Gość: elzunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:18 co to jest ten firewall? czy ktos mi to moze powiedziec????! do jasnej ciacnej???????????!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amj77 Re: CO TO JEST firewall??????????/ 23.07.04, 20:23 Gość portalu: elzunia napisał(a): > co to jest ten firewall? czy ktos mi to moze powiedziec????! do jasnej > ciacnej???????????!!!!!!!!!111 Fire=ogień Wall=ściana Wyobraź sobie, że Twój dom otacza taka ściana z ognia. Czy ktoś się do niego dostanie? Raczej nie. Teraz wyobraź sobie, że tym domem jest Twój komputer, który też otacza ściana z ognia. Czy ktoś się do niego dostanie? Raczej nie. I po to właśnie jest firewall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: CO TO JEST firewall??????????/ IP: *.acn.waw.pl 23.07.04, 21:25 Mądre słowa proszę księdza ! Ja mam dwie takie ściany i wirusa którego nikt nie potrafi usunąć. Pozdrawiam i do zobaczenia na sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
amj77 Re: CO TO JEST firewall??????????/ 23.07.04, 21:30 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Mądre słowa proszę księdza ! Ja mam dwie takie ściany i wirusa którego nikt nie > potrafi usunąć. Pozdrawiam i do zobaczenia na sumie. Bo nie aktualizujesz systemu. Wyobraź sobie, że masz prezerwatywę, która ma małe dziurki. Co przez nie przechodzi? Plemniki i rózne choróbstwa rzecz jasna. Teraz wyobraż sobie, że Twój system jest taką prezerwatywą i ma pełno dziur, przez które wchodzą sobie wirusy. System trzeba po prostu aktualizować www.windowsupdate.com PS. I nie mów, że się automatycznie aktualizuje, bo to czasami nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: CO TO JEST firewall??????????/ 23.07.04, 21:32 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Mądre słowa proszę księdza ! Ja mam dwie takie ściany i wirusa którego > nikt nie > potrafi usunąć. Pozdrawiam i do zobaczenia na sumie. Chyba raczej Ty nie potrafisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: CO TO JEST firewall??????????/ 23.07.04, 21:36 Gość portalu: elzunia napisał(a): > co to jest ten firewall? czy ktos mi to moze powiedziec????! do jasnej > ciacnej???????????!!!!!!!!!111 bogdan.agh.edu.pl/referaty/firewall/firewall.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzunia Re: CO TO JEST firewall??????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:49 jestes niezastapiony..wiesz??.. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: CO TO JEST firewall??????????/ 23.07.04, 21:52 Gość portalu: elzunia napisał(a): > jestes niezastapiony..wiesz??.. I tak nie pomogłem ,więc nie wiem w czym ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzunia Re: CO TO JEST firewall??????????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:57 ale bardzo sie starales..chociazby -podales te strone z praca tego kolesia, poza tym patrzylam na inne problemy i kna kazde rzetelnie odpisujesz i pomagasz inni tez ,ale wiesz co mam na mysli.. Odpowiedz Link Zgłoś