Gość: Kasia IP: *.is.net.pl 13.09.07, 20:49 Cóż od niej chcą?????? Normalna dziewczyna, a tu takie fochy????????? :((((((((((((( No nie mogę :( Chata za darmo i jeszcze pretensje. A do akademika won! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: linka Re: Joasia MjM IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 13.09.07, 20:52 Mucha wielkia miastowa sie znalazla, Cichopek zreszta nie lepsza. co z tego ze mlodsza? (i tak pewnie jakies 5 lat, moze nawet mniej). jeden wielki foch w strone Madzi i Kingi ;) na zarelko to obie sie pchaly pierwsze, ale juz pomieszkac to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malange Re: Joasia MjM IP: *.domainunused.net 13.09.07, 21:19 Może dlatego, że podała ocet zamiast wódki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Joasia MjM IP: *.cnb.com.pl 13.09.07, 21:27 Nie za darmo, tylko za 500 zł od łebka. Trochę forsy to jednak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Joasia MjM IP: *.mynow.co.uk 13.09.07, 21:46 tez na to zwrocilem uwage, ze traktuja jak wiesniaczke. A pamietacie jak jeden Chochol powiedzial ze ten Bogus (kurna czemu oni uzywaja zdrobnien ciagle, bogus, Madzia, Marysia brrr) wyrywa prowincjonalne gesi na dojscia do telewizji, A tu sami miastowi z Grodka sie znalezli ahhahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Joasia MjM IP: *.cnb.com.pl 13.09.07, 21:51 Chochoł to akurat mówi Bogusław. ;) Swoją szosą, ty mówisz do znajomych: Bogusławie, Magdaleno i Mario? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Joasia MjM IP: *.mynow.co.uk 14.09.07, 08:30 no Chochol tak mowi bo sie boi ze Bogus wyrwie mu Kiniusie i porwie do zepsutego swiata telewizji. No ja do kumpli, kolezzanke i znajomych nie mowie: Piotrus, Marus, Mereczek, Jadwisiu. I tak samo jest w realu z Kasia Cichopek. Ona nie jest Katarzyna, tylka Kasia Cichopek. Ciekawe czy jak sie komus przedstawia mowi: Dzien dobr, jestem Kasia Cichopek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Joasia MjM IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 14.09.07, 10:03 Bogus juz raz zaprowadzil Kingusie do tv to sie niezla afera pojawila hehe ;D moze by tak powrot Tomasza? :> zeby Zdunskim za dobrze nie bylo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Joasia MjM IP: *.cnb.com.pl 14.09.07, 10:29 Przypominam, że jest też Kasia Nosowska, Kasia Kowalska, długo był Radek Sikorski (że o Billu Clintonie wspominać nie będę). A ja wprawdzie nie mówię do znajomych Mareczku czy Jadwiniu, ale jednak Bogusiu, Kasiu czy Marysiu mówię, bo tak jest naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Joasia MjM IP: *.cnb.com.pl 14.09.07, 11:31 Gdzie? Ostatni przykład, wywiad z Wysokich Obcasów sprzed tygodnia czy dwóch: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35018,4317707.html pod tytułem: Rozmowa z Kasią Nosowską. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: Joasia MjM 14.09.07, 12:31 O ile sobie przypominam zawsze w wywiadach podkreślała,żeby zwracać się do niej Kaśka lub Katarzyna.Zwróciłam na to szczególną uwagę,bo drażni mnie przedstawianie się-Cześć ,jestem Marysia.Mam 42 lata. Pozdrawiam,D. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Joasia MjM 15.09.07, 14:29 Ta Joasia ma być młodsza od chochołowej rodziny? Wygląda wiekiem jak oni, a gadają, że o tyle starsi są od niej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Joasia MjM 15.09.07, 20:26 Ciekawe, że zagraniczne wokalistki o tym imieniu używają wyłącznie formy Kate a nie Catherine, prawda? Np. Kate Bush (chociaż ona właściwie jest taką dorosłą dziewczynką). Ale ad rem - w wypadku Bogusia trudno zwracać się w pełnej formie jeśli jest się po imieniu. Bo "panie Bogusławie" to inna historia. To samo dotyczy większości imion męskich i żeńskich. Inaczej jeśli imię samo w sobie ma formę zdrobniałą - np. Marek, Leszek a z żeńśkich Agnieszka - tu dalsza dadaizacja jest cokolwiek infantylna (Mareczek itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Joasia MjM IP: *.chello.pl 16.09.07, 11:40 skrócona forma od boguslawa jest bogdan wiec wcale nie trzeba mówić bogusiu Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Joasia MjM 16.09.07, 14:11 pluskotka napisała: > Bogdan to zupełnie inne imię. Tak, inne, ale mają wspólną zdrobniałą formę - Bogus, tak jak np. Ala to zarówno Alina jak i Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin Re: Joasia MjM 17.09.07, 10:51 A tamtenm odcinek w kt órym wg zapowiedzi Joasia miała urządzić jakąś ucztę i konert, to w końu wyświetlili w zeszłą środę, czy dzisiaj ma być? (pytam, bo nie oglądałam, a jak w czwartek po południu chciałam zobaczyć powt., to był mecz) Odpowiedz Link Zgłoś