bebokk 14.10.03, 20:33 Dowcipy znalazłem w „Kalendarzu Śląskim” z 1931 roku. Niektóre są całkiem, całkiem. Kilka pozwoliłem sobie przedstawić Jeżeli ktoś zna fajne, to niech dopisze swoje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebokk Zegarek 14.10.03, 20:33 Jaka jest różnica między cwaniakiem a zegarkiem ? Zegarek da się każdemu naciągnąć ,a cwaniak nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Nauczyciel 14.10.03, 20:34 Nauczyciel do ucznia : „z powodu twojego zachowania będę zmuszony porozmawiać z twoim ojcem”. Na to uczeń : „niech pan tego nie robi. Tata jest lekarzem i bierze 50 złotych za wizytę” Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Wino 14.10.03, 20:34 Właściciel hurtowni z winami do kelnera w restauracji : „od kogo bierzecie wino ?” Na to kelner : „bierzemy przecież od pana”. Właściciel hurtowni : „no fakt, to poproszę piwo”. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Żebrak 14.10.03, 20:35 - Co, żebrzecie z dwoma kapeluszami ? - Tak, interes szedł tak dobrze, że musiałem go powiększyć Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Wybory 14.10.03, 20:35 - Jaka jest różnica między między papiernią ,a wyborami do parlamentu ? - W fabryce papieru wrzuca się gałgany, a wychodzi papier, a wyborach odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Pech ( TO JEST HIT !!!!!!!!!!!!!! ) 14.10.03, 20:37 Spocony, straszliwie zmęczony złodziej uciekający z wielkim pucharem i złotymi medalami na szyi, goniony przez okradzionego, mówi do siebie : „jo to dycki muszym mieć pecha. Czymu żech się włómoł do maratończyka ?” Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Podatek 14.10.03, 20:37 Urzędnik skarbowy do klienta : „Je Pan zwolnióny od podatku”. Klient : „Jeróna, doprowdy ?” Urzędnik skarbowy : „kaj też tam, dzisio je 1-szego apryla” Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Teściowa ( to też jest HIT !!!!!!!!! ) 14.10.03, 20:38 Pewien Pan wraca z pogrzebu swojej teściowej. Gdy szedł koło kamienicy spadła na niego dachówka zrzucona przez nieuwagę przez robotnika. Pan podniósł głowę ku niebu i mówi : „o ! To teściowa już jest na górze”. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Teściowa ( to też jest HIT !!!!!!!!! ) 15.10.03, 00:14 niezly ten szpas :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koper Re: Teściowa ( to też jest HIT !!!!!!!!! ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 10:34 Fajne kawały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapis Re: Teściowa ( to też jest HIT !!!!!!!!! ) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 19:26 Pewnie to kawał stary jak świat i wcale nie stela, ale ja go strasznie lubię. Biega kogut za kurą wokół kurnika, biega i biega, a kura sobie powtarza: "jeszcze jedno okrążenie, żeby nie pomyślał, że jestem taka łatwa!" Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Mucha 15.10.03, 22:14 - Pani gospodzko, w polywce pływo mucha. - Jo to dycki godóm, co to za niezdarne stworzynia,. Błecha by już downo wyskoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Idiota 15.10.03, 22:15 - Panie, co to znaczy. Pan wszędzie rozpowiada, że jestem idiotą ! - Nie wiedziałem, że Pan z tego robi tajemnicę Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Student 15.10.03, 22:15 - Student przybiega na komisariat policji z doniesieniem, że go okradzono. - Co Panu skradli : - 53 przedmioty. - 53? Jak to ? - No. Talię kart i korkociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Pani ( DOBRE ! ) 15.10.03, 22:16 Pani przychodzi do kuchni i widzi służącą z butelką benzyny koło ognia. - Zuzka ! Precz od ognia z benzyną. Może stać się nieszczęście. - Nale mościnko, joch nie myślała, że wyscie sóm tacy zabobonni ! Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Kobieta i mężczyzna ( pisane w 1931 ) 15.10.03, 22:16 - Przy dzisiejszej modzie trudno jest często rozpoznać kobietę od mężczyzny - Głupstwo. Trzeba tylko kzyknąć : Mysz, mysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Żałoba 15.10.03, 22:17 Po pogrzebie żony mąż nieboszczki daje grabarzowi 10 złotych. Ten ogląda z niechęcią takie skromne pieniądze i mówi : - Wie Pan, jest zwyczaj, że im większa żałoba, tym więcej się daje. - Naprawdę ? Oddaj mi Pan 9 złotych ! Odpowiedz Link Zgłoś