Gość: AutorK IP: 195.82.167.* 25.06.07, 00:41 Czy ktoś z Forumowiczów bra kiedykolwiek udział w Olimpiadzie Literatury i Jzyka Polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Olimpiada IP: *.mlyniec.gda.pl 05.07.07, 22:14 ja brałam, ale odpadłam już na pisemnym okręgowym, więc niewiele mam do opowiedzenia. Za to mam znajomych finalistów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AutorK Re: Olimpiada IP: 195.82.167.* 09.07.07, 12:48 A mogłabym prosić o Twój adres e-mail? :) Odpowiedz Link Zgłoś
elenna19 Re: Olimpiada 13.07.07, 22:06 Ja brałam. Skończyłam na ustnej części drugiego etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_m_ Re: Olimpiada IP: 80.240.172.* 16.07.07, 08:47 Dwukrotnie doszłam do okręgowego etapu ustnego. Eh, gdybym przeszła miałabym 100% z matury z polaka, a tak jets tylko 82 z rozszerzenia i pewnei nie dostane sie na dziennikarstwo do Krakowa. Ale pomijając ten fakt, mile wspominam udział wOlimpiadzie, wiele ciekawych książek przeczytałam itd. Mimo to radzę próbowac swoich sił raczej w olimpiadach o prawach człwoieka itp.- są duzo prostsze i łatwiej zostać finalistą badź nawet laureatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Olimpiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 23:31 Ja biore udział w aktualnej Olimpiadzie 2007/2008. 19 stycznia odbedzie sie drugi etap czesc pisemna - takze to dopiero poczatek. A jak wrazenia inncyh uczestnikow ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sailor Re: Olimpiada IP: *.inowroclaw.mm.pl 29.01.08, 15:02 ja bede miec teraz ustny....i strasznie sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
guaranazrana Re: Olimpiada 10.02.08, 17:33 też brałam udział w okręgowej. Przygotowywałam sie długo do testu, a okazało się że był bardzo prosty. Z kolei tematy prac były strasznie trudne, biorąc pod uwagę to, że byłam w 2 LO i nie miałam części lektur omówionych. Jednak jakoś poszło. Niestety, ustnego nie przeszłam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legniczanka Re: Olimpiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.08, 15:24 Ja jestem w środku olimpijskiego szaleństwa, aktualnie;] Teraz czeka mnie etap centralny (ach ta wawa!), ale trwogę nieprzespanych nocy pod znakiem zgrzytających zębów i pożartych paznokci, umila mi myśl o zdanej maturze z polisza. Dodam jednak, że we wszystkich poprzednich etapach prowadziła mnie złota zasada 'więcej szczęścia niż rozumu', która mam nadzieję da radę' również przed wielce szacowną komisją w Pałacu Staszica. Pozdrawiam wszystkie dzieci Olimpiady;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: Olimpiada IP: *.toya.net.pl 22.02.08, 21:27 Etap centralny. Czy ktoś orientuje się jak oceniana jest rozprawka, czego wymaga się od tej formy, jak ją ocenia, co należy zawrzeć, jak ukierunkować tok rozważań? W jaki sposób przygotowujecie się do etapu ustnego? Czy konieczna jest znajomośc wszystkich opracowań? PS A co do trudności tematów tegorocznych interpretacji - nie popadajmy w przesadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timiri Re: Olimpiada IP: *.zabrze.net.pl 26.02.08, 20:30 Ano - mnie także czeka etap centralny. Podpinam sie pod pytania osoby poprzedzajacej;). Macie moze znajomych laureatow/finalistow, ktorzy orientuja sie, jak wyglada ostatni etap? Bylabym baaardzo wdzieczna za jakiekolwiek informacje... razem mzoe jakos zbierzemy dokladniejsze dane:). Mozemy sie powymieniac newsami;) Moj mail: timiri@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: Olimpiada IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 18:25 Czy jest jakieś forum internetowe dotyczące Olimpiady Literatury i Języka Polskiego? Ja też zostawiam mejla: kotolka.miau@buziaczek.pl PS:Timiri, gdyby udało Ci się czegoś dowiedzieć, napisz. O etapie centralnym jest najmniej informacji. Przeraża mnie niedoinformowanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: Olimpiada IP: *.toya.net.pl 17.04.08, 17:54 Już po Olimpiadzie 2008. Jak Wam poszło? Odpowiedz Link Zgłoś