Gość: Juliaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:23 Zaznacz na płaszczyźnie obszar ograniczony funkcjami: 4y=8x-x(do kwadratu) i 4y=x+6 Na płaszczyźnie zaznaczyć to nie problem, ale nie wiem jak to rozwiązać. ;-( Proszę bardzo o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: !! Pilnie potrzebuję pomocy!! IP: *.aster.pl 27.01.09, 22:49 A czy masz polecenie rozwiąż. Sama piszesz ZAZNACZ. PIERWSZA TO FUNKCJA KWADRATOWA, DRUGA LINIOWA. RYSUJESZ i zaznzczasz część wspólna. A czy tam nie ma przypadkiem nierówności.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliaa Re: !! Pilnie potrzebuję pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:59 Nie ma nierówności.. Ale mam to podzielić przez 4 żeby 'y' samo zostało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: !! Pilnie potrzebuję pomocy!! IP: *.aster.pl 28.01.09, 18:24 Tak oczywiście. Rysując coś zawsze najpierw wyznaczasz Y . Dlatego napisałam ze jedna funkcja jest liniowa a druga to kwadratowa.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliaa Re: !! Pilnie potrzebuję pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 19:55 Okej więc zrobiłam. Możesz napisac jak to bedzie wygladalo wg TWOICH obliczen ? ;-) PS. Dziękuję bardzo za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: !! Pilnie potrzebuję pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:35 Poproszę o MAIL - wyślę rozwiązanie. GG: 8437505 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś