IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:31
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=14613152 ;-DDD
Obserwuj wątek
    • wwwandal1 Re: Wandal!!! 02.08.04, 18:53
      bosze ale masz radochę he he he a co jeśli On korzysta z modemu????? albo
      nieupdatował Pandy? he he he radość przedwczesna-możesz zginąć od własnego
      miecza...
      a tak poważnie-pozdrawiam:)
      • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 18:57
        :-)

Według mnie nie ma lepszego i gorszego antywirusa (każdy aktualny jest dobry).
        Jak zawsze najsłabszym ogniwem jest człowiek. ;-)
        • wwwandal1 Re: Wandal!!! 02.08.04, 19:06
          dokładnie- przykład: mieszkam w miasteczku w którym powstał Anty Viren Kit
          (uznawany obecnie za jednego z najlepszych antyvir) ale przechodze(mieszkam)
          obok tej firmy i nie widze aby wieczorem czy w nocy siedział tam sztab ludzi on-
          line 24/h w sieci-szukających nowych wirów i pracującymi nad szybkim
          aktualizowaniem bazy. Tak raczej jest w przypadku Symantec-a czy Pandy stąd
          np.ostatnia potrafi sciągnąć czasem nową baze virów 2-razy dziennie!.
          To jedna wykładnia(prócz technicznej)sukcesu programu antyvir...
          • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 19:30
            Z tego co się orientuję AVK korzysta z cudzych defninicji.
            • kalinowski11 Re: Wandal!!! 02.08.04, 20:04
              gdata.pl/
              www.antiviruslab.de/article/articleview/2832/160
              www.antiviruslab.com/index.php?lang=gb
              • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:09
                Te, nie zakładaj mi tu kółek wzajemnej adoracji! ;-)

Jest napisane tylko "Exceptional virus detection via two virus search engines".
                Z tego co pamiętam jeden silnik jest Kaspersky'ego, a drugi nie wiem czy cudzy,
                czy już ich własny.
                • kalinowski11 Re: Wandal!!! 02.08.04, 20:17
                  KAV - Engine
                  BitDefender - Engine
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:22
                    Dzięki za info. Tego drugiego zupełnie nie kojarzyłem. :-) A BD to zdaje się
                    rumuńska firma produkuje...
                    • kalinowski11 Re: Wandal!!! 02.08.04, 20:32
                      Wcześniejsze wersje AVK , np. 12 miały silniki KAV i RAV . Właśnie RAV , był
                      rumuński . Natomiast z tego co wiem BitDefender jest niemiecki . Tą rumuńską
                      firmę podobno wykupił Microsoft aby na bazie jej antywirusa stworzyć własnego .
                      Natomiast jeśli chodzi o aktualizacje , to nie narzekam . Praktycznie kilka
                      razy dziennie .

Pozdrawiam .
                      • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:52
                        RAV chyba tak jak piszesz, ale DB jest rumuński:

SOFTWIN SRL Headquarters:
                        5th Fabrica de Glucoza St.
                        Bucharest, Romania
                        Phone: +40 21 2330780
                        Fax: +40 21 2330763
                        E-mail: office@softwin.ro

www.bitdefender.com/bd/site/contactus.php
                      • wwwandal1 Re: Wandal!!! 02.08.04, 20:54
                        po niemiecku to znam 3 słowa ProSieben,Wahre Liebe i Hitler a tak poważnie to z
                        czyich baz danych Virów korzystają?
                        • Gość: piecyk gazowy Re: Wandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:03
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=14613336&a=14616973

A ja jeszcze znam guten Tag, Ich wohne i takie tam. ;-)
                          • kalinowski11 Re: Wandal!!! 02.08.04, 21:13
                            Zresztą , jakie to ma znaczenie co jest czyje , ważne żeby było aktualne oraz
                            skuteczne :)
                            • wwwandal1 Re: Wandal!!! 02.08.04, 21:20
                              tys prowdo tylko przypuszczam,że skoro AVK korzysta z bazy innych to
                              przetworzenie tej bazy do swoich potrzeb(użytkowników AVK) trwa dłużej niż
                              bezpośrednio update-owanie np Nortona czy Pandy ...swoją drogą jak to się ma do
                              praw autorskich.....?eeeee nieważne - oby wszyscy zdrowi byli ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka