Dodaj do ulubionych

Jestem sama w ciąży

25.10.14, 18:12
Dowiedziałam się tydzień temu o ciąży. Z ojcem dziecka nie będę miała na pewno kontaktu bo on nie chce dziecka. Oczywiście nie jestem na to gotowa, nie mam stałej pracy, nie mam swojego lokum, musiałabym wyprowadzić się do mamy i liczyć na pomoc rodziny we wszystkim. Nikt jeszcze o tym nie wie. Mam jedną osobę na którą wiem, ze bede mogła liczyć w wielu sprawach, ale to nie wystarczy.
Nie wiem co powinnam zrobić... myślałam już o aborcji. Tak bardzo boję się, że nie zapewnię dziecku nic dobrego a i moje życie będzie już samotne..
Jestem bardzo wrażliwą osobą z trudnymi doświadczeniami, potrzebuję miłości, partnera, a jak pomyślę o tym, że całą ciążę nikt mnie nie przytuli, nie będę mogła pozwolić tez sobie na ta eogistyczną wolność, którą mam teraz to pękam.... wstyd mi że tak myślę. Same wiedziec na pewno ile myśli i obaw jest.
Nie wiem co mam zrobić.....
Obserwuj wątek
    • luki.2002 Re: Jestem sama w ciąży 18.11.14, 18:46
      Hej.
      Nie wiem ile Masz lat, Ja 21.
      Myślę, że każda kobieta na twoim miejscu czuła by się bezsilna, ale nie wolno ci w tym momencie myśleć o aborcji. Na pewno znajdziesz jeszcze faceta, który zaakceptuje to że masz dziecko i pokocha jak swoje. Ja na przykład nie mam nic przeciwko dziewczyną z dziećmi, wiadomo o ciąże nie trudno a życie różne płata figle. Jeśli masz ochotę chętnie wymienię z tobą kilka maili.
      Pozdrawiam
      • alga49 Re: Jestem sama w ciąży 21.11.14, 21:24
        Dziecko zmienia wszystko ,wywraca życie do góry nogami. Ja też zostałam z dzieckiem sama i bałam się tego co Ty ,ale to się zmieni gdy zobaczysz pierwsze USG gdy poczujesz pierwsze kopnięcie. Jak urodzisz dziecko to będziesz tak nim pochłonięta ,że nie będziesz myślała o nikim bo nie będzie Ci zwyczajnie potrzebny .Dziecko będzie rosło i zanim się obejrzysz poślesz je do przedszkola,szkoły i będziesz sobie świetnie radziła tak jak my WSZYSTKIE SAMOTNE MATKI ! A facet może z czasem jakiś się znajdzie :) Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki !
    • dorotadermiblog Re: Jestem sama w ciąży 22.11.14, 17:55
      Kochana,

mam dwójkę dzieci. I powiem tak - choć to banał - wszystko się ułoży.
      Znam samotne matki. Nie jest prosto, ale żadna nie żałuje swojej decyzji.
      Trzymam kciuki!
      Będzie dobrze, zobaczysz
    • and-i16 Re: Jestem sama w ciąży 26.11.14, 23:04
      Witaj dziecko to nie problem a cos wspanialego nawet niewiem czy maaz wyobraznie prosze odezwij sie. 535518600
    • piotrek4056 Re: Jestem sama w ciąży 16.12.14, 18:55
      Cześć,ile masz lat....pomogę ci mieszkam sam lubię dzieci chciałem mieć swoje ale nie mogę znaleść swojej połówki,dam dziecku swoje nazwisko jak będziesz chciała mieszkam na wsi.odpisz na adres[piotrek5500@gmail.com
    • marcnone.marcnone Re: Jestem sama w ciąży 18.01.15, 23:33
      Witaj. Napisz na priva.
    • samotnerodzicielstwozastepcze3 Re: Jestem sama w ciąży 15.02.15, 01:24
      Czy już ktoś Ci pomógł? Jak sobie radzisz? Martwię się o Ciebie... odpisz proszę.
    • marcinbeast Re: Jestem sama w ciąży 15.02.15, 15:50
      Witam chętnie ci pomogę jeśli to aktualne kontakt do mnie 603419800 czekam na informację od Ciebie Pozdrawiam Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka