Dodaj do ulubionych

Problem z wirusem. Pomocy ;)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 17:47
Witam wszystkich, przechodzę od razu do sedna. Najprawdopodobniej mam wira na
pc, przy włączaniu kompa wyskakują mi moje dokumenty.

ponizej log z hijacka, pc był skanowany superantispyem, pcdoktorem oraz adaware.

wklej.org/id/0ea67ff372 - log z hijacka
Dzięki z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolboos Re: Problem z wirusem. Pomocy ;) IP: *.escom.net.pl 20.01.08, 18:02
      Nie chce Ci sie nawet przeczytac przyklejonego watku i chcesz pomocy?! Twoj log z hijackthis to za malo zeby uzyskac pomoc.
      • Gość: RObert Re: Problem z wirusem. Pomocy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 18:25
        -log z hijacka 2.0 (wywaliłem wcześniej EXPLORER.EXE oraz wsctf.exe)
        wklej.org/id/469521b7a0
        -log z combofixa
        www.wklej.org/id/40ad24a67b

z góry dzięki, pozdrawiam
        • Gość: Kolobos Re: Problem z wirusem. Pomocy ;) IP: *.escom.net.pl 20.01.08, 19:09
          Sciagnij TweakUi i wylacz w nim autostart wszystkich dyskow (dvd/cd mozesz zostawic wlaczone). Usun trojany z H: (dysk/pendrive/karta flash podlaczona pod usb).

W hijackthis usun:
          R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = www.daemon-search.com/startpage
          O20 - Winlogon Notify: fsmgmt - C:\WINDOWS\SYSTEM32\fsmgmt.dll

Wklej do notatnika:

Folder::
          C:\Program Files\AdVantage

File:
          C:\WINDOWS\SYSTEM32\fsmgmt.dll
          H:\UFO.exe

Registry::
          [-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon\notify\fsmgmt]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\AdVantage]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\EXPLORER.EXE]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\wsctf.exe]

[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{8a05b9d3-b14e-11dc-8c6f-000e5024bf39}]

Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj i12.tinypic.com/4l761r5.gif ). Po wszystkim daj nowy log (na wklej i link).
          • Gość: RObert Re: Problem z wirusem. Pomocy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 19:43
            hijack- wklej.org/id/629f52bf7d
            combofix- www.wklej.org/id/68e0aa7022

pena oczyściłem tym - "Flash_Disinfector" wystarczy?
            • Gość: Kolobos Re: Problem z wirusem. Pomocy ;) IP: *.escom.net.pl 20.01.08, 20:43
              Nie zrobiles nic z tego co napisalem albo dales zly log.

> pena oczyściłem tym - "Flash_Disinfector" wystarczy?

Jezeli nie ma na nim plikow trojana to tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka