Dodaj do ulubionych

LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowanie :)

06.10.06, 20:47
Który serial wolicie ?

Podejrzewam, ze zdecydowanie wygra LOST, jako ze leci w TVP1 i jest o wiele
bardziej znany.

Ja sadzilem ze LOSTa nie pobije nic... ale nigdy nie mow nigdy :)
Prison Break okazal sie (w/g mnie) serialem ciekawszym, bardziej trzymajacym w
napieciu, dynamiczniejszym i chyba jeszcze bardziej wciagajacym niz LOST.

LOST troche przegina w ze swoim zagmatwaniem. Po rozwiazaniu jednej zagadki
pojawia sie 5 nowych. W Prison Break wiadomo o co chodzi, wiadomo kto jest kto
i co chce osiagnac. Napiecie tego serialu siega zenitu, odcinki oglada sie z
zapartym tchem, wytrzeszczonymi oczami i opadnieta szczeka :) W LOST akcje
schladzaja retrospekcje, ktore zzwyczaj sa nudne i moglo by ich nie byc.

Obecnie oba seriale ogladam, ale bardziej steskniony jestem nowych odcinkow
Prisona ! Na LOSTa juz tak nie czekam. Dla mnie uczen pobil mistrza !

1:0 dla Michaela i Prison Break ! :)

A Wy jak glosujecie ?
Typy z uzasadnieniem !!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:15
      Lost
      A uzasadnienie mam zabójcze - nie znam drugiego filmu
      • halfoat Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 06.10.06, 21:41
        to skąd wiesz co wolisz?
        • ilianna Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 12:43
          Kiedyś zdecydowanie LOST, ale odkąd skończyłam oglądać pierwszą serię PB i
          wciągnęłam się w drugą wygrywa Prison Break. Zobaczymy, co będzie w trakcie 3
          serii Losta :).
          No i PB ma tą zdecydowaną zaletę, jaką jest Wentworth Miller. Nawet Sawyer nie
          jest w stanie go pobić :).
    • Gość: joleene Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.chello.pl 07.10.06, 15:21
      Zdecydowanie Prison!!!
      • rozmowy_kontrolowane Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 19:04
        Prison Break zdecydowanie.
    • asiek101 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 19:51
      PRISON BREAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lena81 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 20:00
        Prison Break.Nic nie przebije Fisha i Linca:)no i T-Baga:)
        • halfoat Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 20:45
          ja też głosuję na Prison Break, choć z T-Bagiem terminatorem to już lekka przesada
          • lena81 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 20:56
            halfoat napisał:

> ja też głosuję na Prison Break, choć z T-Bagiem terminatorem to już lekka przes
            > ada
            >
            Kocgac go tez nie kocham ale jego teksty przejada do legendy:)Przy tak
            przygnabiajacej tematyce serialu i calym napieciu male"comic relif"jest niezbedne.
    • al-bundy Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 20:51
      Prison Break

Dla mnie LOST od połowy pierwszej serii stał się potwornie nudny. Dokładnie
      odwrotnie jest z Prisonem - napięcie rośnie z odcinka na odcinek (seria I).
      • Gość: noc_kairu Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:02
        Co to za serial ,ten Prison Break, że ma takie wysokie notowania?
        Czy mógłby mi ktos podac link ,skąd mogłabym ściągnąć 1 odcinek( a może i
        następne),żeby zobaczyć z czym to sie je.
        Z góry dziękuję.;)
        • halfoat Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 23:27
          www.mininova.org/tor/311657 cały pierwszy sezon
    • aniuta75 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 07.10.06, 22:15
      Galaxian, co to wogóle za pytanie??? ;D
      PB oczywiście - jestem uzależniona :DDD.
      A uzasadnienie? W zasadzie zgadzam się z tym co napisałeś i nie mam nic do
      dodania :D.
      • yapkovitz Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 00:23
        Prison Break wymiata:) od roku jest moim numerem jeden wsrod seriali:) Lost na
        jego tle to lipa po calosci:) mala porada dla tych ktorzy znaczna ogladac PB,
        nie ogladajcie tylko i wylacznie pierwszego odcinka, zacznijcie od 2, 3
        odcinkow za jednym razem, poniewaz jest to serial z roznymi smaczkami, a
        objerzenie tylko jednego i to pierwszego odcinka moze was tylko zniechcecic. PB
        rzadzi:)
        • deana Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 08:09
          Chyba jednak Lost.Prison Break jest świetnym serialem,ale ostatnio po śmierci
          kilku już moich ulubionych bohaterów nudzę się go oglądając.A w Loście zawsze
          czeka na mnie jakaś niewyjaśniona zagadka,nowa teoria, i mogę sobie o tym
          podyskutować na różnych forach:)
          • mmorawski Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 12:06
            Zdecydowanie Prison Break!!! Przede wszystkim za świetnie prowadzoną akcję,
            wszystkie niespodziewane zwroty, niebanalne wątki i wieczną niepewność co
            zdarzy się w następnej scenie. Do tego genialnie napisane i zagrane postaci,
            takie jak Michael, T-Bag, Abruzzi, Kellerman. :))

LOST też jest świetny i nadal ekscytuje mnie tak jak na początku, ale w starciu
            z Prisonem zostaje w tyle. Przypada mu jednak zaszczytne 2. miejsce. ;)
        • galaxian1 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 20:03
          Dokladnie !
          Mnie przez pierwsze 2-3 odcinki tak sobie sie podobalo.
          Ale potem... wymiotło na maxa ! :)
    • kobajano Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 12:24
      PB - może dlatego, że to dopiero druga seria ale na pewno dlatego, ze 2 seria
      losta mnie rozczarowała a pierwszy odcinek 3 serii jest na pozimie Mody na sukce;P
      no może przesada ale najniższy z dotychczasowych!
      • mmorawski Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 14:44
        12:2 dla Prisona. :DDD
        • galaxian1 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 23:39
          Jestem zaskoczony takim wynikiem !
          Wiedzialem, ze Prison trzyma sie mocno - ale LOST jest lansowany w TVP, ANX.
          A Prison Break znaja wlasciwie tylko internetowcy.

I czy stacje telewizyjne nie sa glupie, ze TAKIEGO serialu nie zakupili ?
          Ach, szkoda gadac.
    • malazlosnica Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 08.10.06, 21:52
      Kiedys LOST

Teraz tylko Prison Break
      • konwaliia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 09.10.06, 08:34
        Lost, podobno PB jest bardzo przewidywalny, ale sprawdzę i najwyżej zmienię
        zdanie .
        • aniuta75 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 09.10.06, 09:15
          Zmienisz, zmienisz :D.
          • Gość: wrocool Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.core.lanet.net.pl 09.10.06, 19:26
            Zdecydowanie Prison Break-ten serial wciaga jak narkotyk;-) Lost przynudza
            troche
            • Gość: kris Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 07:44
              oglądam całą masę seriali........ Losta również....ale jak na razie serialowi Prison Break nic nie dorównuje..... Troszkę zbliżył się Vanished - ale jest to serial "małoodcinkowy".
              Tak więc głosuję na Prison Break!!!
              • yapkovitz Re: LOST vs Prison Break 10.10.06, 07:53
                Pracownicy stacji TV czytaja to forum i inne o serialach, dlatego tez w tiwi
                pokazuja LOST-a, juz wkrotce pokaza Battlestar Galactica (najbardziej
                klimatyczny serial SF) a moze za rok w ktorejs z polskich stacji bedzie Prison
                Break:)
                • Gość: konwaliia Re: LOST vs Prison Break IP: *.aster.pl 12.10.06, 11:53
                  Po obejrzeniu kilku odc. Prison B. stwierdzam że serial może być, ale babki są
                  tam bez charakteru, płaskie. Wolę Losta, Prison okazał się mniej fajny niż
                  myslałam.
                  • galaxian1 Re: LOST vs Prison Break 13.10.06, 09:34
                    Ogladasz Prisona dla... babek ? :D
                    To jest serial glownie o facetach !
                    Poza tym kilka odcinkow to za malo, aby serial wciagnal.
    • monika19782 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 12.10.06, 19:23
      Zdecydowanie Prison
      • julnick Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 13.10.06, 10:01
        Do niedawna z niecierpliwością czekałam na kolejny odcinek Lost. Od początku
        trzeciego sezonu oglądam go już raczej z "rozbiegu". Powiem tak: odkąd oglądam
        Prison Break, moja fascynacja Lostem jakoś przybladła. Oddaję zatem głos na PB.
        • rodzynia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 13.10.06, 12:53
          Oczywiście Prison Break ;-)
          Uzasadnienie: fajne postacie, aktorzy (szczególnie Wenworth Miller), muzyka,
          napięcie itd. ;)
    • pol_lop Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 13.10.06, 15:20
      PRISON ... zdecydowanie... fabuła, zwroty akcji, budowanie napięcia... po prostu opór. Chyba najlepszy serial jaki widziałem, 2 seria troszkę zbladła (wkurza mnie agent Mahone i jego nieprawdopodobna przenikliwość... jasnowidza... hehe)ale niewiele.
      LOST ... ciągle mnożące się zagadki bez rozwiązania... już nie czekam z niecierpliwścią na kolejne odcinki jak przy PB, fabuła też się jakoś nie klei, scenarzyści chyba tworząc serial nie mieli koncepcji kim mają być INNI co widać w kolejnych odsłonach. Ogólnie serial traci tempo...

PRISON BREAK Wygrywa!!!

*** Swoją drogą polska stacja telewizyjna, która zakupi ten serial będzie musiała wydać grubą kasę za licencję (serial jest b. popularny za granicą), a że jest w nim dużo scen brutalnych, zapewne nie pokażą go w primetime, więc widownia w Polsce będzie mała. Daje sobie rękę uciąć, że emitowany będzie coś około 23:00. A szkoda!
    • bluebebe Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 13.10.06, 21:36
      Lost.
      Ale nie liczcie mojego głosu, bo obejrzałam tylko 4 odcinki PB, a Lost 2 sezony.

Fakt jest jednen niezaprzeczalny, teraz o wiele bardziej nie mogę się doczekać
      kolejnego odcinka PB, bo Lost się koszmarnie rozjechał.
      • Gość: Ja Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: 193.151.48.* 14.10.06, 00:46
        Zagubieni (zdecydowanie)
        • Gość: mumu Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 01:15
          kto podliczy głosy???
    • Gość: mikk Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.aster.pl 14.10.06, 05:58
      moze PB jest bardziej naladowany akcja, ale od samego poczatku zdarzaly sie w nim coraz bardziej nieprawdopodobne sytuacje, czego koronacja byl ostatni odcinek 1 serii z lawa samochodow tuz, tuz za uciekinierami na pasie lotniska... PB bylby legenda tv, gdyby zakonczyl sie na jednej serii, ale "kasa, kasa Misiu"... takze remis ze wskazaniem na LOST, moze akcja troche wolniejsza, moze sytacje nieprawdopodobne, ale przeciez od samego poczatku serial byl z zalozenia SF...
      • Gość: Bolo Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.aster.pl 14.10.06, 10:10
        W LOST to taki znowu wiarygodny ?
        2 miesiace na wyspie, a wszyscy wygladaja jak na pokazie mody (fryzurki,
        makijarze, ubrania ciagle w doskonalym stanie) :)
        Serial to serial, a nie zycie - w kazdym jakas "glupota" sie zdarza.

Ja glosuje na Prisona, to na nim nie da sie zasnac :)
      • halfoat Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 14.10.06, 10:19
        Lost był z założenia serialem sf? To dlaczego jego twórcy zapewniali, że
        wszystko będzie miało racjonalne wytłumaczenie?
        • mmorawski Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 14.10.06, 11:38
          Aktualny wynik to 20:6 na korzyść Prison Break. :D
    • Gość: agaa Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.elb.vectranet.pl 16.10.06, 11:45
      zdecydowanie Prison Break :)
    • Gość: ania moze mi ktos napisac o co chodzi w Prison Break? IP: 195.117.255.* 16.10.06, 11:53
      wszyscy sie zachwycaja tym serialem dlatego chce wiedziec o co mniej wiecej tam
      chodzi! czy to cos w stylu archiwum X, Lost itp??? z gory dzieki za odp
      dodam ze niedlugo zaczynam 1 serie ogladac:-)
      jakos do tej pory nie bylo okazji :-)
      • yapkovitz co to jest Prison Break? 16.10.06, 12:23
        Rok temu zaczalem filmowa przygode z Prison Break, w styczniu tego roku
        zrobilem male info na moim filmowym blogu dotyczace ww. serialu:
        seriale.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?119046
        Za co ja "kocham" PB:
        - nonstop akcja,
        - inteligentna rozrywka,
        - trup (trupy) w kazdym odcinku, szczegolnie ze gina nasi ulubieni bohterowie
        (np. Monica)
        • halfoat Re: co to jest Prison Break? 16.10.06, 12:28
          dałeś piękny spoiler komuś, kto zaczyna oglądać
    • Gość: ale Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.10.06, 19:26
      Prison Break
      uzasadnienie: 1 sezon Losta b. fajny, potem już mnie tak nie trzymało, oglądam
      już chyba z przyzwyczajenia tylko. Z kolei 3 tyg. przerwy w Prison Break mnie
      DOBIJA!!
      • aniuta75 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 21.10.06, 22:32
        Ehhhhhhhhh nie tylko Ciebie :)
        • galaxian1 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 21.10.06, 23:28
          Teraz to sie tak nie wkurzajcie, bo najgorsze przed nami !
          Za 4 odcinki... przerwa ponad 3 miesieczna.
          Odcinek 13 zobaczymy w... marcu 2007 !

A tak bylo pieknie, jak 1 sezon ogladalem hurtem, wszystkie odcinki... ach to
          byly klikaty. A teraz to tylko bezsensowne czekanie. Wiecej juz tak seriali nie
          ogladam.
          • mmorawski Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 22.10.06, 00:07
            Galaxian, nawet nam nie przypominaj takich rzeczy!! :| :/ :( <chlip>
            Wolę się skupiać na tym, że zanim nastąpi żałoba, będzie 5 cudnych tygodni z
            nowymi odcinkami w każdy wtorkowy ranek. :))) Oh yeah!! :DDD
          • ariwederczi Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 22.10.06, 04:06
            Odcinek 13 będzie jeszcze w tym roku. Dopiero po nim jest przerwa.
            • aniuta75 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 22.10.06, 10:02
              Jej nie podcinajcie mi skrzydeł. Ja się tu cieszę, że w ten wtorek zobaczę
              kolejny odcinek (w końcu) a Wy mnie na ziemie sprowadzacie w tak brutalny
              sposób pisząc o tym koszmarze, który nas czeka. Cieszmy się tymi tygodniami,
              które przed nami a w czsie przerwy nie zamierzam się nudzić i odpoczywać od
              PB :P (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;D).
              • mmorawski Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 22.10.06, 10:14
                Czyli docierają coraz lepsze informacje. :D Przed tą okropną, nieludzką przerwą
                czeka nas 6 cudownych tygodni. :DDD A jak słusznie zostało zauważone, przerwa
                nam niestraszna, bo przecież nie będziemy się nudzić i odpoczywać od PB. :))))
    • tocqueville Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 23.10.06, 15:28
      LOST

PB - przeciętny
    • mantha Re: PB 23.10.06, 15:51
      Prison break!!!! zdecydowanie, wlasnie skonczylam pierwsza serie i jestem w
      szoku - jak mozna tak skonczyc odcinek?????? :-((((((((((
      • Gość: zuzia Re: PB IP: *.aster.pl 23.10.06, 18:34
        Heh odpadłam jak zobaczyłam pierwszy odcinek Lost i myslałam,że nic go długo
        nie pobije.A jednak:-) PB jest dużo lepszy! Lost niestety stał się nudny
        oglądając wiesz że i tak nic się nie dowiesz-na dłuższą metę to nuży.
        • Gość: olivka prison break IP: *.chello.pl 23.10.06, 19:55
          Prison Break!~one and only.... :)
    • Gość: Kalia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:22
      Zdecydoanie PB..kocham ten serial!!! Uzalezniłam sie od niego....niegdy nie
      widziałam czegos podobnego..jesli chodzi o serial..po prostu REWELACJA!!!
    • Gość: fankaserialu Prison Break -najlepszy IP: *.devs.futuro.pl 29.10.06, 10:52
      Po prostu jest najlepszy. Jestem po 7 odcinku 2 serii i nadal jestem pod wielkim
      wrażeniam. A pierwszą serię oglądałam (na dvd) cały dzień i całą noc nie mogąc
      się oderwać. Akcja, napięcie, akcja... Po prostu cały czas jestem pod wielkim
      wrażeniem. Każdy odcinek oglądam z zapartym tchem.
      • mmorawski Re: Prison Break -najlepszy 29.10.06, 11:15
        Dla mających ochotę podyskutować o Prison Break jest na gazecie założone
        specjalne forum. :)
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41684
        Zapraszamy wszystkich! :)
    • mniemanologia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 30.10.06, 15:27
      LOST
      • mniemanologia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 02.03.07, 16:11
        Wciąż LOST...
    • chick.like.me Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 31.10.06, 21:04
      Lost-hmm próbowałam oglądać, nawet oglądałam na początku,ale zbyt nudne jak dla
      mnie. Prison Break dowiedziałam się od koleżanki-świetne.
      Za co kocham PB:
      *za inteligentną fabułę
      *za super akcje(w kazdym odcinku duzo sie dzieje)
      *za to,że nie emitują go w polskiej telewizji(dostępny tylko dla V.I.P'ów;) )
      *za Michala Scotfielda oczywiście;)

4:0 dla PB,:)

::LOST to już przeszłość, nadeszła era PRISON BREAK::: xD
    • fanny Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 02.11.06, 00:36
      Prison Break oczywiscie!
      Za to, ze bohaterowie sa inteligentni.
      I za to, ze wspolpracuja ze soba.
      W odroznieniu od Lost, ktory ogladam juz z przyzwyczajenia. Czasem nawet w inny
      dzien tygodnia niz czwartek :P

f.
      • rodzynia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 02.11.06, 21:58
        Pewnie część osób już widziała ten artykuł, ale dam linka:
        img523.imageshack.us/img523/857/pbprzekrojbjk8.jpg
        Wynika z niego, że "Lost" jest "Ojcem chrzestnym" "Prison Breaka", bo gdyby nie
        sukces tego pierwszego (w którym był klimat jakiejś teorii spiskowej czy coś)
        to scenariusz Prisona leżałby dalej na czyjejś półce... Więc może nie ma co
        urządzać między nimi konkurencji :) Swoją drogą dziwne, że taki scenariusz na
        początku nie przeszedł ;)
        • aniuta75 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 03.11.06, 08:05
          Rodzyniu - ojciec chrzestny to chyba za dużo powiedziane :). A to, że wogóle
          doszło do nakręcenia i emisji PB to nie tylko zasługa Losta . Takie trendy po
          prostu były - serial miał być hmmm mało skomplikowany jak Ally Macbeal czy jak
          ją się tam pisze. Lost i PB to zupełnie inne klimaty i dlatego te seriale
          chwyciły. Jeżeli chodzi o teorię spiskową, to nie wiem w którym momencie jest
          ona w Loście.
          Jakoś inaczej chyba odebrałam ten artykuł niż Ty :).
          • rodzynia Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 03.11.06, 11:58
            Ale pisze w artykule o klimacie spisku. W "Loście" tym spiskiem może być to, że
            tak naprawdę trafili na wyspę może nie przypadkowo i ktoś to zaplanowal (ale
            jestem na etapie pierwszej serii, więc może tam później coś było wyjaśnione :)

W pewnym sensie "Lost" trochę pomógł żeby zaczęto produkowąc "Prisona". Okazało
            się, że ludzie lubia takie klimaty to prawda ;) Wiadomo, że inne czynniki też
            miały wpływ.

Ok musze pędzić na autobus, bo się spóźnię ;>
    • nuova LOST 02.03.07, 18:27
      Rachunek jest prosty: obejrzałam tylko LOST (na razie), więc nie moge
      porównywać LOST z PB, ale może kiedyś porównam.

PB obejrzałam zbyt mało odc, żeby coś mówić.
    • dzida001 Re: LOST vs Prison Break - co wolicie - glosowani 02.03.07, 20:13
      Prison Break, zdecydowanie. obejżałam 14 odcinków 2 serii /no i oczywiście całą
      pierwszą/ Lost też fajny, ale nie aż tak. Miło że Prison wygrywa..
    • Gość: Kratka LOST - zawsze IP: *.chello.pl 03.03.07, 15:16
      Pilot PB był potwornie nudny. Jedyną ciekawą rzeczą jak dla mnie był fakt, że bracia S. spędzali czas w więzieniu Joliet, w którym częstymi dość goścmi byli także Bracia Blues. Cała reszta - plany ucieczki z pudła (nieważne, że skomplikowane), wrobienie kozła ofiarnego przez tajemnicze służby polityczne, byłe i obecne kochanki - to już było 500 razy. Znudziło mnie to potwornie, a więc bez zwłoki porzuciłam to nieszczęście.
      Za to LOST - nadal i z przyjemnością.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka