Gość: pipi43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 16:43 Czy mąż Alicji nie jest przypadkiem ginekologiem? Pytam w kontekście wczorajszej rozmowy Krystyny i Alicji nt badań cytologicznych.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petshopgirl Re: Mąż Alicji (Klan). 13.01.09, 17:15 pojawia się w Klanie od czasu do czasu jako chorujący, najczęściej jest to przeziębienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 18:50 W takim razie parafrazując znane przysłowie "żona szewca bez butów chodzi" można stwierdzić, że żona ginekologa "chodzi" bez badań cytologicznych.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Mąż Alicji (Klan). 13.01.09, 19:01 Z drugiej strony, mogliby od czasu do czasu coś o rodzinie Alicji napokmnąć. Taka niby Krysina przyjaciólka najlepsza. Ani nie wiadomo co robi jej maż, Andrzej, ani Te dzieci... Córkę zdaje się grała Jabłczyńska, a syna Damięcki. I on, ten syn miał problemy z narkotykami.. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Mąż Alicji (Klan). 13.01.09, 19:48 idasierpniowa28 napisała: >Córkę > zdaje się grała Jabłczyńska, a syna Damięcki. I on, ten syn miał > problemy z narkotykami.. ... co nie przeszkodziło mu zdać na medycynę.:)) Masz rację, że scenarzyści często zapominają o niektórych postaciach. A wystarczy przecież jakaś drobna informacja przemycona w rozmowie obu pań. Zwłaszcza, że często ubijają ... na pianę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Mąż Alicji (Klan). 14.01.09, 23:19 petshopgirl napisała: > pojawia się w Klanie od czasu do czasu jako chorujący, najczęściej jest to > przeziębienie Pojawia się? Wydaje mi się, że już kilka lat nie gra no, ale 100% pewności nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 23:31 Myślę, że chodzi o to, że pojawia się w rozmowach Alicji Z Krystyną. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Mąż Alicji (Klan). 15.01.09, 12:39 Gość portalu: pipi43 napisał(a): > Myślę, że chodzi o to, że pojawia się w rozmowach Alicji Z Krystyną. > :)) Fakt. :) Myslałem, że może sie pojawił. Faktycznie jego serialowa zona ciągle o nim wspomina i juz sam się zaczałem zastanawiać co z tym aktorem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reżyseż Re: Mąż Alicji (Klan). IP: 83.238.19.* 13.01.09, 20:42 Wczorajszy odcinek "Klanu" powstał przy współpracy z NFZ, jak informowały końcowe napisy. I jakoś tak zupełnie przypadkowo gdy Grażynka zaniemogła to się żaliła, że nie pójdzie do lekarza, bo trzeba za długo czekać w kolejce. Wspaniała promocja usług finansowanych przez NFZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Mąż Alicji (Klan). 14.01.09, 00:10 Dydaktyczny smrodek po raz kolejny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:43 Nie przeczę, że każda okazja jest dobra, aby propagować badania profilaktyczne (również w popularnym serialu). Myślę jednak, że można było znaleźć innego adresata (adresatkę) pouczeń o konieczności poddawania się badaniom cytologicznym, niż żona ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:52 W skrócie - Krystyna odebrała wyniki badań cytologicznych, powiedziała o tym Alicji, od słowa do słowa okazało się, że Alicja już dawno nie robiła tych badań. Krygowała się, ale Krystyna naciskała, że to ważne i zapowiedziała, że umówi Alicję na badania w tym samej przychodni. Tak mniej więcej...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.gprs.plus.pl 15.01.09, 20:33 Dawno dawno temu mąż Alicji miał romans z pielęgniarką (ale nie jestem pewna), którą grała Joanna Brodzik. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Mąż Alicji (Klan). 15.01.09, 21:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=89510449&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Mąż Alicji (Klan). IP: *.gprs.plus.pl 15.01.09, 21:17 Właśnie zauważyłam, że nie ja pierwsza na to zwróciłam uwagę ;) Odpowiedz Link Zgłoś