Dodaj do ulubionych

Układ warszawski

06.09.11, 10:19
Czy podobał Wam się pierwszy odcinek??? Powiem szczerze, że czekałem na ten serial ale po obejrzeniu pilota jakoś mam niesmak. Hermanowa w roli szefa komisariatu jakaś taka przerysowana (gdzie tam jej do Stenki w Instynkcie), Żurek nijaki, Bołądź jak jakaś nafuczona gó...ara a pozostali to tylko blade tło. Może się jeszcze rozkręci ale patrząc na fabułę to nie sądzę.
Obserwuj wątek
    • kkokos Re: Układ warszawski 06.09.11, 19:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,433,128365324,128365324,Uklad_warszawski.html
    • dona.a Re: Układ warszawski 06.09.11, 21:19
      saabb napisał:

> Hermanowa w roli szefa komisari
      > atu jakaś taka przerysowana (gdzie tam jej do Stenki w Instynkcie)

A Stenka w Instynkcie niby nie przerysowana? Tyle, że w drugą stronę, bo Instynkt to nie komedia
      • paczka111 Re: kicha 09.09.11, 08:16
        Kicha, kicha. Nawet Englert się dostosował i gra jakby chciał a nie mógł. Scenariusz jest słabiuteńki. W szczegółach - te dialogi, te dowcipy, te wypełniacze. Strasznie mnie rozśmieszyła Szapołowska. Nie wiem, czy postanowiła "reżyserować się sama" czy pogoniła reżyserkę, czy reżyserka nie umiała tupnąć nogą, ale pani aktorka gra jak noga stołowa z Koluszek. Duże osiągnięcie. Reszta zresztą podobnie, a główny bohater powinien być cofnięty na I rok studiów. Kicha!!!!!!!!!!!!!
        • dona.a Re: kicha 09.09.11, 19:22
          paczka111 napisała:

> Kicha, kicha. Nawet Englert się dostosował i gra jakby chciał a nie mógł. Scena
          > riusz jest słabiuteńki. W szczegółach - te dialogi, te dowcipy, te wypełniacze.
          > Strasznie mnie rozśmieszyła Szapołowska. Nie wiem, czy postanowiła "reżyserowa
          > ć się sama" czy pogoniła reżyserkę, czy reżyserka nie umiała tupnąć nogą, ale p
          > ani aktorka gra jak noga stołowa z Koluszek. Duże osiągnięcie. Reszta zresztą p
          > odobnie, a główny bohater powinien być cofnięty na I rok studiów. Kicha!!!!!!!!
          > !!!!!
          Nie wszyscy aktorzy, którzy pojawili się w serialu zdążyli rozwinąć skrzydła;) ale przyznam, że w grze Englerta jest coś dziwnego, nie pamiętam, kiedy ostatnio grał w filmie, może za długo grał w teatrze, faktycznie coś zgrzyta w wygłaszanych kwestiach, bo mimika jest OK;) Szapołowską wystylizowano na jakąś dziwną osobę i wydaje mi się, że ta stylizacja nie bardzo do niej pasuje, może przekłada się to na grę? Aktorsko chyba nigdy nie byla najmocniejsza, raczej wygrywała atrakcyjnym, specyficznym wizerunkiem, co odczułam oglądając w teatrze słynne z afery Tango w którym zamiast Szapołowskiej grała już Gniewkowska i choć tej drugiej absolutnie nie można odmówić urody, seksapealu i kobiecości to jednak ta rola zdecydowanie dla pani Grażyny. Nie udało mi się jeszcze obejrzeć Rezydencji, być może tam Szapołowska aktorsko jest mocniejsza. Zamierzam obejrzeć cd serialu, bo po 1 odcinku naprawdę trudno spisać film na straty.
      • saabb Re: Układ warszawski 09.09.11, 11:50
        W instynkcie bohaterowie byli wyraziści a tu... mydliny. Tak czy siak serial po pierwszym odcinku słaby... zobaczę drugi dla upewnienia się w swojej opinii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka