Gość: orrro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:27 Witam, siedzi mi w kompie trojan pws.magania.ahiw , po skanowaniu niby mi go wyleczy, ale przy następnym skanowaniu znowu mi go wykrywa. Jak i czym go skutecznie usunąć? Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.escom.net.pl 07.01.09, 13:26 Daj log z combofix, wczesniej przeczytaj podwieszony temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orrro Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 15:37 Sciągnąłem combofixa ale nie wiem co z tym dalej zrobic, przeglądam forum ale nie moge3 znalezc jasnej podpowiedzi. Po prostu mam go uruchomić czy jak? Z góry dzieki i sorka za zawracanie głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:03 Klobos ja Ci współczuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orrro Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:21 Zamiast współczuć byś napisał albo dał linka jak to zrobić. Skąd mam wiedzieć, pierwszy raz to robie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.escom.net.pl 09.01.09, 18:39 > Skąd mam wiedzieć Z internetu, w koncu masz do niego dostep. Uruchom combofix, po zakonczeniu utworzy sie log, ktory wklej na wklej.org i daj link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcingajda Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:40 wklej.org/id/133330/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 10.08.09, 23:34 Zainstaluj latke na Conficker'a ze strony MS. Zainstaluj tez Comodo IS lub Avire + jakis firewall. Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe Uzyj CFScript.txt z combofix: File:: c:\windows\System32\lmiwuq.dll Driver:: avfymnjq Registry:: [HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List] "2984:TCP"=- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: pws.magania.ahiw IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:32 Wklej do notatnika: File:: c:\windows\system32\lmiwuq.dll Registry:: [HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List] "2984:TCP"=- [-HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\avfymnjq] Driver:: avfymnjq NetSvcs:: avfymnjq Plik zapisz pod nazwą CFScript Teraz plik przeciągnij i upuść na ikonę ComboFix: i44.tinypic.com/2qk54p1.gif Pokaż log który powstanie podczas usuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pws.magania.ahiw IP: 80.54.93.* 05.11.09, 16:35 Tez mi to siedzi w kompie i nie moge sie z tym uporać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 05.11.09, 16:46 Nic dziwnego skoro nawet nie chce Ci sie dac log'a z combofix. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: pws.magania.ahiw IP: *.146.205.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.10, 19:28 Drogi Kolobos,ja też mam jakiegoś wirusa i próbuję się dowiedzieć jak go usunąć,ale niestety dzieki takim ludziom jak Ty jest to raczaj nieosiągalne.Niech dotrze wreszcie do Ciebie,że nie wszyscy znają się na komputerach i nie rozumieją Twojego żargonu,więc albo pomóż innym swoją wiedzą albo przynajmniej ich nie denerwuj swoimi komentarzami,które w żaden sposób nie służą sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 08.02.10, 20:05 Nie jest to zargon, wszystko jest jasno opisane w podwieszonym temacie: forum.gazeta.pl/forum/w,430,102884243,102884243,Przeczytaj_zanim_napiszesz_Zasady_dzialu_.html Nie trzeba sie znac, wystarczy umiec czytac. Nie mowiac juz o wyszukiwarce na forum jak i google, wystarczy wpisac nazwe i poczytac. Jezeli to kogos przerasta to przykro mi ale nie ma czego szukac na tym jak i na kazdym innym forum. Dla takich osob sa serwisy, wystarczy zaniesc komputer i na tym koniec zmartwien! Odpowiedz Link Zgłoś