Gość: beny
IP: 94.75.80.*
10.10.10, 01:51
Witam,
Od pewnego czasu miałem problemy z coraz gorszą wydajnością komputera (Win XP),
co pewien czas przy uruchamianiu IE7 lub zmianie strony wyskakiwało okienko "google analitics",
wyszukiwarka google prawie wogóle nie uruchamiała się tzn. po uruchomieniu komputera było czasami ok,
ale podczas dalszej pracy na komputerze było już niemożliwe korzystanie z google.
Programy AV (Kasperski, Avast, Ad-aware) nie wykazywały żadnego zagrożenia.
Dodatkowo miałem też problemy z bloggerem (brak możliwości dodawania komentarzy na blogspocie na niektórych blogach -
wcześniej nie miałem tych problemów, nic z mojej strony w ustawieniach profilu nie zostało zmienione).
Po pewnym czasie programy AV zostały całkowicie zablokowane, a działanie komputera jeszcze bardziej się spowolniło,
nie mogłem zeskanować żadnym AV skanerem on-line (mks vir)
Komputer potraktowałem Malwarebytes Anti-Malware, który wykrył jakieś trojany i je usunął,
Web Cure it nie wykrył żadnych zagrożeń.
Komputer obecnie działa nie za szybko, jednak jest zauważalna poprawa jakości pracy;
programy antywirusowe zaczęły działać - Avast, Ad-aware (dalej nic nie wykazują), google prawie już działa poprawnie,
z bloggerem dalej te same problemy, oraz co pewien czas dalej wyskakuje okienko "google analitics" .
Prosze o pomoc.
OTL
wklej.org/id/399426/
Gmer
wklej.org/id/399427/.