Dodaj do ulubionych

pws.magania.ahiw

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:27
Witam, siedzi mi w kompie trojan pws.magania.ahiw , po skanowaniu niby mi go
wyleczy, ale przy następnym skanowaniu znowu mi go wykrywa. Jak i czym go
skutecznie usunąć? Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.escom.net.pl 07.01.09, 13:26
      Daj log z combofix, wczesniej przeczytaj podwieszony temat.
      • Gość: orrro Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 15:37
        Sciągnąłem combofixa ale nie wiem co z tym dalej zrobic, przeglądam forum ale
        nie moge3 znalezc jasnej podpowiedzi. Po prostu mam go uruchomić czy jak? Z góry
        dzieki i sorka za zawracanie głowy
        • Gość: Igor Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:03
          Klobos ja Ci współczuje:)
          • Gość: orrro Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 17:21
            Zamiast współczuć byś napisał albo dał linka jak to zrobić. Skąd mam wiedzieć,
            pierwszy raz to robie
            • Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.escom.net.pl 09.01.09, 18:39
              > Skąd mam wiedzieć

Z internetu, w koncu masz do niego dostep.

Uruchom combofix, po zakonczeniu utworzy sie log, ktory wklej na wklej.org i daj link.
              • Gość: marcingajda Re: pws.magania.ahiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:40
                wklej.org/id/133330/
                • Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 10.08.09, 23:34
                  Zainstaluj latke na Conficker'a ze strony MS. Zainstaluj tez Comodo IS lub Avire + jakis firewall.
                  Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe

Uzyj CFScript.txt z combofix:

File::
                  c:\windows\System32\lmiwuq.dll

Driver::
                  avfymnjq

Registry::
                  [HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List]
                  "2984:TCP"=-
    • Gość: @ Re: pws.magania.ahiw IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:32
      Wklej do notatnika:

File::
      c:\windows\system32\lmiwuq.dll

Registry::
      [HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\GloballyOpenPorts\List]
      "2984:TCP"=-
      [-HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\avfymnjq]

Driver::
      avfymnjq

NetSvcs::
      avfymnjq

Plik zapisz pod nazwą CFScript
      Teraz plik przeciągnij i upuść na ikonę ComboFix:
      i44.tinypic.com/2qk54p1.gif
      Pokaż log który powstanie podczas usuwania.
    • Gość: ja Re: pws.magania.ahiw IP: 80.54.93.* 05.11.09, 16:35
      Tez mi to siedzi w kompie i nie moge sie z tym uporać ;/
      • Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 05.11.09, 16:46
        Nic dziwnego skoro nawet nie chce Ci sie dac log'a z combofix.
        • Gość: Beti Re: pws.magania.ahiw IP: *.146.205.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.10, 19:28
          Drogi Kolobos,ja też mam jakiegoś wirusa i próbuję się dowiedzieć jak go
          usunąć,ale niestety dzieki takim ludziom jak Ty jest to raczaj
          nieosiągalne.Niech dotrze wreszcie do Ciebie,że nie wszyscy znają się na
          komputerach i nie rozumieją Twojego żargonu,więc albo pomóż innym swoją wiedzą
          albo przynajmniej ich nie denerwuj swoimi komentarzami,które w żaden sposób nie
          służą sprawie!
          • Gość: Kolobos Re: pws.magania.ahiw IP: *.zask.pl 08.02.10, 20:05
            Nie jest to zargon, wszystko jest jasno opisane w podwieszonym temacie: forum.gazeta.pl/forum/w,430,102884243,102884243,Przeczytaj_zanim_napiszesz_Zasady_dzialu_.html
            Nie trzeba sie znac, wystarczy umiec czytac. Nie mowiac juz o wyszukiwarce na forum jak i google, wystarczy wpisac nazwe i poczytac.

Jezeli to kogos przerasta to przykro mi ale nie ma czego szukac na tym jak i na kazdym innym forum. Dla takich osob sa serwisy, wystarczy zaniesc komputer i na tym koniec zmartwien!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka