Dodaj do ulubionych

ZUS u Knorra

IP: *.xdsl.centertel.pl 17.01.11, 21:11
No to juz przegięcie na calej lini. Ja wiem ze to serial, ale chyba producenci nie wiedza jak wyglada kontrola w firmie. Mina Knorra i jego współcośtam - jakby miliony prali w tym koparkowo-spychowym biznesie. Przesadzili...
Obserwuj wątek
    • princessofbabylon Re: ZUS u Knorra 17.01.11, 21:14
      Czy kontrola zawsze tak wygląda, że przychodzą takie sztywne babony ze swoim cukrem i kawą? :D
      • aga_ata Re: ZUS u Knorra 17.01.11, 21:44
        i czy nie trzeba o kontroli uprzedzić..?
      • Gość: karola Re: ZUS u Knorra IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.01.11, 22:09
        Z tym własnym cukrem i harbatą/kawą to całkiem niezły pomysł, ludzie chetnie wytruliby kontrolerki z zus-u:p.
        Z kontrolą zus-owską to zapowiadać się nie muszą, sanepid natomiast musi powiadomic o kontroli.
        A tak swoją drogą, to ta pani z zusu klanowego (starsza) wygląda jak blizniacza siostra Rysia:D.
        Mina Jerzego....hihihi, przesadził, widac, ze cos ukrywa, o mało tam na zawał nie zszedł.
        • Gość: mozambique Re: ZUS u Knorra IP: 46.113.161.* 17.01.11, 22:15
          a co tam mam ZUS do sparwdzania?
          te skłądki od tych 3 osób ??? w tym dwóch pe re zesów?

scenarzysci znów stzrelili z armaty do wróbla

zeby tak skarbówka przyszla i znalazła nieksiegowane faktury - oooooooo taaaak
          • z_plus_z Re: ZUS u Knorra 17.01.11, 23:31
            > zeby tak skarbówka przyszla

Właśnie, też myślałam że jedna pani - ta starsza i bardziej zgorzkniała - będzie zusiarą, a ta drugą z urzędu skarbowego....
        • Gość: princessofbabylon Re: ZUS u Knorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 23:01
          > A tak swoją drogą, to ta pani z zusu klanowego (starsza) wygląda jak blizniacza
          > siostra Rysia:D.

To jest matka Żanety z NW :)

• michal_82 Re: ZUS u Knorra 18.01.11, 11:17
          > Z tym własnym cukrem i harbatą/kawą to całkiem niezły pomysł, ludzie chetnie wy
          > truliby kontrolerki z zus-u:p.

Zawsze można wrzucić truciznę do wrzątku, o który proszą :P
    • Gość: Alina Re: ZUS u Knorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 09:13
      Właśnie fajny wątek, serial idzie w strone komedii. Popieram.
      • miruka Re: ZUS u Knorra 18.01.11, 10:06
        czy Jerzy nie odprowadza składek też za takich pracowników jak syn jego i inni, wiec chyba więcej niż 3 osoby, a swoją drogą przesadzili i zrobili z pracowników ZUS jakieś potwory, co na to zusowy PR, tylko czekać jakiejś kampanii, pracowałam w kontroli (nie ZUS) ale kontrolowani nie zachowywali się jak Jerzy, wręcz przeciwnie - zestresowana byłam jak diabli bo traktowali nas jak bezpłatne ekstra szkolenie, zadawali mnóstwo pytań, kazali sobie wyjaśniać wątpliwości ogólnie i w konkretnych przypadkach, nieraz zimno mi było na myśl, że nie odpowiem albo źle.
        a klanowi próbują Bareję kopiować na dzisiejsze czasy, ale jak to wychodzi każdy widzi
        • Gość: a Re: ZUS u Knorra IP: *.alfanet24.pl 18.01.11, 10:23
          Tak własnie powinna wyglądać prawdziwa kontrola:D:D:D
          • Gość: biurowy Re: ZUS u Knorra IP: *.my.net.pl / 10.0.6.* 18.01.11, 15:41
            prowadzę usługowo zusy dla kilkunastu firm,przeżyłęm już kilka kontroli zusowskich w kilku firmach.W porównaniu do kontroli skarbowych,kontrole zusowskie są dużo bardziej przyjemne (dosłownie) i wcale niegrożne.
            Nawet jak w czasie kontroli okaże się,że brakuje jakichś dokumentów,panie kontrolerki każą po prostu odszukać i donieść,jak stwierdzą jakieś nieprawidłowości w stosunku do złożonych dokumentów to ujmują to w protokole i jest na to 30 dni czasu aby złożyć korekty.
            Nigdy też ZUS nie karze jakimiś sankcjami za wykryte nieprawidłowości.
            Tak więc wydaje się,że załoga Knorra nie potrzebnie panikuje z tego powodu.
            • elde23 Re: ZUS u Knorra 18.01.11, 16:11
              Panikują, bo to są tacy "byznesmeni" jak z mysiej d..y waliza.
              Zresztą to nie te głupki, tylko scenarzyści. Dlaczego nie przyjdzie im do głowy zapytać prawdziwego aptekarza, jak wygląda apteka, prawdziwego restauratora, jak wygląda restauracja itp. Myślę, że wielu sympatyków serialu, a w cywilu przedsiębiorców chętnie i za darmo udzieliłoby paru lekcji. Ale pewnie korona spadłaby im z głowy. No to jest jak jest.
    • barti84 Re: ZUS u Knorra 19.01.11, 00:03
      A mnie się wydaje, że scenariusz do Klanu piszą pierwszoroczni studenci scenopisarstwa na zaliczenie... Potem składają do kupy to wszystko i taka kupa im wychodzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka