Dodaj do ulubionych

O "Ranczo"

22.03.11, 11:37
No czego te kobity się tak wystraszyły, kiedy były wójt radnym został!
Tak jakby co najmniej wojewodą się stał!
A "wice" od razu kluczyki oddaje, - przecież oficjalnie samochód zdaje się jej jest, bo wójt, jak się przestraszył aresztowania, to wszystko przepisał na żonę i córkę.
Wiem, że to komedia, ale scenarzyści tu przesadzili chyba.
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: O "Ranczo" 22.03.11, 13:12
      To przezabawne było :).
      No i reakcja pani wójt :D.
      Czy tylko ja mam wrażenie, że Ilona Ostrowska jest zbyt serio jak na ten serial?
      • Gość: marta Re: O "Ranczo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 15:52
        Ilona Ostrowska nie ma już chyba pomysłu na tę rolę, ludzi przestały śmieszyć przekręcane przez nią wyrazy, a środków aktorskich zbyt wielu też nie ma...uważam ją za jedną ze słabszych aktorek pokolenia 30+...widziałam "Ile waży koń trojański" i przede wszystkim "Drogę do raju", gdzie P. Sadowski (filmowy partner) ją dosłownie zmiół, nie potrafiła się wybronić z żadnej sceny...swoją drogą ten aktor też jest specyficzny, jak trafi na słabszego partnera/partnerkę to nie potrafi wspólgrać na choćby zbliżonym poziomie, tylko usilnie uwydatnia braki filmowego interlokutora, czasami aż do przesady, dziwne...bo sam Januszem Gajosem też nie jest.
        • Gość: R Re: O "Ranczo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:52
          Glupia byla ta reakcja "WÓJTOWEJ" na nowego radnego. Przeciez legalnie zostal radnym, a ze zna sie na ludziach to juz tylko jego. Lucy musi sie wziac za robote a nie raczyc wszystkich swoim slodkim pierdzeniem. :)
    • Gość: Dorcia Piąta seria, trzeci odcinek za nami, IP: *.aster.pl 25.03.11, 12:38
      a ja mam wrażenie, że serial się nie rozkręca. Mało śmiesznych scen, w które obfitowały poprzednie serie (oczywiście nie wszystkie odcinki, ale dużo). Tak... trochę nudnawo, moim zdaniem.
      • Gość: Honorata Re: Piąta seria, trzeci odcinek za nami, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:31
        I ja mam podobne wrażenie. Pierwszy odcinek był dość obiecujacy i miałam nadzieję, że w następnych będzie jeszcze lepiej, ale coś się ślimaczy. Jakby scenarzystom brakowało pomysłów na rozwinięcie nawet tych wątków, które sami zainicjowali. Ja, np. byłam zawiedziona, że odpuścili sprawę powieści profesora (Kawalca), którą zaczęła mu pisać córka Solejukowej, a on - ocknąwszy się - pomyślał, że sam to napisał. Można było z powodzeniem kontynuować ten wątek powstawania powieści w egzotycznym "duecie", ale autorzy zamknęli go. Podobnie obiecująco wypadła rozmowa córki wójta ze stryjkiem - proboszczem i można było znaleźć poretekst do kontynuowania tych dialogów, opartych na kontraście pokoleń, środowisk i świadomości. No, ale zobaczymu co będzie dalej, może autorzy scenariusza jeszcze jakoś ciekawie nas zaskoczą.
        • magdaplum Re: Piąta seria, trzeci odcinek za nami, 27.03.11, 16:53
          Uważam że pierwsze części były o wiele lepsze i ciekawsze od tej ostatniej. Brak pomysłów. Jednak nadal ten serial dostarcza mi wiele radości i zabawy więc chętnie go oglądam.
          • Gość: Dorcia Re: Piąta seria, trzeci odcinek za nami, IP: *.aster.pl 28.03.11, 09:45
            Wczorajszy odcinek był trochę lepszy. Ławeczkowe towarzystwo i biznes stulecia, czyli kokosy z ziemi sprzedanej Amerykanom pod bazę:) Aaaa, i jeszcze Solejukowa i Hadziukowa ganiające chłopów po wsi:)
        • anty_nick Re: Piąta seria, trzeci odcinek za nami, 30.03.11, 11:41
          Gość portalu: Honorata napisał(a):

> I ja mam podobne wrażenie. Pierwszy odcinek był dość obiecujacy i miałam nadzie
          > ję, że w następnych będzie jeszcze lepiej, ale coś się ślimaczy.

Coooo?Właśnie pierwszy odcinek był taki nijaki.Teraz jakoś nie mam czasu na oglądanie,więc nie mogę sie wypowiadać,ale śmieszy mnie,ze role napisane dla aktorów interpretujecie,ze gra tak czy siak.To jest tylko rola.Pewnie 95% z was nie wie jacy oni(aktorzy)są w zyciu prywatnym.
          • Gość: Honorata Re: Piąta seria, trzeci odcinek za nami, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 13:02
            anty_nick napisał:
            > Coooo?Właśnie pierwszy odcinek był taki nijaki.Teraz jakoś nie mam czasu na ogl
            > ądanie,więc nie mogę sie wypowiadać,ale śmieszy mnie,ze role napisane dla aktor
            > ów interpretujecie,ze gra tak czy siak.To jest tylko rola.Pewnie 95% z was nie
            > wie jacy oni(aktorzy)są w zyciu prywatnym.

Po pierwsze, to w którym miejscu mojego listu oceniam niby interpretację czyli grę aktorską? Pisałam o walorach i niedostatkach scenariusza, a nie grze aktorów.
            Po drugie, co jest złego lub nienormalnego w ocenie gry aktorskiej? Aktorzy, jak wszyscy inni (a artyści zwłaszcza) podlegają ocenie, bo takie są konsekwencje pubolicznego występowania.
            Po trzecie zaś, to chyba Tobie myli się treść noweli (serialu) filmowej z realnym życie, bo ja niczego takiego nie sugerowałam.
            Pozdrowienia.
    • czekolada72 Powtórki z niedzieli 27.03.11, 17:24
      Moze wiecie kiedy sa?
      • Gość: R Re: Powtórki z niedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 16:14
        Ławeczka z Rancza jak zwykle wczoraj pozamiatała. Solejuk jest the best.
        • honoratak Re: Powtórki z niedzieli 28.03.11, 17:02
          Najlepszy - według mnie - "greps" z wczorajszego odcinka to właśnie z ławeczki (cytuję z pamięci)
          Solejuk: - Może te wojsko to od Łukaszenki?
          Hadziuk: - Co ty, to nasze, Amerykanie!
          • imasumak Re: Powtórki z niedzieli 28.03.11, 17:05
            A tak, tak :))
            W ogóle wątek z bazą wojskową był wczoraj najlepszy :)
            • Gość: Honorata Re: Powtórki z niedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 22:53
              Pomysł z ciemnoskórą Jagną Nowak i doktorem - pantoflarzem też chyba niezły. A w ogóle to Wojciech Wysocki jest świetny w swojej roli. :))
              • Gość: R Re: Powtórki z niedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 07:17
                Ale żona doktora Wezóła (tak to się pisze?) niekorzystnie wyglada w tej nowej fryzurze. W tamtej bylo o niebo lepiej.
                • Gość: Dorcia Tak, tak się pisze IP: *.aster.pl 29.03.11, 13:13
                  Nie byłaby pewna pisowni, gdyby nie pewien wątek (chyba w pierwszej serii), gdy Wezół poznał Lucy w niezbyt ciekawych okolicznościach (była mocno chora). Powiedział: Jestem doktor Wezół. Przez o z kreską:) A Lucy, nieprzytomna przez gorączkę, spytała: Z jaką kreską?:))) To było dobre.
                  Zgadzam się co do fryzury doktorowej. W poprzedniej było jej lepiej.
                • Gość: Honorata Re: Powtórki z niedzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:26
                  Gość portalu: R napisał(a):
                  > Ale żona doktora Wezóła (tak to się pisze?) niekorzystnie wyglada w tej nowej f
                  > ryzurze. W tamtej bylo o niebo lepiej.

Muszę przyznać, że ja początkowo w ogóle jej nie poznałam i myślałam przez chwilę, że zmienili aktorkę :)) Oczywiście, że jako brunetka prezentowała się znacznie lepiej, była bardziej demoniczna i apodyktyczna, a obecnie jest tylko rozhisteryzowana.
    • Gość: mewa-śmieszka Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 13:21
      a mnie śmieszy ta moda "wioletkowa"
    • iza232 Re: O "Ranczo" 09.04.11, 12:16
      Pierwsze serie były rzeczywiście o niebo lepsze. Mam porównanie na świeżo, bo oglądam jednocześnie na TVP Seriale najwcześniejsze odcinki w na tvp 1 - ostatnie. I wolę te pierwsze.
    • Gość: już nie oglądam ! Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 14:38
      ciekawe kto wymyslił ten dziwny wątek z włoskimi policjantami-praktykantami??? dno kompletne !!!! nierealne w 100%
      • imasumak Re: O "Ranczo" 18.04.11, 15:08
        Dlaczego dno? Bo nierealne? Przecież w Ranczu nie o przedstawianie rzeczywistości chodzi.
        Jak masz ochotę na realia, to serial paradokumentalny polecam, w stylu "dlaczego ja" ;)
        • Gość: Anka Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 15:09
          a właśnie że pozostałe wątki są jak najbardziej realne!!! np.amatorzy taniego wina na ławeczce pod wiejskim sklepikiem, ciapowaty policjant i ksiądz, wypindrzona wiejska barmanka itip.itd. Ale policjanci we włoskich mundurach,bez znajomości polskiego??? już nia mają co wymyślać...
          • mallard Re: O "Ranczo" 26.04.11, 09:20
            Gość portalu: Anka napisał(a):

> już nia mają co wymyślać...

Nic, tylko oko trza jeszcze bardziej przymrużać, o tak: ;)

Ale Wezół - House był niezły, prawda?
            "brawo trzynastka!" w wykonaniu doktorowej "zniszczyło system" - jak mawia mój syn.
            • imasumak Re: O "Ranczo" 27.04.11, 15:36
              A sobie obejrzyj w niedzielę koniecznie kolejny odcinek "Włoski rozłącznik" ;)
              Myślałam, że padnę trupem ;)
    • Gość: po świętach Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.11, 09:47
      ale ta Jagna to niczego sobie no nie?
      • Gość: R Re: O "Ranczo" IP: *.opera-mini.net 01.05.11, 21:09
        Ale ten Witebski pisarz to i debil. Taka ekstra laske te Wloszke poderwal, a teraz sie chowal przed nim. Fajna panna zapatrzona w niego. A ta scena co w lozku lezeli - pieknie wtedy wygladala. :) Ech... no ale niech Witebski dalej obrabia miejscowe wilkowyjskie obrabia, heh.
        • Gość: też Klaudia Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.11, 15:34
          rozmowa Klaudi z Kingą-prześwietna hahahaha
    • Gość: Dorcia Re: O "Ranczo" IP: *.aster.pl 09.05.11, 12:31
      Z przyjemnością stwierdzam, że "Ranczo" z odcinka na odcinek jest coraz lepsze, moim zdaniem.
      Hadziuk: No już polewania to mnie nie musisz uczyć, kobieto! :):)
      A Witebski ala żywe zombie, z podkrążonymi oczami, zdychające z miłości i tęsknoty - też niezły.
      • Gość: R Re: O "Ranczo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 12:45
        Ciekawe czy on pojedzie do Włoch, czy ona wróci do Wilkowyj.
        • meeegotka Re: O "Ranczo" 09.05.11, 13:42
          Oj, i Hadziukowa dala wczoraj niezly popis :-) "I garnitur mi zdejmij, bo go usmodruchasz!" :-))))
          Dla mnie ten trojkat: Hadziukowa-Solejukowa (Łoj, mój w porze kolacji to zupełnie nie do łoglądania jest!")- Witebska ----> rewelacja :-) Zreszta Hadziuk i Solejuk + Pietrek tez wymiataja :-)
          • Gość: olka Re: O "Ranczo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 14:47
            Więcławska chyba, a nie Witebska.
            • meeegotka Re: O "Ranczo" 09.05.11, 16:43
              Pewnie, ze Wieclawska!!! :-)
              Przeca Witebski to profesor! :-)))
              Dzieki :-)
              • Gość: b Re: O "Ranczo" IP: *.spray.net.pl 09.05.11, 20:02
                A kiedy ten Witebski uczy w szkole? Przecież on polonista jest! Po nocach nie śpi, nieprzytomny, pisze w natchnieniu od 40 godzin, wygląda jak nieboszczyk!
    • Gość: Maja Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:31
      wreszcie Włosi wyjechali!!!! hurrraaa!!!!
      • Gość: anty amerykanka Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 09:46
        dlaczego akurat koszykówka a nie swojska piłka nożna na boisku Orlika???
        • czekolada72 Re: O "Ranczo" 16.05.11, 12:59
          Bo chyba w USA jest najbardziej popularna "domowa" gra
          • Gość: r Re: O "Ranczo" IP: *.opera-mini.net 22.05.11, 21:17
            "laweczke zaczepiasz, ciulu niemyty?" haha, Solejuk the best! :)
            • zuzanka79 Re: O "Ranczo" 22.05.11, 22:12
              Duda do wójta:
              - bo ja pana córkę kocham a w tych kapciach z siekierą wygląda pan groteskowo
              Mina wójta bezcenna :D
              • Gość: wilkowyjczanin Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:43
                Klaudia jest świetna!!!
                -Pana ojciec z nieba patrzy!
                -Ale tatuś w pokoju obok czyta gazetę.
    • Gość: iza232 Re: O "Ranczo" IP: *.satfilm.net.pl 23.05.11, 13:01
      Starszy tekst z czasów jak Witebskiego babka ratowała przed psychiczną degeneracją: "Niech się babka nie gniewa ale jak się chyba jednak zabiję" :)))
    • Gość: ateista Re: O "Ranczo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 09:36
      serial poprawny politycznie i religijnie-ledwie Kinga zdradziła że czytała biblię to zaraz księża chcą ją namawiać do chodzenia do kościółka:( pewnie scenarzyści dostali nakaz aby skończyło się to jej "nawróceniem" :(
      • Gość: iza232 Re: O "Ranczo" IP: *.satfilm.net.pl 24.05.11, 12:12
        Taaaaa... szokujące dla księdza że normalny świecki człowiek zna Biblię z pamięci, wersety znaczy się. W dzisiejszych czasach już nie ma zakazu samodzielnego czytania kiedy jest ona ogólnodostępna.
    • Gość: iza232 słuchajcie fani! IP: *.satfilm.net.pl 26.05.11, 19:21
      Gdzie można obejrzeć I odcinek Rancza? Wiem że na TVP Seriale lecą pocżatkowe sezony, ale przegapiłam pierwszy odcinek skąd się w ogóle wzięła Lucy i w jaki sposó została posiadaczką dworku.
      • imasumak Mówisz, masz :) 26.05.11, 19:27
        "Ranczo" odcinek nr 1
        • Gość: iza232 ima! dzięki serdeczne :) IP: *.satfilm.net.pl 26.05.11, 20:53
          • Gość: znudzonaaa Re: ima! dzięki serdeczne :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:44
            Karygodneee!!! Scenarzyści serwują widzom odgrzewane kotlety-tym razem praktykanci (policyjni!) z Niemiec + wątek "Sami swoi" (zamiast Kargulów-Wargacze, zamiast Pawlaków-Sulejuki). I po co to ??? skoro skończyły się pomysły (a wątku zdrady czy rozwodu nie wypada dać) to czas zakończyć emisję!!!!!
            • mallard Re: ima! dzięki serdeczne :) 31.05.11, 12:02
              Gość portalu: znudzonaaa napisał(a):

to czas zakończyć emisję!!!!!

Albo przestać oglądać...
            • imasumak Re: ima! dzięki serdeczne :) 31.05.11, 14:11
              Gość portalu: znudzonaaa napisał(a):

I po co to ??? skoro skończyły się pomysły (a wątku zdrady czy rozwodu nie wypada dać) to czas zakończyć emisję!!!!!

Pasz pilota? Jak masz, to jednym ruchem przełączasz kanał i po sprawie.
              • Gość: Maja Re: ima! dzięki serdeczne :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 13:59
                Lucy to dobra kobieta bo ja za nic w świecie nie oddałabym własnego pierścionka-pamiątki po babce
                • Gość: 14 Czerwiec Re: ima! dzięki serdeczne :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 13:13
                  koniec czy jeszcze będzie po wakacjach? w sumie-wątki się pokończyły...
                • intern-autka Re: ima! dzięki serdeczne :) 15.06.11, 12:59
                  Też bym za nic nie oddała, bo Witebski sobie w tak ważnym momencie zapomniał o lanello!
        • imasumak Re: Mówisz, masz :) 17.08.11, 16:15
          Uuuu, nie ma już odcinków :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka