Dodaj do ulubionych

Nowy Komisarz Alex

31.08.13, 23:37
Ogromnie pozytywne zaskoczenie! Oby tak dalej! a blond suczka sama słodycz
Obserwuj wątek
    • ami_lii Re: Nowy Komisarz Alex 01.09.13, 11:17
      Warto jednak było pozbyć się Wesołowskiego - Orlicz bije Bromskiego na głowę. A nowa sunia jest cudowna - ktoś wie jaka to rasa?
      • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 01.09.13, 21:31
        Bardzo ciekawe zdjecia instagramowe czy jakos tak,Chabior w zwyklej formie-prezent dla ciebie chlodzi sie u mnie w lodowce :-)))))))))))) No i Pawlicki tez niezly, choc Wesolowski akurat nie byl najgorszy.
        • ami_lii Re: Nowy Komisarz Alex 01.09.13, 21:55
          Mocne było jak Leon szukał u trupa metki bo szuka czegoś na zimę a ta kurtka akurat była twarzowa :P

Ale czy ktoś konkretnie powiedział co było biednemu Alexowi? Skoro dostał lek antyhistaminowy to musiała być jakaś forma alergii (oj, skąd ja to znam) ale nie pasują mi do tego komentarze "przy tej chorobie mogą występować problemy z sercem", zakaz wysiłku fizycznego i ogólne przerażenie co będzie jak Alex nie dostanie na czas leku.

• grek.greg Re: Nowy Komisarz Alex 08.09.13, 18:00

Drugi odcinek tez bardzo przyzwoity!! Oby tak dalej
      • maja45 Re: Nowy Komisarz Alex 09.09.13, 10:49
        ami_lii napisała:

> Warto jednak było pozbyć się Wesołowskiego - Orlicz bije Bromskiego na głowę. A
        > nowa sunia jest cudowna - ktoś wie jaka to rasa?
        To biały owczarek szwajcarski.
    • quba Re: Nowy Komisarz Alex 09.09.13, 14:22
      Nudziarstwo jak diabli!!!
      Kubuś Wesolowski mial przynajmniej wdzięk, a ten nowy komisarz, ten cały Antoni Pawlicki to ponurak i nudziarz. Nie ma na co patrzeć.
      • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 09.09.13, 19:04
        Jestes mniejszosciowy czy co?Detektyw ma sie podobac kobietom i sie podoba.
        • zuzanka005 Re: Nowy Komisarz Alex 09.09.13, 23:00
          ja też wolałam Wesołowskiego...
          • mmk9 Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 08:54
            zuzanka005 napisała:

> ja też wolałam Wesołowskiego.

Dołączam się. Tak, Bromski miał wdzięk.
            • aga.doris Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 09:15
              Wesołowski był moim zdaniem dużo lepszy, szczególnie w kontaktach z Alexem. On go autentycznie lubił. Pawlicki tylko gra, że lubi;)
              • quba Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 13:24
                No właśnie.
              • raszefka Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 21:33
                A to ja wolę, jak się Orlicz zwraca do psa jak do psa.
              • mariami Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 23:18
                Tez wolę Wesołowskiego, miał wdzięk, luz i pewien dystans do roli. Pawlicki jest jakiś sztywny, drewniany, uroda tez dyskusyjna, a do tego, mimo demonstrowania różnych sprawnościowych akcji, jakoś sprawia wrażenie dość niezgułowatego.
                • pani.ulka Re: Nowy Komisarz Alex 11.09.13, 15:58
                  mariami napisała:
                  /...../
                  :)

oj tak tak
                  podobał mi się wzajemny stosunek Kuby i Alexa, taki naturalny
                  taka męska, solidna przyjaźń - bez zbędnego słodzenia sobie nawzajem

a Pawlicki dla mnie trochę sztuczny jest
                  a w ogóle - ta nowa seria ma w sobie za dużo dziamdziolenia, zdrabniania, wzajemnego uwielbienia

I w jednym odcinku trzykrotnie powtórzony tekst - " Lucuś a sprawdź mi......"
                  wypowiedziane przez lubianego przeze mnie Puchałę

irytację wywołać może i wywołało
                  :)
                  • czekolada72 Re: Nowy Komisarz Alex 23.09.13, 11:19
                    Zdecydowanie Orlicz na plus, takze w kontaktach z alexem!

Natomiast.... chcialbym sie upewnic w kwestiach mieszkaniowych. Po smierci B. w jego wynajetym (?) domu zostal solo alex.
                    Hmmmm za normalne to nie jest....
                    Po czym... mieszka tam teraz Orlicz? Bo ?
                    Byla jakas wzmianka nt?
                    O ile pamietam - w ostatnim odcinku serii przedwakacjami Lucyna gdy przyszla do Orlicza wchodzila jakos wejsciem jak.. w hotelu....
                    • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 23.09.13, 11:35
                      Byla mala wzmianka kiedy zaproszono Orlicza zeby zobaczyl psa i pies zmusil go zeby zostal na noc okazalo sie ze Orlicz nie zalatwionego lokum na dluzej dopiero sie rozglada jako ze swiezo przybyl z Krakowa, no i wszedl w stary uklad.
                      Ten dom ma dwa wejscia jedno jest od ogrodu wchodzi sie francuskim oknem, drugie, znacznie rzadziej pokazywane jest klasyczne z duzym hallem jak w innych przedwojennych willach.
                      Ta willa jest obledna.Kiedy widze w niej Lucyne to mi sie od razu Pensjonat pod Roza przypomina-bardzo podobny dom tam byl.
            • quba Re: Nowy Komisarz Alex 11.09.13, 09:38
              Właśnie TVP2 powtarza stary odcinek z Kubusiem.
              NB mógłby być moim wnukiem.
              Taki śliczny, sympatyczny, uśmiechnięty!
              A jak on tego psa kocha!
              I w ogóle bardzo miły cały zespół.
              Nie mówię, że Pawlicki zły aktor, ale ponury jest, więc do tej roli nie pasuje moim zdaniem.
              Ładnie zagrał w "Jutro idziemy do kina". Kubuś zresztą też.
              Pozdrowienia.
        • quba Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 13:23
          Ja jestem kobietą, jeśli o to Ci chodzi.
          • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 13:32
            Acha, dzieki za info.
            Fajny pomysl, zmieniam nicka na na cowboy i bede prostowac:-)
            Bardzo mi sie Wesolowski podobal na co sa twarde dowody na tym forum, wlasciwie moglby zostac ale skoro nie chcial chyba lepiej zeby zagral go ktos odmienny fizycznie i osobowosciowo komu by sie nie zarzucalo imitowania poprzednika.
    • raszefka Re: Nowy Komisarz Alex 10.09.13, 21:34
      A wie ktoś, gdzie jest nowa komenda? Co sezon się policjanci przenoszą.
      • kas_ma Re: Nowy Komisarz Alex 24.09.13, 09:40
        Ja w sprawie ostatniego odcinka - proszę, niech ktoś mi wytłumaczy DLACZEGO Orlicz robił zakupy w dużym sklepie (bodajże Alma, czyli product placement) z Aleksem? Pozwalał mu buszować po półkach z produktami spożywczymi, brać z półek paczki z jedzeniem i wkładać do koszyka. To jest jawne łamanie przepisów dotyczących niewprowadzania psów do sklepów spożywczych [rozdział I załącznika II do rozporządzenia nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.l)], głupota scenarzystów albo nacisk reklamodawcy nie zna granic. Mnie tak zmroziła ta sytuacja, że nie mam ochoty dalej choćby okazyjnie oglądać tego serialu. I moja noga w Almie nie postanie.
        • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 24.09.13, 11:03
          No i slusznie-tam jest drogo.Polecam Simply lub Lidla.
        • mmk9 Re: Nowy Komisarz Alex 24.09.13, 14:53
          kas_ma napisała:

> Ja w sprawie ostatniego odcinka - proszę, niech ktoś mi wytłumaczy DLACZEGO Orl
          > icz robił zakupy w dużym sklepie (bodajże Alma, czyli product placement) z Alek
          > sem? Pozwalał mu buszować po półkach

Jak w serialu są sympatyczne postaci, dowcipne dialogi i jakaś tam historyjka, to ja już nie szukam realizmu. Tak samo w Na dobre i na złe. Realistycznym serialem o lekarzach to jest "Daleko od noszy". A co do Alexa, to on w ogóle powinien chodzić na smyczy i zamiast przyjacielskich gadek kolejnych opiekunów słyszeć: siad, waruj, ślad. Kto by to oglądał, już lepsze Wiadomości.
          • raszefka Re: Nowy Komisarz Alex 24.09.13, 16:10
            Mnie tam mocno zgrzyta wątek "miłosny" Alexa. Niech wyjdę na rasistkę, ale to idiotyczne jest. Równie dobrze mogłaby mu się pudelka "spodobać" ;)
    • puczx Re: Nowy Komisarz Alex 24.09.13, 11:21
      No osobiście myślałem, że to będzie gorsza wersja komisarza Alexa, ale się pomyliłem :)

--
      www.lupkipolskie.pl/aktualnosci/newsy-ze-swiata/11-2012/gaz-niekonwencjonalny-zmieni-nie-tylko-branze-energetyczna
      • tay2 Re: Nowy Komisarz Alex 09.10.13, 18:29
        help me:)
        oglądam z doskoku, troche powtórek starej serii z Bromskim, troche nowej z tym Orliczem. Bromski to była postać dla mnie o dwie klasy lepsza! Ale ja nie o tym.
        Co sie stało w serialu, ze zmienili bohatera? Czy Bromski dostał jakąś kulkę czy coś? czy wyjechał?
        • baba67 Re: Nowy Komisarz Alex 09.10.13, 19:02
          Jednym sie bardziej Bromski podoba drugim Orlicz ale 2 klasy lepsza?Nie przesadzasz?
          • tay2 Re: Nowy Komisarz Alex 09.10.13, 19:16
            gadki, styl bycia, stosunek ze współpracownikami.... daleko lepszy Bromskiego.
            Ale co się z nim stało???
            • mmk9 Re: Nowy Komisarz Alex 09.10.13, 20:24
              Kulka, kulka
        • ami_lii Re: Nowy Komisarz Alex 10.10.13, 13:06
          Bromski zginął bo dostał kulkę jak ostatni idiota - jak wiemy że przestępca ma broń to na hasło "moja mama się dusi" nie odwracamy się i nie rzucamy się na pomoc kobiecie, cały czas odwróceni do przestępcy...

A sceny w sklepie i z blond sunią są nierealistyczne, owszem. Ale są tak ślicznie zrealizowane :))
          • tay2 Re: Nowy Komisarz Alex 10.10.13, 13:49
            kiedy bedzie ten odcinek? jaki to numer? teraz o 9 rano lecą chyba tamte odcinki starsze?
          • bea_safir Gabriela Muskała 21.10.13, 08:43
            w ostatnim odcinku zawiesiłam oko na tej aktorce
            scena na moście bardzo realistyczna
            co wy na to?
            • baba67 Re: Gabriela Muskała 21.10.13, 08:47
              No nic dziwnego.caly Paradoks sie klania.Tam mamy jedna z niewielu sytuacji kiedy rezyser obsadza swoja zone i ma w tym 100% racji.
    • brylant125 Re: Nowy Komisarz Alex 22.10.13, 11:26
      Mi się nie podoba ta wersja. Chociaż generalnie i tak wolę oryginał niemiecko-austracki czy coś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka