redudek 08.05.12, 14:15 Bardzo polubiłam tę postać grana przez Anitę Sokołowską, chciałabym aby grała dalej,ale wygląda na to że ją uśmiercą....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdi35 Re: Czy Lena umarła? 08.05.12, 16:40 na pewno nie umrze,wyjdzie ze szpitala,czytałam w swiat seriali.Wolałabym zeby zmarła,pokazaliby wtedy jakie zycie jest bezlitosne,ale wiadomo ze w lesnej górze kazdego umarlaka wyleczą. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czy Lena umarła? 08.05.12, 19:08 Żartujesz? Przecież była umierająca! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Czy Lena umarła? 08.05.12, 20:03 Teoretycznie można powiedzieć, że to mało realne, ale -posocznicę można wyleczyć -Lena ma faktycznie nawrót choroby nowotworowej, ale - skoro została zakwalifikowana na chemioterapię - nie jest to terminalne stadium. Choć dobrze nie jest, skoro pani profesor nie była w stanie znaleźć pierwotnego ogniska nowotworu (a to znaczy pewnie, że są przerzuty). Z drugiej strony ogólne wyniki miała chyba niezłe. Wbrew temu co się wydaje twórcy tego serialu w kwestiach stricte medycznych raczej dbają o zgodność z realiami. W innych kwestiach już niekoniecznie, ale to temat na inną opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
ollasja Re: Czy Lena umarła? 08.05.12, 22:58 Nie umrze, bo widzowie mogliby wówczas wysnuć prosty wniosek, że nie warto się leczyć. A to nie zgadza się z misją edukacyjną tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 11:24 Szkoda, byłam pewna że umrze, a tu taka przykra niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajot34 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 15:57 tez wolałabym zeby umarła-pokazaliby zycie ojca wdowca z niemowlakiem,i to jakie zycie jest brutalne.Mógłby tez byc nowy ciekawy watek,ja bym wyswatała latoszka z dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabula Re: Czy Lena umarła? IP: 83.230.66.* 09.05.12, 16:04 Ja myślałam, że dla Latoszka to Agatę szykują. A kim jest Dorota? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 18:17 > tez wolałabym zeby umarła-pokazaliby zycie ojca wdowca z niemowlakiem,i to jaki > e zycie jest brutalne. To już było - Bruno Walicki, także Michał Sambor (choć jego syn niemowlakiem nie jest). .Mógłby tez byc nowy ciekawy watek,ja bym wyswatała latosz > ka z dorota. Nie wiem o jaką Dorotę chodzi, ale jeśli o postać graną przez Liszowską to pudło - ona nie żyje już od prawie 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 18:39 nic nie czytałam, ale nie wierzę że ona umrze. dokładnie samotnych ojców tam już aż nadto było. a chyba jednak o wyswatanie z Agatą chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 18:41 NEWSY Na granicy życia i śmierci Wczoraj, 8 maja (05:00) Więcej na temat: Na dobre i na złe, seriale, tv Lena wciąż jest na granicy życia i śmierci. Nie wiadomo, czy antybiotyk zwalczy infekcję, ani kiedy Starska wybudzi się ze śpiączki… Trudne chwile w "Na dobre i na złe" /Agencja W. Impact Interesują cię seriale? Sprawdź, czy twój ulubiony tytuł jest u nas na stronie i zostań jego fanem! ŚLUB LENY I WITKA liczba zdjęć: 21 Witek czuwa przy ukochanej niemal dzień i noc. Siedząc przy jej łóżku, cicho obiecuje: - Jak tylko z tego wyjdziesz, oddam obrączki do zmniejszenia... Poproszę o usługę ekspresową! I będziemy je nosić do... Cały czas. Ja swojej nie zdejmę nigdy. Tymczasem mijają kolejne godziny, a stan Leny się nie poprawia... Latoszek na zmianę odzyskuje i traci nadzieję - czekając, aż leki zaczną w końcu działać. W chwili załamania, szepcze do ukochanej: - To nie może się tak skończyć... Słyszysz mnie?! Wstawaj! Zdecyduj się wreszcie: albo tak, albo tak! Jakoś trzeba to rozwiązać. Nie będziemy żyć w zawieszeniu, między piekłem i niebem... Tak nie można żyć, tak się nie da. Dosyć. Albo życie, albo śmierć. Trzeba wybierać, musisz wybierać! A sekundę później, błaga żonę o wybaczenie: - Przepraszam, przepraszam, przepraszam!... Lena... Jeśli mnie zostawisz, nie będę już miał nikogo. Nikogo. I w końcu dostaje wymarzoną odpowiedź... Starska odzyskuje przytomność! - Lena?... Przez chwilę, Witek nie może uwierzyć w swoje szczęście. - Zaczekaj, zaraz zawołam... Powinni cię zobaczyć... - Czekaj, nie wołaj nikogo... Chcę być z tobą. Tylko z tobą - dziewczyna posyła mężowi ciepły uśmiech. - Wszystko pamiętam... Wiem, że byłeś przy mnie cały czas. I wszystko słyszałam. Masz rację: albo - albo. A sekundę później, do pokoju wpada Van Graaf - z dobrą nowiną. - Mamy wyniki posiewu! Trafiliśmy z antybiotykiem, powinno być dobrze... Słyszysz? Będzie dobrze! -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koka Re: Czy Lena umarła? IP: 195.117.255.* 10.05.12, 15:22 ...i wlasnie w tym momencie powinna umrzec!!! to by było cos! Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 18:42 Tez uwazam, ze wdowcow-samotnych ojcow jest tam nadmiar . Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Czy Lena umarła? 09.05.12, 22:15 redudek napisała: > Bardzo polubiłam tę postać grana przez Anitę Sokołowską, chciałabym aby grała d > alej,ale wygląda na to że ją uśmiercą....? Ja tej postaci nigdy nie lubiłam. Takie ciepłe kluchy, zero temperamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Czy Lena umarła? IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 10.05.12, 16:12 A na co Dorota umarła? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Czy Lena umarła? 10.05.12, 16:21 Zginela w wypadku samochodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 21:34 Lena żyje i fika. Swoją teorię wyłożyłam już wcześniej. Lena nie umrze bo: - do zabicia przeznaczona jest Ludmiła (tu nie ma szans), a Ludmiła musi umrzeć, aby pogrążyć Falkowicza i zmotywować innych bohaterów (Ninę do połączenia z Samborem, przyjaźni z Wiki, może powrót Wiki i Przemka) - patrz punkt wyżej, a dwie śmierci to za dużo - Lena zostanie "nagrodzona" za pójście na leczenie mimo rozterek serca, co ma pokazać pacjentkom, że mimo wątpliwości zawsze warto się leczyć, a to jednak serial z przesłaniem jest - tutaj opozycją jest znowu Ludmiła, która odrzuca dobrych lekarzy z Leśnej Góry i woli podejrzane terapie hochsztaplera Falkowicza, zresztą tak samo było z wątkiem Zosia-jej koleżanka- prof. Hartman (też oszustka), ta, która się leczyła tradycyjnie przeżyła, druga eksperymentowała, uwierzyła w cud-terapie i umarła. - wątek samotnego ojca obstawia Sambor, więc byłoby to wtórne - Dla Agaty szykują kogoś innego niż Witek, bo tego wątku się już nie da odgrzać, ale nie mam pojęcia, kogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 21:45 Gawrylke? Chociaz ja go juz zarezerwowalam dla Hany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 21:58 Kochana, ja Hanę z Gawryłą obstawiam już od miesięcy :)) Agacie raczej coś nowego wcisną - może radiologa? On coś taki nieobsadzony... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 22:11 ze radiolog z Hana, a Agata z PIOTREM? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 22:16 albo przyjdzie nowy ordynator na miejsce doktora F i wpadną sobie z Agatą w oko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy Lena umarła? IP: 46.31.32.* 11.05.12, 22:24 dla Agaty bedzie nowy młody pan psychiatra, który już się pokazał w jednym odcinku Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Czy Lena umarła? 11.05.12, 22:56 O, psychiatra to dobry trop, miał wejście smoka, jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Czy Lena umarła? 12.05.12, 11:08 Czytałam w świecie seriali, że Hana prześpi się z Gawryło. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czy Lena umarła? 12.05.12, 11:21 Zapomniałaś dodać o propagandzie (we wszystkich polskich serialach zresztą) prolife. Jakby to wyglądało gdyby ciężko chora kobieta urodziła dziecko, a potem jednak umarła. Przecież ciąża i poród działa uzdrawiająco na wszystkie rodzaje raka. Odpowiedz Link Zgłoś
jamniczysko Re: Czy Lena umarła? 12.05.12, 20:02 A dla Agaty pewnie będzie Tretter. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Czy Lena umarła? 14.05.12, 08:51 Przypadek Agaty Mróz pokazał, ze jednak nie :-( No ale to bylo zycie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Czy Lena umarła? IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 03:21 To pewne, Lena umrze. Zdąży przed śmiercią wziąć ślub z Latoszkiem. Taki wyciskacz łez. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czy Lena umarła? 14.05.12, 09:13 To w końcu jak? Każdy pisze co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Czy Lena umarła? 15.05.12, 00:41 Ślub już wzięła (2 odcinki temu) i obudziła się ze śpiączki, która miała przez chwilę sprawiać wrażenie śmierci (zeszły odcinek). No chyba, że nagle jej się pogorszy w nadchodzących odcinkach... Odpowiedz Link Zgłoś