Dodaj do ulubionych

Int.search-results.com

IP: *.cdma.centertel.pl 18.09.12, 16:00
Witam, pojawił mi się w oknie przeglądarki adres "Int.search-results.com" (zamiast domyślnego google). Wie ktoś co toto jest? Podejrzewam że coś złośliwego. Wie ktoś może jak toto usunąć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Int.search-results.com IP: *.zask.pl 18.09.12, 17:00
      Na poczatek zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Nastepnie daj oba logi z OTL, wklej na wklej.org i podaj link.
      • alex.xo Re: Int.search-results.com 17.02.13, 17:30
        mam dokładnie ten sam problem. zrobiłam skany przy pomocy mbam i cureit. i nic.
        • Gość: Kolobos Re: Int.search-results.com IP: *.zask.pl 17.02.13, 20:26
          Szkoda, ze nie udalo Ci sie przeczytac dalszej czesci tego co napisalem! Prosilem o logi z OTL i NIC.
    • wwwandal1 Re: Int.search-results.com 18.02.13, 11:28
      Łolaboga łolaboga ustawiła się strona startowa w przeglądarce Int.search-results.com, która to jest wyszukiwarką(taką jakich jak google i innych setki) i najwyraźniej najnowszym dzieckiem akamai i ask.com....łolaboga trwoga........

a może działać po za przeglądarką bo klawiatura parkinsona, brak wyobraźni i czytania "zainstaluj automatycznie..." "pozwól na....." przeklikaliście Panowie jak barany...

1.Panel Sterowania > Programy i funkcje > tu usuwać brudy....toolbary everybary......
      1.Panel Sterowania > Opcje Internetowe > Zaawansowane > Resetuj (tfu z dodatkami do IE)
      • Gość: Kolobos Re: Int.search-results.com IP: *.zask.pl 18.02.13, 13:47
        Nie zawsze usuwanie jest takie proste. Przy bardziej zlosliwych dodatkach trzeba nawet usuwac profil przegladarki, skroty z ktorych ja uruchamiasz, wpisy w rejestrze. Dlatego nie ma jednej prostej instrukcji jak cos usunac.
        • wwwandal1 Re: Int.search-results.com 18.02.13, 17:00
          Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Nie zawsze usuwanie jest takie proste. Przy bardziej zlosliwych dodatkach trzeb
          > a nawet usuwac profil przegladarki, skroty z ktorych ja uruchamiasz, wpisy w re
          > jestrze. Dlatego nie ma jednej prostej instrukcji jak cos usunac.

To oczywista oczywistość ale w tym przypadku ...dobry start.

Jak nie zadziała;) ?....to rycie całej HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Browser Helper Objects :) , support.microsoft.com/kb/923737/pl ,
          .... technet.microsoft.com/pl-pl/library/cc781949%28v=ws.10%29.aspx etc etc...

czyli zabawa na maxa :)

Tymczasem ciekawym efektu ...dotychczasowych "zaleceń".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka