubiona trójka tzn. Went, Dominic i Sarah
      przyjechali do Polski w ramach akcji promocyjnej 2 sezonu w Polsacie.
      Oczywiście że jest to mało prawdopodobne( ale spróbować warto. Proponowałbym
      nazwać ten projekt "Invitacion's project" i zastanowić się czy nie stworzyć dla
      niego osobnej strony internetowej tak żeby pozyskać wpisy od jak
      najliczniejszej grupy wielbicieli PB także z innych forów poświęconych PB.
      Jeżeli akcja powiodła by się sukcesem to Polsat miałby dodatkową motywacje żeby
      zaprosić Naszych ulubieńców do Polski... Co o tym myślisz
      blackfalcon ?...

• blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 07.05.07, 02:02
        Dziekuje za odzew na moj pomysl i rozumiem, ze stanelo na tym, ze zapraszamy
        aktorow, a nie zespol ;). Mozna to zrobic dwojako - albo zrobic strone, tak, jak
        proponujesz (ktos musialby czuwac, zeby te wpisy mialy sens, bo rozni moga na ta
        strone wchodzic), albo napsiac ja tutaj:

www.petycje.pl
        i tu zwolywac ludzi, tylko, ze tutaj trzeba podac adresata petycji, nie wiem,
        kogo bysmy podali, tworcow serialu? ;D. To jak zrobimy? Osobiscie twierdze, ze
        trzeba strone/petycje reklamowac, gdzie sie da i sprobowac kontaktu ze
        wszystkimi, ktoezy by nam w tym mogli pomoc (jak juz mowilam, Polsat, Filmweb i
        podobne). A przyjechac by mogli zarowno na promocje 2 sezonu, jak i na promocje
        ksiazki o "PB" (takowa ma wyjsc w USA czy tez w Anglii juz 8 maja, mam nadzieje,
        ze na polski tez ja przetluamcza szybko i wtedy oni mogliby przyjechac ;). Wg
        mnie najlepiej probowac zaprosic, kogo sie da, bo kazdy ma swoich ulubiencow, a
        im wiecej sie aktorow zaprosi, tym wieksza szansa, ze ktos przyjedzie, poza tym
        glupio tak troche zapraszac tylko kilku chyba...;).
        • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 07.05.07, 22:12
          Proponował bym rozpocząć akcje "invitacion's project" od www.petycje.pl a
          następnie jeżeli pomysł chwyci to może uda się stworzyć specjalnie dedykowaną
          stronę. W każdym bądź razie nie będzie łatwo bo zdaje się, że ekipa
          przygotowuje się do kręcenia trzeciego sezonu...
          • magda.evie.zoe Re: Zaprosmy ICH do Polski 07.05.07, 22:18
            Najlepiej chyba skierować petycję do Paula Scheuringa - ja wiem, że on nie jest
            aktorem, ale zawsze ma dużo ciekawego do powiedzenia o serialu - no i ma też w
            ogóle dużo do powiedzenia, przy organizowaniu takiej akcji np.

Ale oczywiście proponuję w petycji zawrzeć klauzulę, że bez Wentwortha mają się
            nie pokazywać :-)))
            • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 07.05.07, 22:40
              Ok, to ide poszukac namairow na niego, potem wymysle tresc petycji - chyba, ze
              ktos ma ochote to napisac? ;). W razie czego ja moge jutro, lub pojutrze cos
              skrobnac ;)).
              • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 08.05.07, 06:41
                No... Magda ma racje jak pisać to do samego głównego podającego....
                • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 08.05.07, 18:42
                  OK, to ja napisze po polsku, a niech to ktos przetlumaczy na angielski, OK? Poza
                  tym dowiem sie, czy mozna psiac na www.petycje.pl po angielsku, a jesli nie, to
                  zrobimy strone i juz. Tylko ktory adres maila podac, mam na razie to:

www.fox.com/community/askfox/mailing_addresses.htm
                  a do samego Paula chyba nie ma? ;>.
                  • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 08.05.07, 18:43
                    Na stronie wyzej jest tylko ten:

foxmovies@fox.com

Pisac, czy szukac dalej?
                  • magda.evie.zoe Re: Zaprosmy ICH do Polski 08.05.07, 19:38
                    pisz, ja chętnie przetłumaczę :-)

ale co do adresu, to nie mam pojęcia :-?
                    • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 08.05.07, 19:58
                      Może jak zawalimy FOXA petycjami to nawet SARAH z bobaskiem przyjedzie....Ach
                      pomażyć... Najprostszym rozwiązaniem jest przesłać jak największa liczbę!!!!
                      petycji do FOXA i Polsatu...
                      • kris.m Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 06:27
                        heh...jak przesadzicie to w 3 sezonie Michaela z więzienia w Sonie będzie wyciągał polski Masa albo Rutkowski :)
                        • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 13:26
                          No to co, niech w ogole siedza w Polsce :>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
                      • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 08:07
                        A niech mnie... ale zrobiłem byka...Oczywiście chpdzi o "pomarzyć"...hi hi
                        przez "rz"
                        • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 17:09
                          Gotowi do tlumaczenia? :>>.

"Szanowny Panie Producencie / Szanowna Telewizjo!

Serial "Prison Break" na całym świecie święci triumfy popularności. 28 stycznia
                          2007 roku dotarł i do Polski, gdzie od razu stał się przebojem. Miliony ludzi
                          śledzi losy dwóch braci i pozostałych więźniów z Fox River, nieustannie
                          zasiadając przed telewizorem w niedzielę wieczór i przeżywając kolejne odcinki z
                          zapartym tchem. W ciągu tygodnia odliczamy godziny do kolejnego epizodu, a w
                          rozmowach staramy się wymyślić, co zdarzy się w następnym odcinku i czym
                          zakończy się cały ten wspaniały serial. Chyba każdy Polak zna już nazwiska
                          aktorów grających główne role w "Prison Break" oraz nazwiska postaci, jakie
                          grają. Marzeniem wielu z nas jest spotkanie z ekipą "Prison Break", krótka
                          rozmowa z chociaż jednym z aktorów, czy też otrzymanie od niego autografu.
                          Oczywiście każdy z nas ma swoich ulubieńców i bohaterów, o jakich spotkaniu
                          marzy, a jeśli to marzenie mogłoby się spełnić, to na pewno wiele osób gotowe
                          byłoby przejechać pół Polski, żeby tylko na własne oczy zobaczyć swoich
                          ulubionych bohaterów. Chcemy więc zapytać, jako fani (a może już maniacy?)
                          przeboju, jakim niewątpliwie jest już "Prison Break" - czy jest szansa, aby
                          ekipa serialu przyjechała do Polski? Być może na emisję 2 sezonu, albo na
                          promocję książki o serialu ("The Classified FBI Files", w angielskich
                          księgarniach już jest, nie wątpię, że szybko w Polsce znajdzie tłumaczenie i
                          zostanie wydana)? Dominic Purcell, Wentworth Miller, Peter Stormare, Amaury
                          Nolasco, Robin Tunney, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, to Was zapraszamy i
                          mamy nadzieję, że nasze wielkie marzenie się spełni!"
                          • magda.evie.zoe Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 17:14
                            o jak dyskretnie! ani słowa o tym, że czekamy z zapartym tchem na 3. serię :-)))

bardzo dobrze, zabieram się do pracy :-)
                            • magda.evie.zoe Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 17:15
                              ale zapewniam, że w tłumaczeniu Wentworth Miller będzie przed Dominikiem!!!
                              • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 17:28
                                Nie moge pisc o trzeciej serii, bo wyjdzie, ze sciagamy z torrentow, ale jak
                                chcesz cos dodac, zmienic, to smialo, chodzi o to, zeby bylo jak najlepiej!
                                Mozesz dac Wenta do przodu, dla mnie i tak najwazniejszy jest Stormare ;).
                                • aniuta75 Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 17:31
                                  No i żeby Sara nie była gdzieś na szarym końcu :).
                                  • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 18:14
                                    Proponuję następującą kolejność naszych bohaterów na liście:
                                    1.WM\MS
                                    2.SWC\dr Tancredi -najlepiej z bobaskiem!!!!
                                    3. DP\L.Burrows
                                    4.R. Knepper\T-Bag
                                    5.A. Nalasko\Sucre
                                    6.P. Stormare\Abruzzi
                                    7.O. Kravecki\Kelleman
                                    itd...
                                    • agamasia Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 18:25
                                      moonflower2 napisał:

> 7.O. Kravecki\Kelleman

Chyba chodzi o Paul Adelstein\Kellerman
                                      • moonflower2 Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 19:34
                                        agamasia napisała:

> moonflower2 napisał:
                                        >
                                        > > 7.O. Kravecki\Kelleman
                                        >
                                        > Chyba chodzi o Paul Adelstein\Kellerman
                                        Oczywiście masz racje.
                                        • blackfalcon Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 19:40
                                          Abruzzi na czwartym, potem Nolasco, potem Knepper :P.
                                          • magdawaw1 Re: Zaprosmy ICH do Polski 09.05.07, 20:08
                                            Nie ważna kolejność (oczywiście poza WM jako pierwszym...) byleby trafiła petyca
                                            do odpowiednich "rąK" i coś z tego było. A że ściągami z Torrentów to i tak sie
                                            domyslą - pownnyśmy dopiero być w połowie I sezonu..:-)
    • magda.evie.zoe wersja ang. petycji 10.05.07, 11:19
      proszę bardzo:

"Dear Producer / FOX/ Polsat,

"Prison Break" is wildly popular around the world. On January 28th, 2007 the
      series arrived in Poland where it was an instant success. Millions of people
      follow the adventures of the two brothers and the other convicts at Fox River,
      never failing to turn on their TV’s on Sunday night to watch one breathtaking
      episode after another. During the week we count down the hours to the next
      episode and in conversations we try to figure out what is going to happen and
      how this terrific series is going to end. By now, probably every Polish person
      knows the names of the actors starring in "Prison Break" as well as the names
      of their characters. It is our dream to meet the crew of "Prison Break", to
      have a brief conversation with at least one of the actors, or to get their
      autograph.
      Obviously, we all have our favourite characters, people we would simply love to
      meet, and if it were to happen, many people would be willing to travel halfway
      across the country just to see them in the flesh.
      So here is a question from the fans (or perhaps fanatics?) of the hit
      that "Prison Break" no doubt already is – is there a chance that the people
      of “Prison Break” might come to Poland? Perhaps such a visit could be scheduled
      to publicise the airing of season 2, or promote the book on the series ("The
      Classified FBI Files", the original version is already available online and
      surely the Polish translation will be swift to follow)? Wentworth Miller,
      Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Peter Stormare, Amaury
      Nolasco, Robin Tunney, you are most welcome to come to Poland, we are looking
      forward to meeting you and hoping that our big dream will come true!"
      • aniuta75 Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 11:55
        Połowy nie skumałam ale mnie się podoba <lol>.
        • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 14:00
          Knepper przed Stormare :P. Ale zartuje, jest OK, tylko co to jest "convicts"? Bo
          slowa nie koajrze. Jutro to wrzuca na petycje.pl .
          • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 14:00
            A juz wiem, co to znaczy :D. I tam wyzej mialo byc "wrzuce", a nie "wrzuca" :).
      • luczijka Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 14:01
        No piękna petycja!!! :D Magda i Blackfalcon - dobra robota :))) Teraz tylko
        pozostaje nam czekać na odpowiedź :D
        • magda.evie.zoe Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 14:18
          luczijka napisała:

> Teraz tylko
          > pozostaje nam czekać na odpowiedź :D

nie no, najpierw jeszcze trzeba rozpropagować akcję podpisywania petycji :-)
          żeby nie było pięciu podpisów na krzyż!
          • szmegesz Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 14:44
            Podpisuję się rękami i nogami. Tylko jak to będzie technicznie wyglądało?
            • aniuta75 Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 15:03
              Trzeba wysłać mailami do innych moderatorów for prisonowych, do ludzi, którzy
              mają strony, blogi itp o PB :D.
              • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:03
                Po co maila? Temat sie zalozy :D
                • moonflower2 Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:04
                  1) if it were to happen, many people would be willing to travel halfway across
                  the country just to see them in the flesh. Yes Yes Yes.....Yes itd
                  2)we are looking forward to meeting you and hoping that our big dream will come
                  true Yes Yes Yes.....Yes itd.

Cudownie Magda, że umieściłaś Sarcie zaraz za braćmi...
                  Pytanie czy jest ustalone gdzie zamieszczamy tę petycję?
                  Musimy ruszyć z kopyta bo jak zaczną kręcić trzeci sezon to może być klapa...
                  • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:31
                    Petycja poszla:

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2293
                    Teraz trzeba pisac o niej WSZEDZIE, gdzie tylko jest jakas strona/forum/blog o
                    "PB". A jak zaczna krecic, to coz...poczekamy na nich sobie, ale chyba i tak
                    chcemy, zeby przyjechali? ;). Ale oczywiscie ja tez wole, zeby wpadli PRZED 23
                    sezonem ;D.
                    • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:33
                      1) Nie musicie podawac prawdziwych nazwisk, byle przy weryfikacji mail byl
                      prawdziwy.
                      2) Czasem przychodzi mail o temcie "Failure notice", mimo wszystko to jest mail
                      od nich i w srodku jest link o potwierdzenie :D.
                      • blackfalcon Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:34
                        Przed 3 sezonem oczywiscie - przepowiednia, czy cus? :>>.
                        • moonflower2 Re: wersja ang. petycji 10.05.07, 16:38
                          Ja mam nadzieje, że zbierzemy co najmniej 2 miliony wpisów...
    • aniuta75 Dałam na seriale :) 10.05.07, 17:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka