kubkowa 16.08.06, 09:17 Akurat mój mąż miał urodziny i nie obejrzałam :(:( Jak się skończyło? Pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no_one2 Re: OFICER - ostatni odcinek 16.08.06, 09:52 STO RĄK (13) * Odcinek serialu tv * Dane techniczne: 55 min. Kruszon próbuje wymusić na wicepremierze przyznanie się, że to on kierował całą akcją wytransferowania za granicę ogromnej sumy pieniędzy. Chce nagrać jego słowa, ale wicepremier nie daje się podejść, a jego ochroniarze zabierają Kruszonowi sprzęt. Po pogrzebie Rysia Stella przekazuje Kruszonowi dziwnie brzmiącą informację. Tego samego dnia do jego mieszkania wkracza oddział antyterrorystów. Tomek zostaje aresztowany i osadzony w tym samym areszcie, w którym przebywa Grand. Tymczasem ojciec Kruszona na jego prośbę umieszcza w internecie informacje demaskujące wicepremiera. Oficjalnie jednak to Kruszon zostaje oskarżony o zabójstwo Rysia i nielegalny transfer pieniędzy. Odrzuca ofertę mafijnego adwokata oferującego mu swoje usługi. Grand na spacerniaku próbuje zabić Kruszona. Wkrótce Tomek zostaje porwany z aresztu. Przesłuchują go dwaj tajemniczy mężczyźni. Kruszon przedstawia im swoje ustalenia dotyczące całej sprawy. Nie dysponuje jednak żadnymi dowodami. Wie natomiast, że powrót do aresztu oznacza dla niego śmierć. [PAT] Odpowiedz Link Zgłoś
nutsh Re: OFICER - ostatni odcinek 16.08.06, 10:23 Pozniej sie okazuje ze ci kolesie, ktorzy go przesluchiwali to jakas ekipa wynajeta przez Bank Centralny w celu ochrony jego interesów. Kiedy wicepremier zwrocil sie do Banku Centralnego z prosba o kody, ci postanowili na wszelki wypadek sie zabezpieczyć. Wieczorkowski (kierowca wicepremiera) był podstawiony i też dla nich działał. Nagrał przekręty premiera kamerką i dzięki temu teoria Kruszona miała podparcie dowodami. W międzyczasie wicepremier popełnił samobójstwo a Kruszon wrócił do Policji i dostał awans. Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: OFICER - ostatni odcinek 16.08.06, 13:42 troche to dziwnie wygladalo, ze wynajeci przez bank "specjalisci" sa w stanie namowic oficera BOR do nagrywania i "pilnowania" wicepremiera, obserwacji "jatki" w banku a wczesniej trasferu megakasy (nie mozna takiej operacji namierzyc z gl.siedziby banku podczas wykonywania ? przeciez w momencie uzycia takich kodow powinien gdzies byc sygnal ostrzegawczy, a skoro wiedzieli, ktory oddzial bedzie "robiony" to tym bardziej mogli zmonitorowac, ze przelew dokonany zostal zanim Grand@co wkroczyli) a potem do "wyjecia" z wiezienia oskarzonego o zabojstwo i kradziez 200 mln euro bylego oficera policji, pozniejszego uzycia niszczarki w mysl zasady "nie ma dokumentów nie ma sprawy/czlowieka". A wszystkim kieruje kolo, na ktorego skradzionej (?) karcie kredytowej "ubierał się" niejaki śp. Jubby, praw ręka Granda, a ktorego to specjaliste Ryś&Kruszon aresztowali pewnego razu w jego wlasnym domu pod ciezkim zarzutem... Rozumiem, ze ci spece musieli czekac na fakt kradziezy, bo za zamiar ciezko skazac, ale teraz szukaja Rity z posagiem i jaki z tego moral - profilaktyka, Panowie, nie wpuszczac w granice Polski Jewgienijów jadacych na pielgrzymkę ;-). I skad prywatny "spec" ma taka wladze, ze moze dzialac jak dzialal, a przy tym nie potrafi namierzyc, ze ktos za jego przywatna kase kupuje kurtke za pare tys. zl? NIE jestesmy krajem trzeciego swiata? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet kurrr... ale pokręcone! 16.08.06, 14:43 durnota durnotę pogania miałam rację, że odpuściłam sobie w tamtym roku ten serialik chyba po czwartym odcinku Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: kurrr... ale pokręcone! 16.08.06, 14:45 No, to i tak nieźle. Ja po pierwszym postanowiłem dać serialowi szansę. Ale drugi nie mniej mnie załamał, więc na nim się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet a pamiętasz 16.08.06, 14:49 jak w "Defekcie" "Makler" posklejał paski (kwity Obrysiaka) z niszczarki? :D wszystko da się zrobić (tylko parasola w d... otworzyć - nie, jak mawia moja matka :DD) paero123 napisał: pozniejszego uzycia > niszczarki w mysl zasady "nie ma dokumentów nie ma sprawy/czlowieka". Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: a pamiętasz 16.08.06, 16:21 Klejenie dokumentów z niszczraki nie jest jakimś egzotycznym wymysłem!!! Wiele służb z tego korzysta, można to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet jeju, ale po co aż trzy wykrzykniki? 17.08.06, 09:27 nie współpracuję ze służbami, to nie wiem; poza tym wyglądało przekomicznie, jak jeden facet w mieszkaniu przewala cały ten kłąb makulatury Odpowiedz Link Zgłoś
kubkowa Re: jeju, ale po co aż trzy wykrzykniki? 17.08.06, 13:15 Dzięki za wyjasnienia, jednak szkoda, że sama nie obejrzałam :( Troszkę skomplikowane... Odpowiedz Link Zgłoś