Dodaj do ulubionych

KTO MI WYTŁUMACZY???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:23
5.1 Twenty years ago:
A. boys didn't do very well in exams
B. school authorities decided to change the situation
C. girls had very good results in exams
D. all pupils went to single-sex classes

czemu wg GW ma być D ?????, mi się wydawało że A, bo kiedy girls szło źle w
szkole to podjęto pewne kroki i powstały te klasy single-sex
Obserwuj wątek
    • Gość: maturzystka Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.05.05, 15:51
      w tekscie bylo wyraznie napisane ze postanowiono poprawic wyniki kobiet w nauce
      i dlatego stworzono szkoly, czy klasy jednej plci.
    • Gość: maturzystka Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 06.05.05, 15:53
      a poza tym chlopcy uczyli sie lepiej (co wyklucza odpowiedz A) a dziewczeta
      gorzej (co wyklucza odpowiedz C), a o odpowiedzi B nie bylo w nagraniu
      • Gość: Annie Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:57
        a mi się wydawało, że powstały te klasy dla jednej płci, zeby polepszyć
        sytuację i mam B
        • Gość: Tom Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:59
          Ja też mam B bo nigdzie nie było podane że 'all pupils went to one-sex classes'
    • Gość: spoko Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.net / 212.160.152.* 06.05.05, 16:00
      ok ale to nie bedzie w takim razie odp A tylko odp B, bo chlopca szlo dobrze a
      tak to zgadzam sie ze w tych odp jest jakis blad.. jeszcze mam watpliwosc co do
      pytania 4.3 w zadaniu 4 mysle ze bedzie FAlse!!
      pozdro!:L)
    • Gość: anka Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:06
      wyraznie wynika ze odp D jest dobra pisze jak wół ze podjeto kroki including
      having single-sex girls ONLY classes ja jak ktoś nie rozumie słowa ONLY to ejgo
      problem...
      • Gość: fdfd Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:12
        odpowiedz jest B mowie to na 100%
      • Gość: OK Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.05.05, 16:58
        Twoim problemem jest to, że nie rozróżniasz znaczenie girls-only classes od
        only girls classes.
    • Gość: ola Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:31
      ja dałam B bo najbardziej mi pasowało, więc nie rozumie czemu D
      • Gość: gosia Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:38
        ja tez wpisalam b niby cpasuje ale b jest chyba lepsza tak czy owak to nie sa
        oficjalne odp
    • kasia_bunia Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? 06.05.05, 16:44
      a ja tego nie pamiętam-ale zaznaczyłam chyba D
      • Gość: z Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.minsk.internetdsl.pl 06.05.05, 16:50
        ja napisalam ze b, ogólnie że chcieli zmienic sytuacje, including nie mósi
        oznaczac ze tylko to dzialanie podjeto
        • Gość: M Re: KTO MI WYTŁUMACZY??? IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 16:53
          Redakcja Gazety tez ludzie i maja prawo do pomylki, ale lepiej niech poprawia
          bo widac panike wzbudzaja :)
      • Gość: tośka przestancie sie o to klocic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:54
        znowu to samo... kazdy sie o to spiera... ja zaznaczylam B... ale juz sama nie
        wiem czy to dobrze... wali mi to :) heh, moze uznaja te dwie odpowiedzi za
        dobre bo tu ludzie niedlugo beda sie bic :)

pisze to juz 2 raz... paranoja!! przestncie sie o to spierac!! nie zachowujmy
        sie jak dzieci 5-letnie!!

a najlepiej jakby prawidlowa odpowiedz to byla E <lol>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka