Dodaj do ulubionych

menu kontekstowe

19.04.05, 13:41
Pytalam na forum komputery, ale nikt mi nie odpowiedzial.
Jak zmodyfikowac menu kontekstowe? chcialabym dodac polecenie "scan for
virus" (teraz je mam ale tylko wtedy gdy zaznacze jeden plik, a chcialabym
cala grupe czasem sprawdzic)
mam AntiVir
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: menu kontekstowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 13:50
      Najlepiej nacisnij na katalogu w ktorym sa dane pliki to sprawdzi caly.
      • login_niedostepny Re: menu kontekstowe 19.04.05, 14:04
        no ok, sprobuje tak. Ale na przyszlosc - jak to sie modyfikuje? Pamietam ze
        kiedys umialam stamtad wywalac albo dodawac polecenia.
        • Gość: Kolobos Re: menu kontekstowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 14:26
          Gdzies w rejestrze ale gdzie tego nie wiem.W HKEY_CLASSES_ROOT sa typy plikow i
          co je moze otworzyc itd, ale gdzie sa grupy plikow tego nie wiem w przypadku
          AVP chyba jakis plik dll za to odpowiada bo przy * jest wpis dotyczacy skanera
          ale przy paru plikach nie ma go w menu.
      • Gość: login_niedostepny Re: menu kontekstowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:59
        Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Najlepiej nacisnij na katalogu w ktorym sa dane pliki to sprawdzi caly.

to jednak nie dziala, nie mam tego w poleceniach przy klikaniu na caly folder
        • Gość: Kolobos Re: menu kontekstowe IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 23:04
          U mnie jest, a o ile masz AntiVir Personal Edition Classic to tez powinnas
          miec, a jak nie to sprobuj dodac o tak:

Otworz notatnik wklej do niego to:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\AntiVir/Win]
          @="{a7cda720-84ee-11d0-b5c0-00001b3ca278}"

Zapisz jako menu.reg i kliknij na nim dwa razy i powinno sie dodac tam gdzie
          trzeba :-)
          • Gość: login_niedostepny Re: menu kontekstowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 07:35
            dzieki:)) juz dziala:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka