Dodaj do ulubionych

Podobają mi się wątki w NW

19.03.12, 19:00
- alkoholizmu Agnieszki - bardzo realistyczny i prawdziwy.
- problemów prawnych Izabeli - tez bardzo prawdziwy, jak to najczęściej w naszej popieprzonej najjasniejszej bywa: ofiara jest oskarżona a bandyta jest bezkarny.
- mobingu w firmie Kingi.
Bardzo jestem ciekawa ich dalszego ciągu. Pewnie skończą się dobrze jak to zwykle w serialach bywa, ale napięcie fajnie rośnie.
Natomiast zupełnie nie rozumiem wątku tej Czeszki i jej tatinka, którzy zrobili z Marka narzeczonego. A także wątku szkolnego Gośki. Dlaczego nie skończą najpierw pozaczynanych wątków, np. Olki i Daniela? Ewy i Borysa? Tego ornitologa który napastował Ewę? Był jakiś proces? Jak to się skończyło?
Obserwuj wątek
    • aga_ata Re: Podobają mi się wątki w NW 19.03.12, 19:21
      NW ma to do siebie, że mają za dużo wątków. Stąd też całymi miesiącami nie było Żanety, aż tu nagle w przeciągu dwóch tygodni zrobiła prawo jazdy i zdążyła rozkochać w sobie instruktora. Albo cisza w eterze o Renacie i Sławku, aż nagle z sufitu wzięty wątek, który ciągnie się tygodniami. Itd. Itp.

MjM też ma sporo wątków, ale jakoś to dzielą jednak. W miarę po równo.
      Aczkolwiek NW i MJM to ten sam poziom.
      • Gość: Aga Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 19:44
        NW jednak postawilabym o oczko wyżej - jest ciekawsze, bardziej dynamiczne i nie ma aż tak idiotycznych wątków.
    • Gość: princessofbabylon Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 20:04
      O tak!! Borysa w tym serialu jest stanowczo za mało :)
    • Gość: Ramona Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 20:55
      Agnieszka jako "nadużywająca" jest świetna, mega wiarygodna.
      • Gość: q Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 21:37
        Gość portalu: Ramona napisał(a):

> Agnieszka jako "nadużywająca" jest świetna, mega wiarygodna

Zgadza sie, moja mama stwierdziła to samo.. Dobra aktorka.. Co do watków - to postac Izabeli i Jerzego mogłaby dla mnie nie istnieć.
        • Gość: Ramona Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 20:58
          Dla mnie też ten Dudek za dlugo w serialu siedzi - nudny jakiś, flaki z olejem. Izabella na joggingu powinna poznać kogoś, kto tchnie troche życia do tego wątku.Zacznie molestować Klementysię na przyklad, deko adrenaliny jest potrzebne.
        • mama303 Re: Podobają mi się wątki w NW 24.03.12, 19:42
          Gość portalu: q napisał(a):

> Co do watków - to postac Izabeli i Jerzego mogłaby dla mnie nie istnieć.
          Oni tak ale ich przyjaciel jest niesamowity, uwielbiam tę postać.
    • Gość: salina-topeka Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.be 19.03.12, 22:28
      > najjasniejszej bywa: ofiara jest oskarżona a bandyta jest bezkarny.

Bandyta to prawie się przekręcił, albo jest tego bliski, a jak nawet się nie przekręci, to raczej trudno o nim powiedzieć, że jest "bezkarny". Ale wątek faktycznie jest realistyczny, chociaż ma pewne słabsze strony - np. adwokat Izabeli wygląda i zachowuje się jak totalna D. Wołowa, chyba Dudków stać byłoby na lepszego prawnika?
      • Gość: mpia12 Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 21.03.12, 11:45
        zgadzam się, że Agnieszka gra i nawet wygląda bardzo wiarygodnie!

Co tyczy się zaginionych wątków, to co powiecie o dziecku Emilki??? Ona chyba byla nieletnia, ciocia prawniczka, i nie ścigali tego typa?

A Brzozowscy bardzooooo dawno nie wspomnieli slowem o swojej córce :)
        • eo_wina Re: Podobają mi się wątki w NW 21.03.12, 13:05
          Ja na prawie za bardzo sie nie znam, ale nie bardzo rozumiem:
          1) Ewa tez zdzielila zdrowo tego swojego ornitologa, a on ja nawet oskarzyl - i rozeszlo sie po kosciach.
          2) Iza ewidentnie dzialala w obronie wlasnej i swojej malej coreczki, w dodatku bandzior wlazl do jej domu i bezczelnie okradl - a oskarzaja ja i prawdopodobnie wyrok zapadnie na jej niekorzysc - tak to przynajmniej teraz wyglada.
          Niepojete to jest dla mnie okrutnie :-(
          • Gość: Lalas Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.12, 21:59
            No, ale sieć wije dookoła Kingi ten jej przełożny. Uh a wydawał się taaaaki miły, pomocny do rany przyłoż a tu nagle co za wredota z niego wyszla
            • Gość: qwerty Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 07:41
              Wydawal sie mily i pomocny, bo chcial, zeby to ona wygrala w wyscigu z ta mloda, wygadana yuppie, w ktorej widzial zagrozenie dla siebie. Kinga wydala mu sie mniej grozna i uwazal, ze bedzie ja sobie mozna podporzadkowac. Skurczybyk jak sie patrzy, a Kinia w potrzasku.
              • deodyma Re: Podobają mi się wątki w NW 22.03.12, 08:40
                ale ten dyrektorek jakis taki nierozgarniety...
                uwierzyl palantowi, ze Kinga rozpowiada o romansie, zamiast wezwac ja do siebie i skonfrontowac pogloski z kolega/zespolem?
                ten watek zaczyna robic sie glupawy.
                • Gość: q Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 15:00
                  deodyma napisała:

> ale ten dyrektorek jakis taki nierozgarniety...
                  > uwierzyl palantowi, ze Kinga rozpowiada o romansie, zamiast wezwac ja do siebie
                  > i skonfrontowac pogloski z kolega/zespolem?
                  > ten watek zaczyna robic sie glupawy.

Głupawy i totalnie niekompetentny..umówil sie z nia na spotkanie i chyba sie wystraszyl..no ale pewnie i tak wszystko dobrze sie skonczy
                  • Gość: Lalas Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.12, 17:39
                    No odrobina sprytu dyktafon do kieszonki i szefuńcio podany na widelcu...ale przez kilka tygodni będziemy oglądać rozdygotaną Kinie,krzyczą na dzieciaka i na Pucołowatego ( choć jemu troszkę mocnych słów dobrze zrobi na urodę).A może i Kinia zacznie alkoholizować się.
                    • Gość: :) Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.home.aster.pl 24.03.12, 20:56
                      co do postu powyżej czytałam w streszczeniach, że Kinia zamiast alkoholizować się sięgnie po środki uspakajające po których będzie mieć bardzo dziwne objawy, jakie to jeszcze nie wiadomo :)

• deodyma Re: Podobają mi się wątki w NW 25.03.12, 14:05
                        Gość portalu: :) napisał(a):

> co do postu powyżej czytałam w streszczeniach, że Kinia zamiast alkoholizować s
                        > ię sięgnie po środki uspakajające po których będzie mieć bardzo dziwne objawy,
                        > jakie to jeszcze nie wiadomo :)
                        >

o matko, ale bzdety:D
          • Gość: salina-topeka Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.be 22.03.12, 09:33
            > oskarzaja ja i prawdopodobnie wyrok zapadnie na jej niekorzysc

bardzo wątpliwe (no chyba, że scenarzyści specjalnie chcą skomplikować wątek)
            prokurator okazał się kretynem, ale raczej nie ma szans na wyrok skazujący w sądzie - w takich okolicznościach jakie widzieliśmy
            oczywiście pod warunkiem że Iza zmieni adwokata na jakiegoś bardziej wygadanego :-)

• marajka Re: Podobają mi się wątki w NW 26.03.12, 23:37
            2) Iza ewidentnie dzialala w obronie wlasnej i swojej malej coreczki, w dodatku
            > bandzior wlazl do jej domu i bezczelnie okradl - a oskarzaja ja i prawdopodobn
            > ie wyrok zapadnie na jej niekorzysc - tak to przynajmniej teraz wyglada.
            > Niepojete to jest dla mnie okrutnie :-(

Nie do końca działała w obronie własnej. Ja ją oczywiście rozumiem, bo jak człowiek widzi w domu złodzieja to się nei zastanawia czy zaatakuje czy ucieknie, ale on stał i patrzył na nią, a ona go zdzieliła kijem i przekroczyła granice obrony koniecznej, która z samej definicji ma być konieczna.

A wyrok zapewne zapadnie na jej niekorzyść. To serial przecież.
            • Gość: salina-topeka Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.be 27.03.12, 08:52
              > ona go zdzieliła kijem i przekroczyła granice obrony koniecznej

Art. 25.

§ 1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.

§ 2. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności gdy sprawca zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamachu, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.

§ 3. Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej pod wpływem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu.
              • marslo55 Re: Podobają mi się wątki w NW 27.03.12, 15:04
                salina-topeka napisał(a):
                "Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej pod wpływem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu."
                Sądzę, że to będzie właśnie ten paragraf. Co do innych kwestii prawnych: Emilka miała chyba skończone 18 lat, ale jej sponsor mógłby chociaż zapłacić alimenty - skarżyli się, że nie mają pieniędzy, a on na ich brak chyba nie narzekał.
                Czekam na sceny z Brzowowskimi u terapeuty od uzaleźnień. "Nazywamy się Michał, Kinga i Ignaś, mamy problem z hazardem, środkami na uspokojenie i stanami lękowymi po traumie porwania".
                • marajka Re: Podobają mi się wątki w NW 27.03.12, 17:00
                  Wiel Emilki naprawdę nie gra wielkiej roli, bo seks mozna uprawiać z osobą, która ukończyła 15 lat. A ona na pweno ukończyła. Myślę, że nie chcieli się za nim uganiać po prostu, postawili na
                  • marajka Re: Podobają mi się wątki w NW 27.03.12, 17:01
                    za wcześnie poszło: postawili na "honor", nic od niego nie chcemy, chcieli moze Emilce zaoszczędzić stresów.

A co do paragrafu: te okoliczności są właśnie niesprecyzowane, więc będzie pewnie ostra walka.
        • marajka Re: Podobają mi się wątki w NW 26.03.12, 23:34
          > Co tyczy się zaginionych wątków, to co powiecie o dziecku Emilki??? Ona chyba b
          > yla nieletnia, ciocia prawniczka, i nie ścigali tego typa?

Za co go mieli ścigać? Ona już w liceum była, czy nie?
    • Gość: bea Re: Podobają mi się wątki w NW IP: *.play-internet.pl 25.03.12, 20:47
      A dlaczego Agnieszka wróciła do picia? Coś sie stało?
      • iwu Re: Podobają mi się wątki w NW 25.03.12, 21:28
        Czuje się zaniedbywana przez Mopa i ma szczerze dość jego wszechwiedzącej i wtrącającej się do wszystkiego mamuśki.
      • mabingo Re: Podobają mi się wątki w NW 26.03.12, 19:57
        A ja myślę. że przykro jej się zrobiło jak Ludwika z Henrykiem raz - dwa się pożenili a ona z Kudłatym już tyle czasu i Kudłaty się nie zdecydował. A przecież kiedyś już prawie byłby ślub tyle że odwołali bo Kudłaty się namyślał i namyślał az się rozmyślił. Poza tym dziecko chciała mieć i też nie wyszło. Zwaliło się jej wszystko naraz na łeb i kobita nie zdzierżyła psychicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka