Dodaj do ulubionych

Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedzi ...

04.05.11, 11:50
Trzeba być baranem żeby nie zdać tej "matury"
Obserwuj wątek
    • schamienie.rozsiane Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz 04.05.11, 11:52
      a uczcie się uczcie- zmywak w Anglii czeka, barłóg u bauera też. Powodzenia przyszłości narodu!!
    • Gość: papieży Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedzi uczniów [Relacja na żyw IP: *.centertel.pl 04.05.11, 11:52
      Temat rozszerzony:Mit szklanych domów a 100Mln złotych obiecanych od Bolka czyli nieudana rewolucja i złudne marzenia "polaków"
    • Gość: janek Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedzi uczniów [Relacja na żyw IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 11:53
      "Abiturient zda egzamin maturalny, jeżeli w części ustnej i części pisemnej z każdego przedmiotu obowiązkowego otrzyma co najmniej 30 proc. punktów możliwych do uzyskania z egzaminu z danego przedmiotu." Przecież to śmieszne, niech jeszcze obniżą do 20-tu procent :/
    • Gość: Gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.tktelekom.pl 04.05.11, 11:55
      nie wiem czy trudne czy łatwe. WIEM ŻE BEZNADZIEJNE.
    • Gość: Gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.11, 11:55
      na zdjęciach V lo w Opolu^^
    • Gość: Gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.11, 12:06
      jakie rozterki i jaka emigracja ja sie pytam, rzeczywiscie te utwory ale nie te polecenia
    • Gość: gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:12
      mit szklanych domów będzie na rozszerzeniu? skad wiadomość ? :) a co do podstawy to pytania beznadziejne ;)
    • archeus_pl Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz 04.05.11, 12:13
      Matura od dawna straciła sens.Po co ta szopka.Skoro już tak od kilku lat a zwłaszcza od "uwłaszczenia" Giertycha nic nie znaczy.Może jak już tak małpujemy innego wielkiego brata usa,to czas wprowadzić punktacje.Albo odgórnie nadawać maturę wszystkim obywatelom urodzonym w Polsce.A najlepiej profesury zwyczajne bo to i tak mongoły a wykształcenie bez znajomości i tak ch...a znaczy.A w ogóle nie jest potrzebne w tym kraju bo tu same prole mają mieszkać.Mięso robocze dla Niemców,Anglików i Francuzów.Mają umieć liczyć co by im najlepiej sprzątać,zbierać buraki,kwiatki i zapie...ć w fabrykach i nie myśleć.A później jakiś jełop pojedzie i podziękuje za miejsca pracy swoim angielskim,niemieckim i francuskim panom.Odgórnie nadać profesury i już.Na ch... komu edukacja.
    • flash6 Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz 04.05.11, 12:18
      Śmiech na sali. Żądam podniesienia progu zdawalności do 51% !! Na każdym etapie nauki trzeba mieć ponad połowę dobrze, żeby ZALICZYĆ, tylko ta nieszczęsna matura stanowi przykry wyjątek!!!
    • Gość: Paulllie Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:19
      Matura była trudna. Pytania do tekstu były 'dziwnie' formułowane, miałam dużo wątpliwości. A co do wypracowań... W życiu nie pomyślałabym o 'Granicy',nie spodziewałam się, że się pojawi, jeśli była na próbnej...Wiersze były trudne, więc wybrałam Nałkowską. Czy Wy też uważacie, że dzisiejszy egzamin to porażka? Pozdrawiam i życzę powodzenia na jutrzejszym ;)
    • Gość: Paullie Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:24
      próg zdawalności może nie jest za wysoki, ale matura wbrew pozorom nie jest łatwa... Jest beznadziejna, bo nie sprawdza wiedzy, a umiejętność dopasowania się w klucz. Co jest kompletną bzdurą, szczególnie na języku polskim, dla humanistów... Zgadzam się, że matura w Polsce to porażka.
    • Gość: Okarex Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.v50.interkam.pl 04.05.11, 12:25
      podzielam twoją opinię, dzisiejsza maturka to porażka, nie wiedziałem że aż tak trudna będzie i aż taka bezsensowna.
    • Gość: Dżony Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.lomza.mm.pl 04.05.11, 12:31
      Napisałem, że Justyna popełniła samobójstwo.
      Odejmą mi 25pkt za temat???

....
    • olenka18ipol Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz 04.05.11, 12:33
      Mój brat pisze właśnie te "beznadziejną" mature, sama mam 24 lata, pracuje i studiuje w Niemczech. Po pierwsze-ta matura wcale nie jest banalna, bo ludzie mają olbrzymie problemy z jasnym formuowaniem myśli. Po drugie kto z piszacych na tym forum (zwłaszcza te sflustrowane patałachy od baurerów i zmywaków!!) pisał ową nową mature? Bo ja tak. A po trzecie, nawiązując do w.w. flustratów- jak jesteś ogarnięty i masz troche oleju w głowie, to sobie poradzisz. Wspólczuje wam, magistrom z Wyższych Szkół Robienia na Drutach, opcjonalnie Akademii Biznesu i Bizsenu.
    • Gość: Gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:34
      to ona nie popełniła samobója ? ej ej
    • Gość: Amy Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 12:35
      Matura 30% a potem niesamowite zaskoczenie że na studiach trzeba mieć (w zależności od ważności przedmiotu i od wykładowcy) od 60% do 70% punktów by zdać. U mnie (filologia angielska) z przedmiotów praktycznych trzeba mieć 70%, z reszty 60%.
    • Gość: krzys Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:36
      A ja mam takie pytanie :D jak napisalem wsyzstko kurde;D w tym wypracowaniu tylko ze napisalem ze ten caly zenon z ta justyna w paryzu sie poznali to juz wsyzstko zle?;/
    • Gość: cbr954 Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:37
      Masakra ludziska, masakra!!
      To nie było czytanie ze zrozumieniem tylko wiedza o języku, druga część to Nałkowska i powiem że było by ok, gdyby siadło z kluczem.
    • Gość: aaa Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 12:38
      matura byla trudna.... dziwnie sformuowane pytania
    • Gość: 6666 Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.satfilm.net.pl 04.05.11, 12:39
      No ona sie nie zabila ;p probowala ale jej nie pyklo ;) i chciala zabic zenona aletez jej nie pyklo do konca, sam sie zabil ;p a z tym ze sie w paryzu poznali to masz blad rzeczowy ale czy on taki wazny jest zeby ci mieli odjac wszystkie pkt za tematyke to nie wiem. watpie ;) zobacyzmy w czerwcu ;p
    • Gość: Gość Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:39
      krzyś to jeszcze nic, ja napisałem że zenon z Elżbietą się nie ożeni ,,,,
    • Gość: maturysta Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.mtk-tv.pl 04.05.11, 12:40
      drugi temat całkowicie przekręcili szanowni redaktorzy
    • Gość: ZiomZBagien Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: 91.218.156.* 04.05.11, 12:41
      04.05.11, 12:36
      Gość: krzys
      A ja mam takie pytanie :D jak napisalem wsyzstko kurde;D w tym wypracowaniu tylko ze napisalem ze ten caly zenon z ta justyna w paryzu sie poznali to juz wsyzstko zle?;/

Więcej... www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,9535568,Matura_2011__jezyk_polski__pytania__odpowiedzi_uczniow.html#ixzz1LNZKZNZW

Nie, wszystko będzie dobrze, tylko nie dostaniesz punktu lub dwóch, za to ,ze nie wspomniałeś o tym fakcie. Wszystko w temacie.
    • Gość: m. Re: Matura 2011, język polski, pytania, odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 12:42
      nie rozumiałam niektórych poleceń odnoszących się do czytania ze zrozumieniem. Nie wiem też za bardzo co ja miałam zrobić w drugiej części polecenia, jeśli chodzi o pracę pisemną o Granicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka