23.03.13, 22:13
Mieszkam nadal z mężem,chce wziąć z nim rozwód,nie wytrzymuje już tego jak znęca się nade mną i psychicznie i fizycznie,nie chce żeby moje dziecko nadal patrzyło jak ja ciągle płaczę,szukam pracy,ale wcześniej nigdy nie pracowałam,bo nie musiałam,zajmowałam się dzieckiem,a teraz zostałam na lodzie,nie wiem co robić,gdzie szukać pomocy,może ktoś mi coś doradzi.
Obserwuj wątek
    • virtimmus Re: co robić 24.03.13, 15:53
      Przede wszystkim żadnych pochopnych ruchów.
      Jeśli chcesz się rozwieść z hukiem i "wyjść na swoje" - musisz najpierw zgromadzić odpowiednią dokumentację.
      To oczywiście częściowo zależy od tego czy jest męża z czego "oskubać" ...
      Co do pracy - nie nastawiaj się że znajdziesz ją w jeden dzień. Daj sobie minimum pół roku. Miesiąc na decyzję co chciałabyś w życiu robić (czynniki: satysfakcja, realność planów, predyspozycje itp) , dwa - trzy miesiące na robienie tego no i kilka miesięcy minie zapewne zanim zaczniesz na tym zarabiać :)
      • virtimmus Re: co robić 24.03.13, 16:03
        Nie mam praktycznego doświadczenia w tym zakresie ale wydaje mi się, że łatwiej na początek uzyskać separację - no a potem rozkład pożycia itp itd iwtd ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka