kakuz118 09.03.08, 16:40 Mój temat prezentacji maturalnej brzmi: Portret kobiety w lit.XIXwieku. Czy ktoś może mnie ukierunkować ? Może ktoś z Was miał taki temat ? Chodzi mi dokładnie o okreslenie problemu i plan prezentacji ;) Z góry dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Profesor Re: Prezentacja maturalne ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 20:56 Witam, Mogę Ci pomóc, napisz do mnie - number181@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: Prezentacja maturalne ;( 11.03.08, 00:23 Problem można określać na różne sposoby, np: Kobieta w roli matki, żony i kochanki w literaturze XIX wieku. Do planu potzrebne są teksty, nie wiem, czy jakieś już masz, a mogą to być: - "Lilije" Mickiewicza - Konrad Wallenrod - Dziady cz.IV - Pan Tadeusz - Kordian - Śluby panieńskie - Historia Jana i Cecylii - Historia Jana i Justyna - Lalka - Ludzie bezdomni Jeszcze by można trochę tego znaleźć, wybierz sobie najlepiej trzy czy cztery pozycje i dopasuj do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś