maggie-81 20.11.05, 00:07 Wiem że to trudny wybór , ja jeszcze nadal się wacham pomiędzy Chrisem a Edem ale może wy już macie swój typ? Pozdrawiam gorąco. Maggie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedzoslaw Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 00:13 Ten wątek już raz się pojawił, ale można go faktycznie reaktywować. Oczywiście dr Fleischeman (ale ten po 10-ciu odcinkach, kiedy juz nie był taki przemądrzały, a jeszcze nie zaczął rozumieć Alaski) i Chris. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pietruczuk Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 01:53 Fleischmann - za cudowną grę Rabin - za malownicze okoliczności w których się pojawia Michelle Capra - twarz jak laleczka, ale laleczka inteligentna i wrażliwa Chris - za całokształt (tylko, kurde, czemu zawsze ma ten sam wyraz twarzy ;-) Ed - a kto by go nie lubił :-) a nie lubię: Maggie, prześliczna, słodka, energetyczna itd ale grać to ona nie umie. Zwłaszcza widac to na tle Fleischmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
likavitos Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 11:00 Oczywiscie dr fleischman!!!Moja najwieksza milość!!! A po za tym oczywiscie Ed :p Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 11:28 a ja dalej kocham tylko Eda :D Odpowiedz Link Zgłoś
pbona Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 13:22 Ulubione postacie? Oczywiscie Joel i Maggie!! Ta chemia miedzy nimi... Po odejsciu Joela film stracil swoja magie. Fleischman w calym swoim marudzeniu, poznawaniu Alaski, byciu tak bardzo roznym od pozostalych a mimo to tak bardzo pasujacym do calosci. Genialny. O'Connel? Silna kobieta. Moze chwilami zbyt przesadzala w byciu samodzielna, w swoich feministycznych wystapieniach;) ale mysle, ze powinnysmy brac z niej przyklad. Jak sobie poradzic. To moja ulubiona dwojka. Od zawsze, na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia1 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 18:48 Oczywiście Joel!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
annie13 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 21:44 Ja naprawdę nie wiem po co "odgrzewa" się ten sam wątek, w którym już dawno wszystko zostało powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
vrooom Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.11.05, 22:10 Ja tam nie mam nic przeciwko odgrzewaniu starego wątku. Przynajmniej coś się na tym forum dzieje:) A moja ulubiona postać to Maggie (w parce z Joelem oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
czesmen Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 21.11.05, 17:39 Dla mnie najciekafsza postacia tego serial jest doktorek. Dzięki niemu mamy specyficzny klimat w tym serialu. Szanuje tez Morisa za swoja stanowczośc i charyzmę. Odpowiedz Link Zgłoś
misza59 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 29.11.05, 21:41 potwierdazam Maggie i Joel, lubię tez Ruth Anne za jej zdrowe podejście do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaa161 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 06.07.06, 14:09 coś ty ! dla mnie i tak Fleishman'a nikt nigdy nie przebije ! to moja platonjiczna miłość !!!!!!!!!!!!! :p rowniez pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś
miniu26 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 11.07.06, 14:42 Witam....a może by tak ex equo-w takim układzie byłby to Joel i Ed.Natomiast jesli idzie o kobiety to oczywiście niezależna Maggie(niesamowicie intryguje mnie ten typ kobiet).A dlaczego Joel i Ed?Z pewnością Ed za swoją naturalnośc,prostolinijność,umiejętnośc dziwienia się w tym tak wyeksplorowanym- jeśli idzie o wiedzę-świecie.Także za skromnosc,pewnego rodzaju twórczy sentymentalizm,ale także za zainteresowanie magią...no i kinem(ta pasja,bez tej całej komercyjnej otoczki!!!To super przyjaciel potrafiacy cieszyć się z najprostszych rzeczy takich jak wspólne ogladanie filmów z Joelem"może poogladamy film doktorze?OK,może 'Taksówkarz"-nie zbyt przygnębiajace,może Żądło,redford i Newman znowu razem,ok great-fajny obrazek,nieprawdaż.Braterstwo,choć o wiele bardziej intrygujące jest ogladanie filmu wespół z sympatią.A Fleischmann za to,ze zachowywał się tak dziwnie w rozmowach,ten jego sposób mówienia,że w końcu zaczął dostrzegać dobro w ludziach oraz swoją misję-przynajmniej przez pewien okres..a potem coś w nim pekło,kiedy nie mógł być juz z Maggie-racjonalista,ale jednak wrażliwy chłopak. W ogóle wszyscy byli świetni1!!!!!!Przepadam za tego typu improwizacją1111! Odpowiedz Link Zgłoś
carvin Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 12.07.06, 11:50 U mnie się to zmieniało jak oglądałem poraz pierwszy to Ed Maggie i Joel. Eda za jego hm za wszystko podejście do zycia sztuki za wrazliwosć...pozatym czy Ed sie na kogos złościł?? czy miał komuś coś za złe?? Wzruszajace było tao jak szukał rodziców i jak rozmawiał z ojcem oraz kobietą którą wziął za matke:)) Joela trudno nie lubić gdyż na poczatku parzymy na alaske jego oczami ujmująca postać która nigdy nie odpuszcza niby z klasą a jaednak to tylko nowojorczyk a nie major domus z dworu królowej E. Maggie kobieta marzenie:)) Moja platoniczna miłosć pociągająca za względu na charakter i urode:)) Teraz zaszła zmiana zamiast Joela wole oglądać Chrisa ( zawsze chciałem pracoać w radiu ) facet świetnie wywarzył to co duchowe i to co ludzkie piękne audycje dla myślących christ to taki synonim wolnosci zajmuje się sztuką miszka w przyczepie jeździ na Harleyu:)) Lubie też Hollinga za rezolutnosc doświadczenie życiowe które z niego emanuje:)) za zasady których raczej nie łamie:)) takze z poprzednich ulubieńców został tylko ED Odpowiedz Link Zgłoś
bernardowo Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 13.07.06, 11:56 Zdecydowanie Ed! Ed jest najlepszy i zawsze będzie! Chwała fanom Woodego Allena. Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 20.08.06, 20:57 Mnie też Joel od razu skojarzył się z Woody Allenem. Ten sam typ neurotycznego intelektualisty (no cóż, nowojorczyk :-)) Fajny pomysł: allenowskiego bohatera wysłać na "dziką" Alaskę! Moją ulubioną postacią (poza Joelem, Maggie, Edem, Chrisem i Ruth-Anne) jest Marylin. Wszystko i wszystkich traktuje z takim stoickim spokojem. Sprawia wrażenie jakby tę swoją mądrość wyssała z mlekiem matki, to co właściwe i dobre jest dla niej tak naturalne i oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Oczywiście Chris :) 19.08.06, 20:27 To oczywiste, że jak ulubiona postać, to tylko Chris :) Uwielbiam te rozmyślania z audycji, kiedyś nawet znalazłam je spisane na jakiejś stronie i nosiłam się z zamiarem przetłumaczenia ich ... Ech, Chris, szkoda, że to tylko bohater serialowy, co nie umniejsza faktu, że byłam zazdrosna, gdy w odcinkach pojawiała się u jego boku jakaś kobieta ;) To zdecydowanie mój typ :D pozdrawiam serdecznie Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
raczus86 Re: Oczywiście Chris :) 04.09.06, 22:49 zgadzam sie calkowicie, szkoda ze tylko 1 osoba tu podobnie mysli jak ja :), oddalbym wszystko zeby moc sluchac jego wspanialych audycji radiowych pozdrawiam Paweł ........ gg 1498531 gtalk raczek86 Odpowiedz Link Zgłoś
niki210 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 26.08.06, 20:04 Moja najlepsza dwójeczka to juz wspominalam pilotka i doktorek;)uwielbiam i najbardziej Maggie za to ze jest twarda i powie wszystko wprost i wogole. a Joela za jego wielka odwage ze przyznal sie do uczucia jakie powiedzial Maggie w samolocie w podrozy do Rosji to jest moj najpiekniejszy odcinek ktorego ogladlam poza tym byl taki romantyczny ach ach!!!!!!!!!!!!! i tak strasznie przezywalam The Quest ja dwie osoby na samym poczatku rostaly sie na zawsze och;( powiem wam wszystkim teras te slowa ale po polsku sluchajcie dialog pozegnanie: Spójrz. widzisz tam? Cos widze...ale Nowy Jork...Miasto Klejnotow? Nie wiem.Chodzmy tam. I zaczal isc po chwili odwrocil sie do Maggie No chodz. Ale ona odpowiedzala nie Czemu? a ona zalana lzami powdziala mu ze on powinien jechac bo mazy o swim miescie dniami i nocami przez 5 i jescze dodala ze to jedyne miasto o ktorym wspomnialam marzyl i zalana swoimi lzami powiedzala ze to co do niego czula to juz tylko przeszlosc i powiedzala powodzenia. THE END Odpowiedz Link Zgłoś
roza_s Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 29.09.06, 18:09 Shelly! Ona jest prawdziwym chłopem z jajami i dostaje zawsze top, czego chce! Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna81 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 29.09.06, 19:32 Chris o Poranku bez dwóch zdań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frygins Marylin i Chris 03.10.06, 10:08 Jak oglądałem pierwszy raz serial to ulubionymi postaciami dla mnie byli Joel, Chris i Maggie. A teraz Marylin. Marylin jest niepowtarzalna. Ten spokój ducha, słowa wypowiadane tylko wtedy gdy trzeba, ta ludowa mądrość. Po prostu jest niesamowita. Brawo Marylin :) Poza tym nadal Chris. Moriss do Chrisa (cytat z pamięci): "Stevens, czy jest coś dla ciebie proste?" Otóz to cały Stevens... Odpowiedz Link Zgłoś
frygins Re: Marylin i Chris 03.10.06, 10:15 Och co za wpadka... Oczywiście Maurice miało być... (((( Odpowiedz Link Zgłoś
norberto1976 Re: Ulubiona wasza postać Przystanku Alaska??? 18.02.07, 20:15 ja lubię hollinga za jego miłość do przyrody. morisa za jego zasady. krissa za jego spojrzenie na świat. eda za to że jest taki zakręcony . starego trapera za jego mądrość życiową . i w ogóle wszystkich lubię bo to miasteczko jest idealnie zgrane:) Odpowiedz Link Zgłoś
jirzik Adam - artysta kuchni!!! Szkoda, że tak rzadko się 28.02.07, 00:20 pojawia. Niesamowity jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś