Dodaj do ulubionych

powakacyjne MjM

13.09.10, 21:58
Liczyłam na Handzie i Papugę, a dostałam nudnych młodych...
Mirka zachowała się histerycznie wg mnie, z jej temperamentem powinna się roześmiać i puścić w niepamięć, ale ona musiała się zachować po serialowemu.

Cymbałki dla Lenki - rzyg.
Krzysiu - rzyg.
Oaza i wszystko - rzyg

Ciekawi mnie tylko, co będzie z tym zdjęciem...
Obserwuj wątek
    • Gość: łeee Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 22:35
      no i teraz chabry rzuciły sie na Marysie...
      • Gość: mak Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 23:48
        Ten odcinek to jakaś niestrawna papka, dlaczego nagle wszystkie dorosłe kobiety w tym serialu zachowują się jak histeryczne małolaty? Śpiew Kingi o zakochanej Mirce jak z podstawówki, Renia i Dorota - gimnazjalistki, które nie mają co robić więc sobie i innym problemy wymyślają, a już ich rozmowa przy kawie - nie wiem co to miało być? Do tego matka Kingi z "chłopakiem" i cymbałkami oraz twarda i rzeczowa bizneswomen Mirka, płacząca w taksówce bo usłyszała o jakimś dziecinnym zakładzie - masakra... To nigdy nie był ambitny serial, ale po wakacjach logika poszła się....
        • czekolada72 Re: powakacyjne MjM 15.09.10, 14:32
          A wg mnie w poprzednim miala miejsce jedna z najbardziej realistycznych w tym filmie akcji czyli.... cymbałki!
          Jezu, jak ja dobrze pamietam, jak kiedys ukrywalam pod ciuchami piano dziecka, a teraz bratowa wyjmuje baterie z wyjcpow swojego dziecka ;) takie zabawki sa wspaniale np dla dziadkow, ale nie prawie 24/dobe - od tego naprawde mozna oszalec, i jedne co przychodzi do glowy, ze wymyslil je sadysta nienawidzacy rodzicow :)))
          a druga - to wczorajszy powrot do domu Kini - jak jej nie lubie - to wczoraj odstawila to cuuuudnie!!!!
          A juz kwestia, o misji jako psychologa - no na jakiegos Oscarca zasluzyla ;)))))))))
    • Gość: martella Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:58
      A zwrócił ktoś uwagę, że pokój Mostowiakowien zmienił barwę jak kameleon? Wcześniej o ile pamiętam ściany były pomarańczowe. Po wakacjach biją po oczach śnieżną bielą. Super szybki remoncik, po którym ani widu ani słychu malarza i Hani.
      A gdzdzie jest Wojtuś? czyżby w związku z kłopotami Tomka zaprogramowali go jakoś? Może wyłączyli przycisk schowali do szafy i niech czeka na lepsze czasy
      • aga_ata Re: powakacyjne MjM 15.09.10, 16:02
        A oburzenie Luckowej jest dla mnie po prostu na maxa wnerwiające. Po prostu mało co się nie zabije, bo małżeństwo się sypie nosz...! Wielkie rzeczy - rozstanie. Jak jest źle, to lepiej chyba się rozstać niż drzeć koty, ale nie... Luckowa jest świętsza od Pana Boga.

Lubię tylko Agatę z MjM. Mam nadzieję, że pomimo ultimatum Marysi |(ja albo ona!), jednak zostanie w Gródku, bo chociaż ma jaja i nie przyjaźni się z Tyfusem i Dorotą.
        • Gość: Justa Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:07
          aga_ata napisała:

> A oburzenie Luckowej jest dla mnie po prostu na maxa wnerwiające.

O nie... tym razem Barbara ma absolutną rację! Choć mogłaby to wyraźniej wyartykułować. Hania, sama nie święta, z niejednym grzechem na sumieniu, tym razem myśli tylko o sobie, o swojej urażonej dumie, zabiera dzieciaki z ich środowiska, od ich koleżanek, kolegów, nauczycieli, z którymi sie żżyły, ulubionych miejsc, babci, dziadka, zabiera egoistycznie do obcego miasta, gdzie będą się czuły jak rzucone na środek oceanu, bo ona sobie TAK POSTANOWIŁA.
          • notting_hill Re: powakacyjne MjM 15.09.10, 17:13
            Aha, czyli dla dobra dzieci udajemy szczęśliwą rodzinkę...

A co miała zrobić jak na Zaczesa patrzeć nie może, i jeszcze ma znosić niewypowiedziane pretensje, że winna jest, bo "wybaczyć nie umie"???
            No, mogłaby jeszcze dzieci zostawić z dziadkami, tyle że wtedy to niechybnie etykieta "wyrodnej" matki. Jak nie patrzeć, przerąbane jak w czołgu. Bez jej w sumie winy.
            • Gość: Justa Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:29
              Ejże, nie napisałam nigdzie żeby udawać szczęśliwą rodzinkę.. Tylko że dzieci to nie przedmioty, żeby nimi rzucać to tu to tam, bo mamusia z tatą mają swoje porachunki.. Zdaje się, że Ulka i Natalka nawet nie są wtajemniczone w plany mamuśki, która już mieszkanko warszawskie załatwia.. A to się zdziwią i ucieszą dopiero..
              • notting_hill Re: powakacyjne MjM 15.09.10, 18:41
                No, ale de facto do tego się to sprowadza, żeby dla dobra dzieci zacisnąć zęby. Bo jaka jest inna alternatywa? Przecież próbowała się z tym uporać i nie dała rady.
                W sumie chyba najwłaściwszym wyjściem byłoby, gdyby sama odeszła i była weekendową matką, tylko z drugiej strony z jakiej racji???
                • Gość: Justa Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 19:10
                  No tak, przecież Mareczka wiarołomcy nie bronię..
                  Ale teraz to trochę tak wygląda, jakby Hanka nie mogąc na niego patrzeć, chciała go ukarać również utrudniając mu kontakt z dziećmi. A właściwie jakby mściła się w ten sposób na wszystkich, waląc na oślep..
                  Poza tym już lepszym wyjściem byłoby, gdyby to Marek ze skruchą poprosił ją o pozostanie w domu, w zamian wynajmując sobie jakąś kawalerkę - i tak cały czas w jakichś rozjazdach przecież jest.
                  W życiu w takich sytuacjach zwykle to niewierni mężowie mają wystawiane walizki, a nie żony z dziećmi gdzieś się tułają się..
                  • Gość: kania Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 20:34
                    Zapomnial wol jak cieleciem byl a jak Hanka zostawila zaczesa samego z malutkim Mateuszem i poleciala w Tango ze swoja miloscia z domu dziecka? tego to juz nie pamieta.A teraz bedzie dzieci zabirac bo jej sie tak podoba;/ a tego co Mostowiakom narobila zanim z Markiem sie zeszla tez nie pamieta
                    • Gość: subiektywna Re: powakacyjne MjM IP: 89.231.199.* 24.09.10, 14:06
                      Ale TERAZ to Zaczes zawinił, nie ona, a Barbara ewidentnie chce, żeby to akurat HANKA czuła się winna... Że jaka to ona jest zła, bo dzieci dziadkom zabiera..
                      Oczywiście najlepiej byłoby dla dzieci, żeby zostały w środowisku które znają i w którym czują się dobrze. Ale postawcie się w takiej sytuacji sami... Ja nie mogłabym patrzeć na takiego mężulka, a co dopiero po tym wszystkim mieszkać z nim w jednym domu. Również jestem zdania, że to Marek powinien się wynieść, bo to JEGO wina. Hanka przecież próbowała mu wybaczyć, dlaczego to ONA ma czuć się winna? Hm.
    • Gość: jupik Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:08
      > Ciekawi mnie tylko, co będzie z tym zdjęciem...

ujawni sie nowe chochole talencie ;))
      • aga_ata Re: powakacyjne MjM 16.09.10, 11:46
        Nie jestem zdania, że dla dobra dzieci trzeba się poświęcać, bo błagam... Wokół dzieci świat się nie kręci, skoro są takie mądre, to zrozumieją.

Nie ma dobrej sytuacji, bo skoro Hanka na Marka patrzeć nie może to sama ma się wyprowadzić od dzieci? Wtedy Luckowa strzelałaby focha, że się dzieciakami nie interesuje. Najpierw kochała Hanię, a Marulek be, a teraz odwrotnie. Cale zło to Hanka.

Serdecznie życzę im rozwodu, niech sobie Handzia znajdzie kogoś na poziomie albo za dyrektora się bierze. A Luckową w kosmos! :D
        • Gość: subiektywna Re: powakacyjne MjM IP: 89.231.199.* 24.09.10, 14:11
          No właśnie szkoda, że z tym dyrem nic... Taka partia 8)) Ale oczywiście scenarzyści mają inne pomysły.
    • Gość: reżyser_Ka Re: powakacyjne MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:00
      powinna zostać z dziećmi w tym domu-w końcu Lucki niczemu nie są winne, a Marulkowi przebaczyć i być razem (zapomniała jak szalała gdy leżał w szpitalu po wypadku?). To wszystko oczywiście-dla dobra dzieci no bo jak się dzieciaki wzięło z domu dziecka to trzeba zacisnąć zęby i ten NORMALNY dom im stworzyć aż do ich pełnoletności!
      • monia515 Re: powakacyjne MjM 20.09.10, 11:41
        Gość portalu: reżyser_Ka napisał(a):

> powinna zostać z dziećmi w tym domu-w końcu Lucki niczemu nie są winne, a Marul
        > kowi przebaczyć i być razem (zapomniała jak szalała gdy leżał w szpitalu po wyp
        > adku?). To wszystko oczywiście-dla dobra dzieci no bo jak się dzieciaki wzięło
        > z domu dziecka to trzeba zacisnąć zęby i ten NORMALNY dom im stworzyć aż do ich
        > pełnoletności!

co mają do tego lucki? winne czy niewinne- jakaś krzywda im się dzieje? rodzina to Hanka, Marek i dzieci- sami powinni rozwiązywać swoje problemy.
    • nika_75 Re: powakacyjne MjM 16.09.10, 19:00
      Pomysł, jak wszystkie pomysły w MjM, jak zwykle od czapy, no bo oczywiscie już widzę jak w naturalny sposób dzieciaki zmieniają szkołę z lipnickiej na warszawską i świetnie sobie radzą nie tylko z różnicami programowymi, ale super aklimatyzują się w nowym środowisku - zwłaszcza Natalka ze swoim dzikim charakterem. Ponadto honorowa Hanka rzuca swoimi kwalifikacjami potencjalnych pracodawców stołecznych na kolana i od razu otrzymuje taka pracę, która nie tylko pozwoli jej na opłacenie czynszu w W-wie, ale i utrzymanie siebie i dzieci na porządnym poziomie.
      Luckowa miała racje pytając Marka dla kogo dobre jest to rozwiązanie. Ano tylko dla Mareczka właśnie, gdyż w rezultacie, nabroiwszy, zostanie w rodzinnym domu, przy mamusi i tatusiu. A dzieci i tak będą przyjeżdżać na weekendy, ferie.. Czyli one bedą ponosiły cały trud zaistniałej sytuacji.
      Nie ma co, miodzio rozwiązanie. Ale w MjM takie gnioty są na porządku dziennym.
      • Gość: babe Re: powakacyjne MjM IP: *.radom.vectranet.pl 19.09.10, 09:26
        > Pomysł, jak wszystkie pomysły w MjM, jak zwykle od czapy, no bo oczywiscie już
        > widzę jak w naturalny sposób dzieciaki zmieniają szkołę z lipnickiej na warszaw
        > ską i świetnie sobie radzą nie tylko z różnicami programowymi, ale super aklima
        > tyzują się w nowym środowisku
        jakimi roznicami programowymi? czyzby w twojej glowce zalegla sie mysl, ze na polskiej wsi szkoly realizuja inny program, niz w miastach? Myslisz moze, ze na wsi dzieci ucza sie rozrzucania obornika, a w Warszaffce obslugi internetu? otoz mylisz sie, we wszystkich szkolach w kraju obowiazuje ta sama podstawa programowa. Roznice programowe moga wystapic jedynie wtedy, gdy dzieci w liceum przenosza sie np z klasy mat-fiz do humana. co dosc rzadko sie zdarza.
        A Ula z Natala na pewna zachwyca sie Warsaw i zostana galeriankami ;D
        • mozambique Re: powakacyjne MjM 20.09.10, 14:21
          czarno widze los zdziczałej NAtalki z płowym warkoczem w warszawskeij szkole
        • imasumak Re: powakacyjne MjM 20.09.10, 14:39
          Dokładnie. Gdyby tak było dzieci z prowincji nie miałby szans dostać się do porządnej szkoły średniej czy na studia w dużym mieście.
          • aga_ata Re: powakacyjne MjM 20.09.10, 15:31
            A może Natalka będzie odstawiać jakieś numerasy? Ja ją widzę jako zakochaną w stolicy, nie będzie chciała wracać. Za to Ula będzie pewnie ciągle płakać. Do wtóru z Luckową-Umartwiającą-Się-Wiecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka