Dodaj do ulubionych

Koniec Filmu

16.05.13, 15:48
To jest wiadomość na nowy wątek:
www.portalfilmowy.pl/wydarzenia,153,15099,1,1,Kto-zabil-Film-.html
Miesięcznik Film kończy żywot. Artykuł omawia przyczyny jego upadku, przy okazji chwaląc reformy Raczka, choć zauważa, że doszło do nich za późno... Ciekawe, bo ja akurat, od kilku lat w miarę stała czytelniczka czasopisma, odpuściłam kupowanie Filmu "za Raczka". Rozumiem ambicje redakcji, tyle że amatorów czytania ambitnego czasopisma chyba nie ma za dużo, podobnie jak widzów ambitnych filmów. Ja w każdym razie, jako nie-widz tychże i nie-bywalec ambitnych festiwali, nie potrafiłam się odnaleźć w nowej formule Filmu. Dokładniej, nie znajdowałam tam zbyt wiele interesujących mnie artykułów. Stąd też po przejrzeniu spisu treści nie kupiłam ani ostatniego numeru, ani poprzedniego...
Byłbyż Film Raczka rzucaniem pereł między wieprze?;) Może nie aż tak, ale cos chyba jest na rzeczy. W każdym razie mój własny"'wieprz" Filmu żałować będzie, choć może bardziej tego starszego niż nowego.

Obserwuj wątek
    • matt_banco Re: Koniec Filmu 16.05.13, 21:07
      No to troche smutno ... ale w zasadzie faktycznie tylko troche. Ja kupowalem FILM chyba bardziej z rozpedu, bo ostatniego numeru ... nie przeczytalem. Dopiero Twoja notka uzmyslowila mi, ze lezy na biurku od 2 tygodni. To daje do myslenia, choc tylko troche. FILM czytalem od lat, wystarczajaco dlugo i chyba dotarlem do takiego momentu, w ktorym faktycznie przestal mi byc potrzebny. Jak potrzebuje sprawdzic co jest czym, to i tak wole portale filmowe. A ultraambitnych rzeczy w zasadzie nie ogladam. Zauwazam tez jeszcze jedna rzecz ... jak sie ma na liczniku obejrzanych kilkanascie tysiecy filmow to paradoksalnie przestaje to byc hobby, staje sie codziennoscia, ot forma spedzania czasu. Co ciekawe ten syndrom w moim przypadku nie dotknal zainteresowania muzyka. Tu nadal szukam, nadal czytam, nadal staram sie poszerzac horyzonty. Z filmami tez kiedys tak bylo ... ale gdzies po drodze przestalo. Wiec FILMU szkoda, ale tesknil nie bede.
      • aasiek Re: Koniec Filmu 16.05.13, 22:04
        Moim zdaniem "Filmowi" poderżnięto gardziołko już wiele, wiele lat temu, a to pozwalając na ciągłe polityczno - obyczajowe wtręty, a to dając przedruki nudnych zachodnich artykułów (bo bywało coś takiego) - a to zaczęło się już ponad 10 lat temu. Mnie będzie szkoda. Od dawna nie kupowałam pisma regularnie, bo wiadomo - kasa. Do tego wspomniane wyżej (i inne też) zmiany mnie odrzucały. Ale to jednak kawał historii.
    • baabeczka Re: Koniec Filmu 16.05.13, 22:33
      Już dawno dla mnie po Filmie...cena,treść; nie do przyjęcia,szkoda, Raczka lubiłam,lubię,ale to nie ma nic do rzeczy...chyba internet dostarcza mi potrzebnych wiadomosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka