Dodaj do ulubionych

Polacy w Weert/Limburgia

25.05.05, 16:44
W lipcu planuję wyprowadzić się na stałe do Holandii, będę mieszkać w Weert.
Zawsze miło mieć jakąś polską bratnią duszę w pobliżu. Może ktoś mieszka w
tych okolicach i też ma ochotę po polsku czasami porozmawiać.
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • saviera Re: Polacy w Weert/Limburgia 26.05.05, 18:42
      kasia_schroen napisała:

> W lipcu planuję wyprowadzić się na stałe do Holandii, będę mieszkać w Weert.
      > Zawsze miło mieć jakąś polską bratnią duszę w pobliżu. Może ktoś mieszka w
      > tych okolicach i też ma ochotę po polsku czasami porozmawiać.
      > Pozdrawiam serdecznie.

Na nude w Weert naprawde narzekac nie bedziesz , Polek do towarzystwa nie
      musisz juz teraz szukac......jak tylko zamieszkasz w Weert , Polki same Cie
      znajda , jeszcze bedziesz miala ich dosyc.....;-)))
      Weert to dosc duze miasteczko , czesto slychac polski jezyk na ulicy
      ( w centrum ). Nie pamietam na ktorym forum , ktos napisal ze w Weert mieszka
      okolo 150 Polek ( Polakow ).
      Nie masz sie czym martwic , samotna napewno nie bedziesz...;-)))
      Groetjes !!!
      Saviera
      • kasia_schroen Re: Polacy w Weert/Limburgia 27.05.05, 10:50
        Dzięki za słowa otuchy:) Może ja jakoś mało kontaktowa jestem?:) Bo w Weert
        bywam od jakiegoś czasu średnio przez jeden tydzień w miesiącu i jeszcze nigdy
        nie natknęłam się na kogoś z Polski. Zaznaczam, że nie zamykam się w domu:)
        Teraz jeszcze mieszkam i pracuję w Polsce otoczona znajomymi, przyjaciółmi i
        jak tak mi przyjdzie trochę posiedzieć w Holandii to trochę mi smutno
        samej...stąd moje zainteresowanie tutaj. Wiem, że początkowo wszędzie tak jest,
        że musi upłynąć "chwila" czasu aby poczuć się jak u siebie, szczególnie w innym
        kraju, a ja się znowu martwię na zapas:)
        • saviera Re: Polacy w Weert/Limburgia 27.05.05, 17:44
          kasia_schroen napisała:

> Dzięki za słowa otuchy:) Może ja jakoś mało kontaktowa jestem?:) Bo w Weert
          > bywam od jakiegoś czasu średnio przez jeden tydzień w miesiącu i jeszcze
          nigdy
          > nie natknęłam się na kogoś z Polski. Zaznaczam, że nie zamykam się w domu:)
          > Teraz jeszcze mieszkam i pracuję w Polsce otoczona znajomymi, przyjaciółmi i
          > jak tak mi przyjdzie trochę posiedzieć w Holandii to trochę mi smutno
          > samej...stąd moje zainteresowanie tutaj. Wiem, że początkowo wszędzie tak
          jest,
          >
          > że musi upłynąć "chwila" czasu aby poczuć się jak u siebie, szczególnie w
          innym
          >
          > kraju, a ja się znowu martwię na zapas:)

Tydzien w miesiacu , to troche krotko....zamieszkasz na stale , fama sie
          rozniesie , bedzie innaczej.....nie opedzisz sie od ziomali ;-)))
      • arkadius1987 Re: Polacy w Weert/Limburgia 18.06.17, 19:58
        Hej mieszkasz jeszcze w weert?
    • holona18 Re: Polacy w Weert/Limburgia 23.03.18, 23:52
      Ja mieszkam w Weert. Pracuję tam już od jakiegoś czasu. Bardzo fajne i przyjazne miejsce - zapraszamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka