Dodaj do ulubionych

Wirus zamula kompa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 15:08
Proszę o pomoc !
Problem: spowolnienie kompa zwłaszcza przeglądarek. Program wykrył mi wirusa C:\windows\system32\drivers\atapi.sys nie może jego usunąć. Nie znam się zbytnio na tych sprawach wklejam logi z Gmer iz OTL, także proszę o wyrozumiałość.
Gmer wklej.org/id/925771/
OTL wklej.org/id/925815/
OTL extras wklej.org/id/925817/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 15.01.13, 16:22
      Masz sporo infekcji.

Odinstaluj:
      Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks
      Browsers Protector
      McAfee Security Scan Plus
      StartSearch Toolbar 1.3
      pozbadz sie tez AVG 2013, jak widac nie za duzo Ci pomogl ten zupelnie zbedny program.

Uzyj jako aministrator AdwCleaner, opcja Delete.

Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Wykonaj skrypt w OTL:
      wklej.org/id/925894/
      Po wykonaniu daj nowy log z OTL, ze skanowania oraz log z TDSSKiller.
    • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 18:13
      Wykonałem wszystkie kroki
      log z TDSSKiller wklej.org/id/926067/
      log z OTL wklej.org/id/926063/

lepiej to już wygląda ?
      • Gość: Kolobs Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 15.01.13, 18:18
        Nie, chyba w ogole nie wykonales skryptu, ktory Ci dalem. Masz go skopiowac razem z :OTL wkleic do OTL i nacisnac wykonaj skrypt.

Daj log z wykonania skryptu oraz nowy log ze skanowania. Mam nadzieje, ze tym razem uda sie wykonac.
        • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 18:38
          Przepraszam, jaki ja głupi nie wcisnąłem wykonaj skrypt.
          log ze skryptu wklej.org/id/926091/
          nowy log ze skanowania OTL wklej.org/id/926105/
          • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 15.01.13, 19:04

Nowy skrypt:

:OTL
            O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {E9DF9360-97F8-4690-AFE6-996C80790DA4} - No CLSID value found.
            O4 - HKCU..\Run: [] C:\Program Files\Samsung\Kies\External\FirmwareUpdate\KiesPDLR.exe File not found

Nadal nie wykonales aktualizacji javy -> www.java.com

Po wykonaniu wybierz w OTL Sprzatanie i to wszystko.
            • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 19:34
              Dziękuję bardzo, zmiany widoczne gołym okiem !
              • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 12:08
                Wczoraj wieczorem było już ok, dzisiaj aby tutaj wejść zajęło mi to 15 min. ciągły brak odpowiedzi w przeglądarce po kilka razy od rana. Czy można coś jeszcze zrobić w tej sprawie ?
                • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 16.01.13, 12:21
                  Infekcji juz nie widac. Dla pewnosci daj nowy log.

Do tego screen z CrystalDiskInfo oraz Process Explorer.

Moze masz problem z dostawca internetu?
                  • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 16:14
                    Odpisałem na post ale został usunięty, odczytałeś ?
                    • kolobos Re: Wirus zamula kompa 17.01.13, 18:05
                      Nie wiem kto to usunal i dlaczego, post przywrocilem.

Teraz obciaza plugin flash, zainstaluj AdBlock oraz NoScript do Firefoxa.

Odinstaluj Przyspiesz Komputer i nigdy nie instaluj takich rzeczy! Wystarczy czytac to co sie wyswietla na ekranie podczas instalacji programow. Ten smiec zainstalowales razem z CrystalDiskInfo z tego co widze, a wystarczylo odznaczyc!

Wykonaj skrypt w OTL:

O4 - HKCU..\Run: [PCSpeedUp] C:\Program Files\Przyspiesz Komputer\PCSUNotifier.exe ()
                      java.sun.com/update/1.6.0/jinstall-1_6_0_35-windows-i586.cab (Reg Error: Value error.)
                      O16 - DPF: {CAFEEFAC-0016-0000-0035-ABCDEFFEDCBA} java.sun.com/update/1.6.0/jinstall-1_6_0_35-windows-i586.cab (Java Plug-in 1.6.0_35)
                      O16 - DPF: {CAFEEFAC-FFFF-FFFF-FFFF-ABCDEFFEDCBA} java.sun.com/update/1.6.0/jinstall-1_6_0_35-windows-i586.cab (Java Plug-in 10.11.2)
                      [2013-01-16 12:31:18 | 000,000,000 | ---D | C]
    • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 18.01.13, 13:54
      Wystarczy odblokowac w ustawieniach i nie bedzie blokowal na wybranych stronach.
      • Gość: Piter89 Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 13:55
        Tak, już zauważyłem, narazie śmiga bardzo ładnie i cicho :)
    • Gość: kerdo Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 17:04
      Witam ,mam podobny problem i nie mogę sobie z tym poradzić. OTL nie chce mi się ściągnąć. mam ESET NOD32 antywirus6 oraz SuperAntiSpyweare . Jestem zupełnie zielony a kompa potrzebuje do pracy .System operacyjny to Win XP. Wykrywa trojan.agent/gen.falcomp[cont] oraz jakieś win32(pełno plików w kwarantannie) . Prosze o pomoc jak sobie z tym poradzić
      • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 22.01.13, 17:13
        Sciagnij stad:
        www.itxassociates.com/OT-Tools/OTL.exe
        www.itxassociates.com/OT-Tools/OTL.com
        www.itxassociates.com/OT-Tools/OTL.scr
        Sprawdz wszystkie trzy linki, ewentualnie sciagnij na innym komputerze i przenies.
        Przed uzyciem OTL sprobuj uzyc AdwCleaner, opcja Delete. O ile uda Ci sie go sciagnac.

Odinstaluj SuperAntiSpyware.
        • Gość: kerdo Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 18:43
          ok,ściągnąłem obydwa. AdwCleaner w pierwszym raporcie bardzo duzo błędów znalazł- skasowałem ,po drugim skanowaniu pokazał raport OK. Komp nadal nie działa jak wcześniej więc odpaliłem OTL ..... raport na 2 strony...co tobie z raportu podać żebyś podpowiedział co jest nie tak
        • Gość: kerdo Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 21:18
          ??
          • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.zask.pl 24.01.13, 12:52
            Nie wiem dlaczego o to pytasz, przeciez w watku pod ktory sie podczepiles jasno widac, ze nalezy dac OBA logi, wkleic na wklej.org i podac linki.
            • Gość: kerdo Re: Wirus zamula kompa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 16:21
              www.wklej.org/id/936524/
              www.wklej.org/id/936526/
              proszę ,oto linki . Liczę na dalszą pomoc z twojej strony
              • Gość: Kolobos Re: Wirus zamula kompa IP: *.centertel.pl 24.01.13, 20:48
                Odinstaluj:
                SUPERAntiSpyware
                Winamp Toolbar for Firefox

Chyba w ogole nie uzyles AdwCleaner, uzyj go uruchamiajac jako administrator.

Zrob tez skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Dlaczego masz na dysku system plikow Fat32, a nie NTFS?

W Chrome zmien wyszukiwarke i strone startowa na Google.

Wykonaj skrypt w OTL:

DRV - [2002-05-24 00:16:56 | 000,031,744 | --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka