Dodaj do ulubionych

Magia gitary- NDiZ

13.10.12, 21:43
Czy zauważył ktoś, jak w ostatnim (chyba) odcinku wzięty dochtór Zapałka wyginał na wiośle trzymając gryf w prawej ręce (opcja dla leworęcznych) po czym po chwili przyszedł jakiś koleś i zaczął wyginać na tym samym wiośle trzymając gryf w lewej ręce (opcja dla praworęcznych)....pierwszy raz spotkałem się z uniwersalną gitarą (albo kompletną głupotą realizatorów).
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Magia gitary- NDiZ 13.10.12, 23:06
      Ja wiem! Ja wiem! Najpierw nakręcili scenę z gitarą dla praworęcznych a potem szybciutko poprzekładali struny i mogli kręcić scenę z gitarą dla leworęcznych! Taką mam koncepcję:)
    • jowita771 Re: Magia gitary- NDiZ 14.10.12, 13:00
      Może po prostu łapie chwyty odwrotnie. Niektórzy leworęczni grają na gitarach dla praworęcznych i nie mają odwrotnie strun.
      • zona_mi Re: Magia gitary- NDiZ 14.10.12, 14:57
        Właśnie tak - grał na gitarze dla praworęcznych, bez szybkiej zmiany strun :)
        Specjalnie się temu przyglądałam.
        Mam znajomego, który w swojej gitarze pozamieniał struny, ale potrafi grać na tych dla praworęcznych równie dobrze.
        • mak-111 Re: Magia gitary- NDiZ 14.10.12, 15:42
          jacek kaczmarski tak gral z tego co pamietam
          • shatmach Re: Magia gitary- NDiZ 14.10.12, 17:12
            Jeju, ale problem. Stwórzmy komisję śledczą. :)
    • eo_wina Re: Magia gitary- NDiZ 15.10.12, 08:36
      Potwierdzam to, co powiedziala Jowita - gosc jest na tyle zaawansowany (czemu zreszta dal wyraz), ze nie jest dla niego problemem, bedac praworecznym grac na gitarze ze strunami zalozonymi dla leworecznych. Moj pan od muzyki w liceum tak potrafil :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka