Dodaj do ulubionych

Prokuratura może zablokować nominację kandydata...

IP: *.polskieradio.com 22.04.05, 00:32
to absurdalne szefowie kas chorych ktorzy porobili gigantyczne dlugi sa ok
sosnierz ktory jest najlepszym w kraju jest be
kiedy ci pozal sie boze politycy zmadrzeja i zaczna korzystac z fachowcow a
nie kolesiow?
PROKURATORZY OPAMIETAJCIE SIE politycy sie zmieniaja wy zostajecie
Obserwuj wątek
    • Gość: Prokurator Juźków - szef Prok.Apelacyjnej to stary komunista. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 06:58
      Jużków szef prokuratury apelacyjnej to zajadły, stary komunista, były szef ZMS-
      u w prokuraturze z lat 70 i 80-tych i wieloletni członek PZPR. Kolega
      Szarawarskiego i marszałka województwa z SLD Czarskiego. Nie dziwcie się więc,
      że zrobi wszystko żeby zgnoić przeciwników SLD, bo dla niego wybory to
      polityczna i zawodowa śmierć!
    • e.day Re: Prokuratura może zablokować nominację kandyda 22.04.05, 08:05
      A ja się nie dziwię, że tak nie kochają Sośnierza. Uszczelnił w znacznym
      stopniu fundusze w Śląskiej Kasie Chorych.
      Pomyślcie o kwotach, których nie można było ukraść, o przekrętach, które stały
      się zbyt łatwe do wykrycia... prokuratura sama sobie wystawia żenującą cenzurkę.
      Zamiast kraść na potęgę, wziął się za zarządzanie. Czyż to nie smutne i bolesne?
      Z drugiej strony osoby odpowiedzialne za "informatyzację" ZUS-u, której nie ma,
      ile ci ludzie przewalili kasy? Ile naszych pieniędzy, przeznaczonych na
      świadczenia, zmarnowano na system który NIE działa? I nie jest to
      niegospodarność?
      Pozdrawiam,
      E.Day
    • Gość: Xvid Re: Prokuratura może zablokować nominację kandyda IP: 213.227.80.* 22.04.05, 08:44
      czlowiek ktory zablokowal przekrety w sluzbie zdrowia, zlikwidowal "martwe
      dusze" i przyblizyl nas minimalnie do XXIw musi byc udupiony, zeby partyjniacki
      beton SLD mogl dalej robic przewaly i krasc na potege. Tak 3mac Panowie
      Prokuratorzy na uslugach bandy SLD
    • Gość: szarisz Prawo jest prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:14
      W świetle ustawy o finansach publicznych nie ma najmniejszego znaczenia, czy
      dyrektor jednostki sektora finansów publicznych chciał per saldo poprawić
      sytuację finansową zarządzanej przez niego jsfp, czy też chciał coś ukraść. I
      tak złamał prawo. To, że S. robi wrzask, że to nagonka polityczna to jego
      prawo, ale nie można go traktować inaczej niż setki dyrektorów, którzy
      naruszając ufp częstokroć ratowali byt swojej jednostce i zostali za to ukarani.
      Faktem jest, że odsunięcie od pełnienia funkcji to ostateczność, ale p.
      poniżej...
      Jest jeszcze ominięcie w artykule sprawy fundacji (pałacyku) zarządzanej przez
      S., na który kontrahent kasy chorych podobnież musiał wpłacić "dobrowolną"
      darowiznę zanim dostał zamówienie...
      • kassa3 Re: Prawo jest prawo 22.04.05, 09:39
        Racja, prawo to prawo. Nawet jak jest głupie, a w Polsce normalnego prawa nie ma. A Sosnierz? Nic sie nie stanie jak nie będzie ministrem. Jeszcze prokuratorom podziękuje.Gdyby Łapiński miał taki zakaz, ile mnie byłoby problemów? Co nie?
    • Gość: olo Re: Prokuratura może zablokować nominację kandyda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.04.05, 12:26
      Idolencja readkora P. jest porażająca - pełnomocnik występuje w procesie
      CYWILNYM, a nie karnym. W tym - to obrońca lub adwokat.
    • Gość: nine Popieram Sosnierza! to świetny manager! IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 13:07
      Zyję na Śląsku i odczułem poprawę, kiedy Pan Śośnierz gospodarował w Kasie Chorych. Karty elektorniczne to rewelacja u nas, a niezbędny środek we współczesnej Europie. Poza tym, Sląska Kasa miała b. dobre wyniki. Powinien być Ministrem Zdrowia, jest fachowcem.
      • Gość: gupjeloki jedne Wspjyroom Sos'niyrza! To Fahman coukoom gymboom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:57
        Uoone torpedujoom wszysko co je szloonzke i ze Szloonzka!

Hocia by i boouo nojlepsze we s'wjecie.
    • Gość: zr Re: Prokuratura może zablokować nominację kandyda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:24
      Cała ta sprawa Dyrektora Sosnierza jest (jeszcze jednym)dowodem na to, że
      sprawy w tym Kraju idą w niebezpiecznym kierunku. To jest jakaś
      nierzeczywistość. Jak widzę, w jaki sposób ten system i jego ludzie prześladują
      wszystko to, co dobre i logiczne i kompetentne, to w pierwszym skojarzeniu jawi
      mi sie literatura Fraza Kafki. Czasem myślę, że to ja mam jakąs zdeformowaną
      optyke. Szkoda gadać ...
    • oligiusz Re: Prokuratura może zablokować nominację kandyda 22.04.05, 17:31
      Może i zarządzał dobrze, ale jest tak samo uwikłany w układy korupcyjne.
      Amerykańska f-ma na podstawie faktów pośrednich została w USA skazana na wysoką
      grzywnę, powód zwiększenie sprzedaży w regionie Śląskim po wpłacie darowizny na
      funcdację której pan Sośnierz prezesował... W naszym kraju nawet nagranie na
      tasmie nie jest czasami dowodem wystarczającym... :-)
    • Gość: Anton Do Redaktora Pietraszewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:06
      pytanie: A co ze sprawą "sędziego" z Mysłowic, który sfałszował wyrok i jego
      kumpli prokuratorów? Odpuscił Pan? Pisał Pan,że zajął sie tym Prokurator
      Krajowy. I co dalej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka