Gość: g IP: *.175.144.173.koba.pl 06.11.09, 10:00 Czy mógłby ktoś opisać co było we wczorajszym odcinku (05.11)? Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shatmach Re: Dr House 06.11.09, 10:08 Dlaczego on się zabił? Oglądałem wczoraj końcówkę. Na początku nie wiedziałem w ogóle czyi to pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a ja wieeem, a ja wieeem! 06.11.09, 10:25 :-P www.pardon.pl/artykul/8350/z_serialu_dr_house_do_bialego_domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amikeo Re: a ja wieeem, a ja wieeem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 11:44 To jest powóddlaczego scenarzyści musieli go wyeliminować z serialu. Ale jaki był powód samobójstwa w serialu? W teści. Bo ja też nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: a ja wieeem, a ja wieeem! IP: 212.76.37.* 06.11.09, 12:02 nie ma żadnego powodu prócz tego ze po prostu się zabił, bo widać chciał.odcinek nazywa się więc "simple explanation". Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: a ja wieeem, a ja wieeem! 06.11.09, 12:42 Cały odcinek, wątek niemedyczny, to była próba rozwikłania dlaczego Kutner strzelił sobie w głowę. House nawet próbował udowodnić, że to było morderstwo. I tak na prawdę nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: a ja wieeem, a ja wieeem! IP: *.175.144.173.koba.pl 06.11.09, 21:47 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: Dr House IP: *.multimo.pl 06.11.09, 13:36 A mnie zastanawia fakt, jak ta kobieta mogla sie nazrec lekow, (ktore staly kolo niej), kiedy pielegniarka gdzies wyszla i nikt nie poniosl za to odpowiedzialnosci i w sumie nikt sie nie przejal tym zaniedbaniem? Troche to dla mnie niewiarygodne, by zostawiac mase lekow przy pacjencie i sobie gdzies isc. A pacjent tak sie nawsuwa tych lekow, ze w kilka minut wykonczy sobie watrobe, ktora byla juz uszkodzona, ale nikt nie mowil o smierci z tej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: Dr House IP: *.multimo.pl 06.11.09, 13:40 A co do smierci tego lekarza, to niestety, ale jak dla mnie zero klimatu. Nie wiem czemu odnioslam takie wrazenie, ale jak dla mnie to wszyscy byli zajeci tylko soba i swoimi problemami. Jacy ci ludzie sa sztuczni i nieprawdziwi, tak sobie pomyslalam. Sam House, tez niczym nie zaskoczyl, jakis taki niemrawy, odkad pokazal sie bez zarostu, patrze na niego innym wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
radoslaw38 Re: Dr House 06.11.09, 17:29 dosc ciekawa opinia..przyznaje,ale skad wniosek ze ci ludzie tacy nieprawdziwi, wyjatkowo w tym serialu poswieconemu sztuce lekarskiej wyglada to powaznie i profesjonalnie, wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dr House 07.11.09, 14:50 Mnie się wydało, że oni się właśnie tą śmiercią przejęli, tylko niektórzy tłumili to sobie (Taub bo House wzbudził w nim poczucie winy, Forman zamknął się przed najbliższa osobą). A być może masz trochę racji i takie bywa nasze społeczeństwo - człowiek obok ginie, a wszyscy żyją dalej. I to wcale, niestety, nie jest sztuczne, ani nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: Dr House IP: *.multimo.pl 07.11.09, 15:50 Nie chodzilo mi o takie zwyczajnie podejscie do smierci- nie zyje, a zycie toczy sie dalej. Umarl ich wspolpracownik, moze dla niektorych przyjaciel i takie udawanie, ze sie nic nie dzieje i zadnej szczerej rozmowy w zespole- troche mnie dziwi. Jeden udaje, ze to nic go nie obchodzi, 13 to moim zdaniem wiele nie obeszlo, bardziej ja zmartwilo, ze chlopak woli przezywac te tragedie sam. Nie wiem, kto bylby w stanie powiedziec cos takiego rodzicom zmarlego, chyba psychopata- a moze House nim jest?! Sam sie ani razu nie obwinil, dZiwne, ze innych chetnie obarczal wina za smierc swojego podwladnego. Oczywiscie mozna teraz spekulowac czemu on umarl, kto zawinil itp? Moim zdaniem scenarzysci, kiepsko poprowadzili ten watek i takie uciecie tematu, nie jest dobrym pomyslem na serial. Wzial sie zabil, a ty sie widzu zastanawiaj dlaczego to zrobil. Nie ogladalam poprzedniego odcinka, moze tam byly jakies symptomy, ze ma sie zabic? Wczesniejsze odcinki nie zapowiadaly tego, ze strzeli sobie w leb. Dla fanow tego serialu, moglo to byc przykre zaskoczenie, dla mnie to bylo sztuczne wygenerowane samobojstwo bohatera, poniewaz aktor postanowil odejsc na inna posade. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dr House 07.11.09, 17:14 Kilka odcinków temu kotka weszła do jego plecaka. Ta od wyczuwania przyszłych zmarłych. Tylko ona wiedziała co się kroi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: Dobre wytlumaczenie! :) IP: *.multimo.pl 07.11.09, 19:27 Tylko House nie bylby zadowolony z takiego rozwiazania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico następne odcinki.. IP: 212.76.37.* 07.11.09, 19:47 pokażą, że ta reakcja nie była wcale taka płytka i niemrawa.szczególnie w przypadku co niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: następne odcinki.. 07.11.09, 21:15 Gość portalu: vico napisał(a): > pokażą, że ta reakcja nie była wcale taka płytka i > niemrawa.szczególnie w przypadku co niektórych. > Ale czyja reakcja?? Jesli pociagna watek samobojstwa tego lekarza, to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vico Re: następne odcinki.. IP: 212.76.37.* 07.11.09, 21:46 będą dobre. poza tym czy naprawde trzeba pokazywać płacze, rzucanie sie na trumne czy jakąś oklepaną wizje żałoby, straty reakcji na śmierć? skoro żałoba po czyims samobójstwie to może byc na początku brak reakcji, stupor, obojętność etc.myślę, ze to super, ze scenarzyści tak wybrali.szczególnie,że przy tym końcówka sezonu, ostatnie 4 odcinki są mocniejsze, moim zdaniem, brzmią lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: następne odcinki.. 08.11.09, 00:45 Jeszcze w odcinku 5x12 było o pacjencie, który próbował popełnić samobójstwo, Kutner i Taub o tym dyskutowali. House jest psychopatą, też mi odkrycie. No, może nie psychopatą, ale socjopatą. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: następne odcinki.. 09.11.09, 00:54 Jakiś czas temu w "Dużym Formacie" była analiza osobowości Housa i wyszło im, że to osobowość narcystyczna jest. A że ma reakcje nieadekwatne do ogólnie społecznie przyjętych, to w każdym odcinku widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telewidz Re: Dr House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:46 To samo, co we wszystkich poprzednich odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
supermodnyciuszek Re: Dr House 11.11.09, 19:50 A słyszeliście ,że filmowy odtwórca Dr Housa Hugh Laurie napisał książkę ? SPrzedawca broni - jeśli ktoś lubi poczucie humoru Dr Housa, to będzie mu się bardzo podobała książka, sensacja, kryminał, a przy tym wszystko ułożone w zabawny ciąg zdarzeń Odpowiedz Link Zgłoś