Dodaj do ulubionych

Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom.

10.05.13, 00:13
Dla ułatwienia innym,z dobrego serca, piszcie co mieliście na maturze z agielskiego ustnego w województwie kujawsko-pomorskim. ja mam 23.05 również zamieszczę i liczę na Was.
Obserwuj wątek
    • Gość: i<3airmax Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 17:16
      Maturę ustną zdawałam 10.05 . Wylosowałam arkusz o numerze 8. Pierwsze zadanie jakie miałam brzmiało, mniej więcej oczywiście, następująco: organizujesz dzień sportu w szkole. Opowiedz o: programie tego dnia roli jaką mają pełnić nauczyciele i uczniowie, powiedz o nagrodach oraz przygotowywanej niespodziance. Drugie zadanie to obrazek, który przedstawiał młodych ludzi zbierających pieniądze na WOŚP. Pytania brzmiały: czym zajmuje się ta organizacja, czy młodzi ludzie powinni udzielać się charytatywnie oraz powiedz czy ty bierzesz udział w takich akcjach. Jeśli tak to w jakich i kiedy.(ogólnie byłą to historyjka do opowiedzenia). W 3 zadaniu miałam przedstawione 3 plakaty z Bondem. Musiałam wybrać najlepszy, ale również powiedzieć dlaczego 2 pozostałe odrzucam. Pytania to: jakich filmów nastolatki nie lubią oglądać w dzisiejszych czasach i dlaczego, wolisz oglądać filmy z przyjaciółmi w domu czy w kinie i dlaczego.
    • Gość: maturzystka. Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.13, 16:49
      Moje koleżanki mialy o spa rozmowę, drugie było o zwierzętach w domu i korzyściach, a trzecie o grafitii jako dzieło sztuki :)
    • Gość: Anita Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: 77.91.7.* 11.05.13, 17:01
      Miałam dzisiaj maturę. Wylosowałam zestaw 24. W pierwym zadaniu miałam coś w stylu rozmowa z przyjacielem z Irlandi o wyremontowaniu wynajmowanego mieszkania. Trzeba było omówić co chcę się zmienić w tym mieszkaniu, kto mi pomoże w tym remoncie, jaka była reakcja właściciela i jednej chmurki nie pamiętam.
      W 2 zadaniu na obrazku miałam 3 kolesi którzy pchają samochód, jest śnieg wszędzie. I potem pytania do tego.
      -dlaczego oni pchają ten samochód
      -czy często jeździsz na wakacje
      -opowiedz o wspólnym wyjeździe ze swoimi przyjaciółmi,
      W trzecim zadaniu były dwa obrazki. Znajoma prosi Cię o pomoc w wybraniu wymarzonej sukni do ślubu. Były dwie sukienki.
      I pytania to, co cenisz sobie bardziej osobowość czy wygląd.
      A drugiego z tych nerw to nie pamiętam.
      • Gość: Gość Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: *.180.73.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.13, 20:14
        Jak wygląda to losowanie zestawu? Widać tam który to jest zestaw? Proszę o szczegółowe wyjaśnienie, mam mature w poniedziałek i bardzo się stresuje z góry dziękuję.
        • Gość: Anita Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: *.satfilm.net.pl 12.05.13, 10:17
          Niestety nie widać numerków. Wchodzisz i na stole leżą kwadraciki musisz jeden wybrać i zobaczyć jaki masz nr z drugiej strony.
    • Gość: xxx Re: Matura angielski ustny 2013 woj.kuj-pom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:59
      Ja miałem dzis mature ustna z j. angielskiego.
      Wylosowałem zestaw nr 45.
      w rozmowie wstepnej pytano mnie sie co robie rano, 2) co robie w weekendy, 3) jak przygotowywalem sie do egzaminow.
      w pierwszym zadaniu mialem zoorganizowac pozegnale przyjecie dla uczniow i nauczycieli: co mialem poruszyc: koszty, gdzie sie to odbedzie, niespodzianka dla gosci, i cos jeszcze
      W drugim to obrazek w sklepie muzycznym jak mezczyzna wybiera plyte.
      pytania 1) Czy on wybiera plyte dla siebie czy na prezent, 2) jakie ja prezenty wybieram. 3) opowiedziec o towarze zamowionym w internecie i jakie mial wady.
      W trzecim zadaniu mialem 3 plakaty na temat bezdomnosci.
      1 pytanie) jak mozna pomoc takim osobom
      2 pytanie) jakie porady aby zmniejszyc liczbe osob bezdomnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka