Dodaj do ulubionych

Hung (Wyposażony)

12.10.09, 16:20
czy ktoś z Was widział w piątek pierwszy odcinek na HBO?
moim zdaniem zapowiada sie nieźle :)
Obserwuj wątek
    • radoslaw38 Re: Hung (Wyposażony) 13.10.09, 03:36
      niestety na imieninach bylismy i kompletnie zapomnialem, a z checia bym
      zobaczyl, licze ze jakas powtorka bedzie bo naprawde moze byc ciekawie:D
      • Gość: deczko Re: Hung (Wyposażony) IP: *.multimo.pl 13.10.09, 10:26
        Coz troche jestem do przodu o kilka odcinkow, wiec tak, fajny jest ten serial.
        Kontrowersyjny temat prostytucji podany w cieplym, zjadliwym sosie. Nie sadze by
        ktokolwiek mogl tak rozgrzeszyc kobiete prostytutke, jak jest rozgrzeszany
        glowny bohater. Nie sadze by serial, gdzie glowna bohaterka jest nauczycielka,
        po godzinach prostytutka, kiedykolwiek trafil na ekrany. Z facetem jest o wiele
        prosciej, on ma potrzeby i jest wyposazony. Taa...

Jedna z bardziej realnych postaci w tym filmie to burdel mama wyposazonego,
        kolejny maz jego ex zony, a takze jego dzieci. Choc tutaj troche dziwne, jak z
        tak ladnej pary ludzi, takie brzydkie dzieci?? Nie lubie postaci Lenore, mam
        nadzieje, ze i jej sie noga powinie, bo przeciez scenarzysci kazdemu z bohaterow
        co odcinek rzucaja klody pod nogi.

Sila tego serialu sa postacie drugoplanowe. Tesciowa Hunga jest the best!
        Poza tym ciekawie pokazali jak zycie szkolne, wplynelo na doroslych i jak nie
        moga sie z rol tam przypisanych uwolnic. Wyposazony to glowny sportowiec (czyli
        przystojny glupek), jego byla to cheerlederka, a jej nastepny maz to kujon,
        ktory w szkole sie w niej kochal i dopiero teraz mogl ja zdobyc.
        • ony-x Re: Hung (Wyposażony) 13.10.09, 13:50
          po "domu nad rozlewiskiem" powiew mega inteligencji, kreatywności scenaripisarskiej, konstrukcyjnej i każdej innej.
          matko!
          dlaczego w pol_szcze nie można zrobić takiego serialu?
          • troppo_bella Re: Hung (Wyposażony) 13.10.09, 19:48
            O dobrze wyposażonym facecie? Który dorabia jako żigolo? W naszej prawicowej,
            bogoojczyźnianej TV takie tematy? Żartujesz chyba!
            • Gość: Fugazzi Re: Hung (Wyposażony) IP: *.chello.pl 14.10.09, 09:58
              No ale przecież nie w publicznej...
          • deczko Re: Hung (Wyposażony) 14.10.09, 10:30
            ony-x napisała:

> dlaczego w pol_szcze nie można zrobić takiego serialu?

Brak odpowiedniego zespolu scenarzystow, brak checi podejmowania
            kontrowersyjnych tematow i podejscia do nich na luzie, brak dobrego rezysera,
            brak kreatywnosci, byc moze po prostu brak pieniedzy?!

Poza tym hung to komediodramat, a o taki serial w Polsce trudno. Tutaj, albo sie
            kreci pitbulla, albo Ranczo.
            • mordka777 Re: Hung (Wyposażony) 15.10.09, 20:38
              Zgadzam się z przedmówcą.
              Dodam również że siłą tego serialu wydaje siębyć jego autentyzm.
              Ukazuje on bowiem życie normalnego faceta który został postawiony przed ciężkim życiowym wyborem.

Moim zdaniem w tym sensie serial jest uniwersalny, niestety w Polsce mało kto zadaje sobie trud żeby dostrzec drugie dno w serialach. Więc prawdopodobnie obraz ten gdyby był u nas wyprodukowany zostałby określony jako obsceniczny, kontrowersyjny, demoralizujący młodzież.
              Wszyscy krytycy zapominają że życie pełne jest ciężkich wyborów tak trafnie w Hungu pokazanych. Swoją drogą serial trzyma poziom innych produkcji HBO jak Rodzina Sopranos czy Rzym że o nowym True Blood nie wspomnę:)

Pozostaje tylko pogratulować ekipie odpowiedzialnej za serial za odwagę i dystans w podejściu do temat.
              • ka_thy Re: Hung (Wyposażony) 16.10.09, 13:41
                Mnie się Hung nie podobał. Obejrzałam cały sezon i uważam, że to był stracony czas. Jak na komedię - zbyt ciężki i jakoś mało śmieszny, jak na satyrę - zbyt grubymi nićmi szyty. Jednym słowem przekombinowany. Wątki, które niosły jakiś potencjał albo nie zostały rozwinięte, albo rach-ciach zakończone. Spaprane jednym słowem. Jasnym punktem był Thomas Jane, ale i on nie dał rady uciągnąć całego serialu, choćby nie wiem jak się starał. Beznadziejna Anne Heche. Nie wiem co jej się stało, lubiłam do tej pory tę aktorkę, tutaj nie dało się się jej oglądać. Podsumowując Hunga, pomysł - tak, wykonanie - nie.
                • deczko Re: Hung (Wyposażony) 16.10.09, 13:56
                  ka_thy napisała:
                  Jasnym punktem był Thomas Jane, ale i on nie dał rady uciągnąć całego
                  > serialu, choćby nie wiem jak się starał.

A mnie ten aktor wcale nie porywal. Dobrze gral przystojnego glupka, ktgory nie
                  orientuje sie jak postepowac z kobietam, bo liczy sie tylko on, ale moim zdaniem
                  to watki poboczne scalaly ten serial i chyba dla drugoplanowych postaci chetnie
                  obejrzalam ten serial.

eznadziejna Anne Heche. Nie wiem co
                  > jej się stało, lubiłam do tej pory tę aktorkę, tutaj nie dało się się jej ogląd
                  > ać.

Ja jej nigdy nie lubilam, ale w tym serialu przypominala mi mysz. Moze to ten
                  brak brwi i ruchliwosc. Poza tym irracjonalne zachowanie jej postaci, bardziej
                  wygladalo na zapowiedz jakiejs psychicznej choroby, niz zwyklego pogubienia sie
                  w zyciu.

Ciekawe ile powstanie jeszcze odcinkow tego serialu?
                  Mnie sie ten serial podobal, owszem miejscami przyciezki, ale miejscami takze
                  smieszny, chociaz im wiecej odcinkow tym mniej smiechu, a wiecej dramatu.
                • dorota.k2 Re: Hung (Wyposażony) 19.10.09, 19:55
                  jestem dopiero po 2 odcinkach, ale nie wydaje mi sie, żeby był zbyt cieżkim
                  serialem...
        • dorota.k2 Re: Hung (Wyposażony) 19.10.09, 19:52
          bardzo podoba mi się Twoja wypowiedź, nigdy nie patrzałam na ten serial pod
          takim kątem :)
        • radoslaw38 Re: Hung (Wyposażony) 06.11.09, 17:35
          taki serial o kobiecie juz by nie mial byc komediowy raczej bylby to serial o
          zabarwieniu dramatycznym i o tym jakie to zycie jest ciezkie
    • apra_live Re: Hung (Wyposażony) 21.10.09, 19:49
      Ja obejrzałam już dwa odcinki i wygląda na to, że i trzeci zaliczę, mnie się ten
      serial podoba, żeby nie seria niepowodzeń i "gorzkich pigułek", która spotyka
      Raya byłoby trochę nudno.
      • dorota.k2 Re: Hung (Wyposażony) 24.10.09, 18:55
        i co oglądałaś trzeci? bo mnie nie było w domu i przegapiłam, a nie wiem kiedy
        są powtórki...
    • Gość: kum-nye Re: Hung (Wyposażony) IP: *.icpnet.pl 03.11.09, 14:25
      Ja zrezygnowalam po 6 czy 7 odcinkach. Sama nie wiem w czym leży problem, niby wszystko ok, ciekawe wątki, dobrze dobrani aktorzy, ale jednak nie wciąga...
      • radoslaw38 Re: Hung (Wyposażony) 06.11.09, 17:33
        ja mam wprost przeciwnie mnie coraz bardziej wciaga i coraz bardziej jestem
        ciekaw rozwoju sytuacji:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka