Dodaj do ulubionych

Najlepszy program antywirusowy...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 19:06
Na komputerze mam zainstalowanego Avasta, ale ostatnio zaczął strasznie
przepuszczać wirusy, ciągle łapie jakieś trojany. Postanowiłam kupić jakiś
lepszy program ale nie wiem jaki. Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.escom.net.pl 18.03.08, 19:09
      Jak uzytkownik nie umie korzystac z komputera to zaden program nie pomoze.
      • Gość: Jamla Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 19:18
        Więc co nie tak robię?
        • Gość: Kolobos Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.escom.net.pl 18.03.08, 19:24
          Nie zajmuje sie wrozeniem, ale zapewne cos z tego:
          - nie masz aktualizacji (do systemu/przegladarki itd)
          - uzywasz IE, OE
          - uzywasz jakiegos programu p2p i sciagasz nim trojany
          - wchodzisz na strony www zawierajace trojany i je sciagasz (np. linki z gg, poczty itd)
          - klikasz na wszystko co popadnie bez wczesniejszego sprawdzenia
          - podlaczasz pendrive do zainfekowanego komputera, a pozniej infekujesz swoj komputer

Mozna tak jeszcze dlugo wymieniac.
          Samo sie nic nie robi. Zawsze winny jest uzytkownik, ktory bardzo chetnie zwala wine na program, w koncu lepiej wmawaic sobie, ze to nie Twoja wina tylko programu.
    • Gość: art Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.matarnia.pl 19.03.08, 15:28
      Ja używam Avasta od kilku miesięcy i na palcach jednej ręki mogę
      policzyć, ile razy mi coś wykrył. Tylko, że nie buszuję po
      niesprawdzonych stronach, nie używam p2p, nie instaluję pirackich
      kopii, a ściągane programy sprawdzam antywirusem ZAWSZE, nawet jak
      je mam z najbardziej zaufanych stron. I przy takim podejściu nie
      przeszkadza nawet to, że często korzystam z IE i OE.
      • Gość: Paweł Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:10
        To ja dodam od siebie - warto wyłączyć autoodtwarzanie (oczywiście przed faktem)
        i nie uruchamiać nieznanych programów z pendrive'a. Ostatnio sporo jest tego
        typu infekcji.
        • Gość: Kolobos Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.escom.net.pl 19.03.08, 22:34
          To i tak nic nie pomoze. Wpisy i tak sie dodaja do rejestru nie wazne czy jest zablokowane czy nie.
          • Gość: mandrax Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 15:52
            dlaczego wszyscy się podniecają Avastem?
            ja uważam go za jeden z najgorszych darmowych programów a na ironie jeden z najpopularniejszych
            używam Avire ściągam co popadnie! rapidshare, emule... itd itd. to wszystko przed czym ostrzegacie ;) i śmiać mi się trochę chce, kilkanaście lub kilkadziesiąt razy już wykryło mi vira explorer na pendrive przyniesionym to z cafe to z kądś, nie mam żadnych problemów z wirusami... mam co chwilę info przy próbie rozpakowania pliku lub nagrania go na kompie że z tym plikiem jest coś nie tak, ktoś powie minusem są reklamy ale nie ograniczam się do paranoicznego przestrzegania wszystkich zasad "bezpieczeństwa" jestem normalnym użytkownikiem który ma prawo wejść na stronę xxx ;P hiehie

i co i nic

z a tymi radami wcześniej to OK! są zajebiste jak jedz tran, nie wychodź bez czapki, ubieraj kalesony.... i inne:) heh
            wątek tak na marginesie dotyczy programu antywirusowego a nie waszych złotych rad :P

to się nazywa analfabetyzm wtórny
    • Gość: kapitan Re: Najlepszy program antywirusowy... IP: *.euronet.net.pl 04.04.08, 11:30
      ja uzywam NOD 32 bardzo dobry program nie mialem problemow z wirusami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka