dariusz_jerczynski 28.08.04, 18:20 dariusz.jerczynski.w.interia.pl/powstania12.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spyra Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 28.08.04, 20:21 Mój dziadek był powstańcem, pochodził z Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kej przeprosicie? Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 21:24 Wjymy, bo Wasze Mjano Polouki podowajoom na lis'cie napasztliwcoow Szloonzka. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 28.08.04, 21:39 Gość portalu: Kej przeprosicie? napisał(a): > Wjymy, bo Wasze Mjano Polouki podowajoom na lis'cie napasztliwcoow Szloonzka. Balest daj spokój, w środę znowu będziesz piał rocznicowe peany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 22:01 A co sie wydarzy we strzoda? Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz_jerczynski Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 28.08.04, 22:13 Dołożyłem zdjęcie znalezione na tym forum: dariusz.jerczynski.w.interia.pl/powstania12.html Odpowiedz Link Zgłoś
reden6 Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 28.08.04, 22:17 dariusz_jerczynski napisał: > Dołożyłem zdjęcie znalezione na tym forum: > > dariusz.jerczynski.w.interia.pl/powstania12.html Niy ma sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz_jerczynski Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 28.08.04, 22:19 reden6 napisał: > dariusz_jerczynski napisał: > > > Dołożyłem zdjęcie znalezione na tym forum: > > > > dariusz.jerczynski.w.interia.pl/powstania12.html > > > Niy ma sprawy... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:08 Downo żech niy czytoł tak tendycyjnego szkryflanio ło III Powstaniu. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:10 Ale tyndyncyjo je akuratno, pra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:20 Mie sie zdo, że je za fest akuratno. :-| Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s'lepy pips Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:28 I przy cytaniu niy trza jurz ciyngjym mrurzyc' jednego uoka, pra? Poleku Szloonzouk przestanie byc' "s'lepym pipsym"! A do niydouwna niyjedyn jeszcze niy wjedzioou uo co szuo z tym "s'lepym pipsym". Mys'la, co poleku wszysko sie wyglajhuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:47 Tu łotwiyro mi sie gymba, A wosy stajom mi dymba, Jak czytom co DJ sklycił, Ło Powstaniu ,ło tym Trzecim. Pyrsk! :-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikoonik Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:15 Dejcie se pozoor! Bez ta "parada", muha z Wous zrobi hnet muhojada. Bo wjela jurz tak jak Wy poziywo, kej szuyszy "prowda" ta - "wjecznie rzywo". "Rzywo" jak uoone? Wszyske pomarte! Uostatni z Heuma poszou na warte. Dloo nih to wojna je mjyndzy Bracio! Skirz kjery cekac' przidzie na Nacyjo. Na Ji uznaniy. Bo booua zowdy! Doon'dzie do kjeryhs' tyn kooncek Prowdy? I rejestracjo do, co w poprawje, snojdua sie zasik w soondzie w Warszaje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewiedzacy Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 04:56 od kiedy to bialo-niebieskie barwy sa gornoslaskie? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: GÓRNOŚLĄSKA WOJNA DOMOWA 29.08.04, 09:41 Gość portalu: Niewiedzacy napisał(a): > od kiedy to bialo-niebieskie barwy sa gornoslaskie? Jest Pan daltonistą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślazak od co najmniej 12 pokolen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:33 rzuciłem okiem, cóż za przewrotne przedstawienie tematu! ja tam się cieszę, ze powstanie sie w znacznej mierze udało i nie żyję w Bundesrepublik. Chociaz pan jerczynski pewnie zaluje, ale jesli tak to czemu go jeszcze nie ma w niemczech? moze jego dzidek był powstancem (co skrupulatni Niemcy pewnie wychwycili) i nie chca go przyjac? Ciekawe, że zbiorowa pamiec tamtych wydarzen i ich ocenny jest zupełnie inna. I ciekawe gdzie by nam było tak dobrze jak nie w autonomicnzym wojewodztwie slaskim, pewnie w trzeciej rzeszy ,,walczący pod biało-niebieskimi sztandarami o Górny Śląsk'' - chyba są żółto niebieskie ,,gdyby Korfanty był naprawdę wielkim mężem stanu niepodległa Republika Górnośląska stałaby się faktem'' i zylibysmy długo i szczesliwie, ,,Oczywiście kilkanaście tysięcy "ochotników" z Polski to nie bezinteresowni patrioci, gdyż ich usługi były opłacane z Warszawy sowitym żołdem, więc bez ogródek można nazwać ich najemnikami'' jak dotychczas to raczej spotykałem sie z opiniami , że mamy zal do pilsudskiego ze za bardzo nie pomagal powstaniu ,,Dziennikarze amerykańscy i europejscy jednym głosem ostro krytykowali powstanie, które godzilo w demokratyczny wybór tutejszej ludnośc'' co do demokratycznego charakteru plebiscuty mozna miec watpliwosci zwazywszy na zwozenie wyborcow z innych czesci niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: od co najmniej 12 pokolen IP: *.plymouth.ac.uk 29.08.04, 13:40 > ,,Dziennikarze amerykańscy i europejscy jednym > głosem ostro krytykowali powstanie, które godzilo w demokratyczny wybór > tutejszej ludnośc'' co do demokratycznego charakteru plebiscuty mozna miec > watpliwosci zwazywszy na zwozenie wyborcow z innych czesci niemiec Kto zaproponowal aby glosowali emigranci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owerol Slonzoki wos poznali i przekleli !!! IP: *.a.pppool.de 29.08.04, 14:09 Bogactwa naturalne , kopalnie i zaklady Slonska podobaly sie wom Poloki , to za wasze piondze zrobieliscie polskie powstanie na Slonsku . Wiela ludzi straciolo zycie z kuli waszej chciwosci . Tako jest prowda , prowda w oczy kole . A na zlodzieju czapka gore . Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rehtoor Re: Slonzoki wos poznali i przekleli !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:56 Czopka overol, czopka! Odpowiedz Link Zgłoś