Dodaj do ulubionych

Orginalny slub i wesele

08.07.07, 21:29
Dziewczyny jakie macie pomysly na orginalne wykonczenie slubu i wesela tzn.
chodzi mi np. o wystroj kosciola, sali,o muzyke, samochod etc.
Na razie wymyslilam, ze chcialabym zeby kosciol caly byl w kwiatach z origami,
na pewno wg mnie fajne byloby podjechanie do kosciola polonezem, moze niezbyt
piekny samochod ale duzy mam sentyment w zwiazku z moim narzeczonym i nasza
znajomosciawink

A co u Was bylo oryginalnego?
Obserwuj wątek
    • nina_persson Re: Orginalny slub i wesele 08.07.07, 22:41
      Wydaje mi się, że warto zajrzeć na stronę marthastewart.com. to serwis słynnej
      Amerykanki polskiego pochodzenia, posiadającej koncern medialny doradzający w
      sprawach prowadzenia domu, dekoracji, rękodzieła etc. Jest tam dział weddings,
      gdzie można różne dekoracje i gadżety obejrzeć a potem je wykonać.
    • nives1 Re: Orginalny slub i wesele 09.07.07, 09:01
      A u mnie nie bylo nic oryginalnego . Miałam tradycyjny ślub i wesele - od
      błogosławieństwa po oczepiny smile
      i najlepsze jest to ze goscie się śmiali że mam oryginelnie tradycyjne wesele big_grin
      A ten polonez to świetny pomysł smile Jedni mogą sie dziwić ale ci co będą
      wiedzieli o co kaman na bank stwierdzą ze to romantyczne smile
      • art-hunter Re: Orginalny slub i wesele 10.07.07, 00:28
        My mieliśmy pokaz sztucznych ogni o 24.00 i pokaz laserow o 3.00 Polecam!
    • cookiekm Re: Orginalny slub i wesele 10.07.07, 19:35
      Z origami bym nie przesadzala,pamietaj gdzie ten slub bedziesz miala - kosciol
      nie sluzy raczej wystawom galeryjnym. Ale to moja sugestia.
      Ja calkiem niedawno bralam slub z cudzoziemcem, wiec uroczystosc sama przez sie
      byla inna niz wszystkie. Jesli chodzi o dekoracje, to mowie szczezrze, jestem
      straszna detalistka i przygotowywalam sie do tego dosc dlugo przegladajac
      milion katalogow, a nawet ksiazek o kwiatach doniczkowych. To naprawde duzo
      pomaga. Poniewaz slub mielismy wiosna koscil byl udekorowany galazkami, ktore
      dopiero sie rozwijaja, a w to wplecionymi malymi rozowymi gozdzuiczkami. W
      czasie slubu spiewal chor gospel, mielismy mnostwo tlumaczen i czytan w dwoch
      jezykach. Nigdy nie podobalo mi sie sypanie ryzu z wielkich plastikowych
      torebek z TESCO, dlatego kazdy z gosci gdy przybyl dl kosciola mial na lawce
      polozona mala torebeczke z ryzem, a dodatkowo folder z naszym zdjeciem,
      informacja o mszy, rodzicach, swiadkach i wszystkimi piesniami spiewanymi w
      czasie mszy. Na samym przyjeciu - co bylo niespodzianka - nasi rodzice z jednej
      i drugiej strony przygotowali piekne przemowy. A my sami w sali konferencyjnej
      palacu, w ktorym bylo wesele wyswietlilismy 20 minutowy film o nas i o naszym
      zyciu, tak, zeby kazdy kto w nim nie uczesniczy na codzien mogl je zobaczyc.
      Nie bylo tez glupawych zabaw i konkursow - co tez uwazam bylo dosc oryginalne.
      jesli chodzi o filmowca i fotografa - to obowiazuja dwie zasady spontanicznosc
      i spontanicznosc, zadnych ustawianych zdjec. Sesje fajnie zrobic dwa dni
      pozniej, chyba ze kogos przeraza kolejny makijaz i wdziewanie sukienki. Mozna
      wtedy poszalec, polozyc sie na trawie, pojechac na dworzec kolejowy, lapac
      stopa na ulicy, albo isc do kawiarni na lody. My na przyklad w naszych strojach
      wchodzilismy na drzewo, co bylo calkiem przyjemne. Filmowca - jak najbardziej
      odradzam takiego, ktory zajmuje sie filmowaniem wesel profesjinalnie. Zrobi Ci
      sztampowy film, ktory bedzie wygladal identycznie jak ten tydzien wczesniej,
      chociaz z innymi bohaterami. My wzielismy kogos, kto na codzien kreci filmy
      dokumentalne i reklamowki - wyszlo rewelacyjnie i bardzo oryginalnie, wlaczajac
      w to wywiady z goscmi. Powodzenia zatem, pomyslow jest caly milion...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka