Dodaj do ulubionych

Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03

15.08.04, 12:52
Pojawiła się nowa wersja programu jw.
W porównaniu z wersją 6.181 zdecydowanie lepiej daje sobie radę z uciążliwymi
podmianami stron startowych :)

Kilka informacji na temat zmian:
www.idg.pl/ftp/pc_4130/Ad.Aware.SE.Personal.1.03.html
www.lavasoftusa.com/news/product/
www.lavasoftusa.com/software/adaware/
Obserwuj wątek
    • lamerka Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 15.08.04, 16:34
      witaj pourlopowo netsec:)
      • netsec Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 15.08.04, 18:15
        lamerka napisała:

> witaj pourlopowo netsec:)

Witam, szkoda że już koniec tego błogiego stanu :)))
    • Gość: Maja Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 IP: *.chello.pl 15.08.04, 18:26
      Mam nadzieję, że ta wersja będzie trochę szybsza od poprzedniej - dokładnie
      przeskanowanie kompa zajmowało mi czasem i dwie godziny.
    • Gość: Heydrich Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 22:57
      Do netseca: widzę że polecasz wersję SE. ściagnąlem, zainastlowałem, działała
      jak rakieta ale jak miałem problem ze "spyware perfect" to nic nie zauważył.
      wrzuciłem więc z powrotem 6.181 i ten znalazł wpisy w rejestrze po których
      ręcznie usunąłem robala.
      Ten SE jest na pewno lepszy? (wolałbym żeby tak było bo szybciej chodzi)

P.S. Witamy z powrotem :-)
      • netsec Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 16.08.04, 11:07
        Gość portalu: Heydrich napisał(a):

> Do netseca: widzę że polecasz wersję SE. ściagnąlem, zainastlowałem, działała
        > jak rakieta ale jak miałem problem ze "spyware perfect" to nic nie zauważył.
        > wrzuciłem więc z powrotem 6.181 i ten znalazł wpisy w rejestrze po których
        > ręcznie usunąłem robala.
        > Ten SE jest na pewno lepszy? (wolałbym żeby tak było bo szybciej chodzi)

Czy sprawdziłeś ustawienia i aktualizacje w wersji SE?
      • netsec Re: Nowe skuteczniejsze Ad-aware SE 1.03 16.08.04, 11:14

> Do netseca: widzę że polecasz wersję SE. ściagnąlem, zainastlowałem, działała
        > jak rakieta ale jak miałem problem ze "spyware perfect" to nic nie zauważył.
        > wrzuciłem więc z powrotem 6.181 i ten znalazł wpisy w rejestrze po których
        > ręcznie usunąłem robala.
        > Ten SE jest na pewno lepszy? (wolałbym żeby tak było bo szybciej chodzi)

Większość parametrów w wersji SE jest identyczna z wersja 6.x. Polecam
        przed skanowaniem sprawdzenie ustawień zgodnie z prezentowanymi tu
        ralphcaddell.com/pchelp/Ad-aware%20instructions.htm
    • netsec Ustawienia dla Ad-aware SE 1.03 16.08.04, 12:30
      www.lavasoftsupport.com/index.php?showtopic=40554
      • Gość: Heydrich Re: Ustawienia dla Ad-aware SE 1.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:51
        Tak, zawsze w programach AdAware sprawdzam update'y i biorę ustawienia Advanced
        m.in. dzięki radom z tego forum :-) Dlatego zdziwiłem się dlaczego akurat 6.x
        sobie poradził a SE jakoś przeleciał i wyświetlił że jest czysto. Od temtej
        pory trzymam 6.181 i na razie nie będę zmieniał na SE.
        • netsec Re: Ustawienia dla Ad-aware SE 1.03 16.08.04, 14:42

> Tak, zawsze w programach AdAware sprawdzam update'y i biorę ustawienia Advanced
          >
          > m.in. dzięki radom z tego forum :-) Dlatego zdziwiłem się dlaczego akurat 6.x
          > sobie poradził a SE jakoś przeleciał i wyświetlił że jest czysto. Od temtej
          > pory trzymam 6.181 i na razie nie będę zmieniał na SE.

Czy możesz wkleić log z ad-aware 6.181 i log ze skanowania SE?
          Lub prześlij mailem na moje konto w gazecie.
          • Gość: Heydrich Re: Ustawienia dla Ad-aware SE 1.03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:24
            Sorry - SE już odinstalowałem, a podobno najlepiej mieć jedną wersję a ja po
            tamtych przebojach wróciłe do 6.181. Mogę najwyżej podrzucić log z 6.x (choć
            najpierw musiałbym zeskqnować bo logów nie zapisuję) ale od likwidacji spyware
            perfect wyswietla że jest czysto więc nie wiem czy ma to jakiś sens.
            • netsec Re: Ustawienia dla Ad-aware SE 1.03 16.08.04, 15:56

> Sorry - SE już odinstalowałem, a podobno najlepiej mieć jedną wersję a ja po
              > tamtych przebojach wróciłe do 6.181. Mogę najwyżej podrzucić log z 6.x (choć
              > najpierw musiałbym zeskqnować bo logów nie zapisuję) ale od likwidacji
              > spyware perfect wyswietla że jest czysto więc nie wiem czy ma to jakiś sens.

Na przyszłość, ustaw w Ad-aware automatyczne tworzenie logów ze skanowania, ułatwi to analizę potencjalnych problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka