Dodaj do ulubionych

ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ?

IP: *.nowe.sdi.tpnet.pl 20.08.05, 21:40
WITAM! MAM PYTANIE CZY KTOS Z WAS WYGRAŁ ZIELONĄ KARTĘ I MOZE MI POMOC W
PRZYGOTOWANIU DO WYJAZDU. BARDZO ZALEZY MI NA TYM ZEBY DOWIEDZIEC SIE CZEGOS
NA TEMAT PROCEDURY WYJAZDU OD SZCZESLIWCA , KTORY WYGRAŁ KARTE TAK JAK JA.
POZDRAWIAM - ALINA
Obserwuj wątek
    • Gość: r676 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.dslextreme.com 21.08.05, 04:23
      ktory masz numer?
      • Gość: alina Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 12:31
        jestem numerem 00002900. ale czy to istotne???
    • Gość: a Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:28
      zapraszam na to Forum:

www.usa.info.pl/index.php
      • agula60 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 17:09
        Czy jak aplikowalas po GC, nie mialas planow, pomyslu co bedzie jak zostaniesz
        wylosowana."Interesujace" podejscie do zycia.
        • Gość: alina Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.nowe.sdi.tpnet.pl 21.08.05, 17:38
          mialam, ale coz plany...........staram sie przygotowac jak najlepiej do wyjazdu
          i zbieram doswiadczenia innych. Nie liczylam na tyle szczescia.
          • agula60 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 17:47
            Angielski znasz (dobrze)? Jesli nie ucz sie.To jest wazne i licz tylko na siebie.
            • alina261 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 18:05
              dzieki za dobre rady. wiesz moze jak to wyglada od strony formalnej? wyslalam
              juz papiery do Stanow i czekam na rozmowe z konsulem
              • agula60 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 18:33
                Moja "droga" do US wygladala inaczej.Zaproponowano mi prace,moj pracodawca
                staral sie o GC dla mnie.Nie moge Ci pomoc.
          • wami41 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 19:20
            Gość portalu: alina napisał(a):

> mialam, ale coz plany...........staram sie przygotowac jak najlepiej do
            wyjazdu
            >
            > i zbieram doswiadczenia innych. Nie liczylam na tyle szczescia.

ot idotka
    • sylwek07 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 19:06
      na loterie wizowa dv-2006 beda wzywac na rozmowe od 1 pazdziernika 2005 do
      konca wrzesnia 2006,jesli masz maly numer to jeszcze w tym roku lub na poczatku
      przyszlego roku bedziesz na rozmowie .powodzenia

• sylwek07 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 19:13
      cos o loterii:

poland.usembassy.gov/poland-pl/Diversity_Visas.html
      i tutaj zobacz tez:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=205
      • alina261 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 21.08.05, 19:30
        dzieki za informacje:) o co pyta konsul?
        • Gość: McOv Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:39
          uzyj wyszukiwarki forum z haslem "rozmowa z konsulem"
        • anima Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 22.08.05, 00:52
          poczytaj sobie grupe:
          groups.google.pl/group/alt.pl.usa-loteria?hl=pl
          znajdziesz tam przynajmniej kilkanascie relacji z rozmow z konsulem i cale
          mnostwo innych tematow zwiazanych z loteria.
          powodzenia!
    • anita775 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 25.08.05, 15:34
      Czesc!
      mam pytanie, jakim listem przychodzi informacja o wygranej Zielonej Karcie, czy
      to przychodzi zwykłym czy poleconym?
      dzieki, pozdrawiam, Anita
      • Gość: alina261 Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:41
        możesz sprawdzić jak wygląda list na tej stronie

dvprogram.pl/uwaga.html
      • anima Re: ZIELONA KARTA - WYGRAŁAM - CO TERAZ ? 26.08.05, 01:09
        zwyklym
        • Gość: KAROLINA OPŁATY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 16:28
          JAK TO WYGLĄDA Z OPŁATAMI ZA ZIELONĄ KARTĘ? ILE TRZEBA ZAPŁACIĆ PRZED ROZMOWĄ Z
          KONSULEM 380 CZY 755?
          NA STRONIE AMBASADY ZNALAZŁAM TAKĄ INFORMACJĘ:
          Wiza loteryjna = $755 ( w tym $380 za rozpatrzenie wniosku o wizę imigracyjną +
          $375 za prowadzenie procedur loteryjnych)
          poland.usembassy.gov/poland-pl/Visa_Fees.html
          • sylwek07 Re: OPŁATY 25.09.05, 17:33
            suma daje 755 dolarow ....w tym jest to $380 za rozpatrzenie wniosku o wizę
            imigracyjną +$375 za prowadzenie procedur loteryjnych = calosc 755 dol USD :)
            tyle musisz zaplacic w Ambasadzie przed rozmowa
            • Gość: toni Re: OPŁATY IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.09.05, 18:12
              To ok. 2700 PLN. Wiec z taka forsa poco wogle wyjezdzac z Polski? Jeszcze nie
              widomo gdzie bedzie spala i pracowala. A w Polsce ma wszystko to gwarantowane
              (miejsce do spania i prace) bo przeciez to jej kraj(jak moj zrteszta, ale mi
              sie nic nie nalezy). Pozatym ma napewno polkie wyksztalcenie, ktore jest
              uznawane w calym kraju. Takze zna gramatyke polska, ktora zapomni w przypadku
              rozpoczecia rozmow w j. angielskim. Po takiej utracie pisania juz powrotu
              niema, bo mozna sie narazic na smiech rodakow. Oczywiscie bedzie bardzo
              tesknila za ojczyzna, za laweczka w parku, za jeziorkiem, pokrzywami itd. Jak
              by nie tesknila, to byla by niedobra Polka(ja szukam biednej), porownyalna do
              ptaszka, ktory robi kupke w swoje gniaztko.
              • Gość: KAROLINA Re: OPŁATY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:52
                Chyba nie bardzo wiesz co dzieje sie w Polsce. Bycie Polakiem nie gwarantuje
                pracy, a czasem ma się wręcz wrażenie, że polski jest zbędny, no wiec Toni
                wszystko przed tobą.
                Języka ojczystego nie zapomina się nigdy. No cóż ja też znałam osoby, które po
                roku pobytu za granica nie potrafiły się przedstawić:( Ale każdy może myśleć
                jak chce:)
                • Gość: toni Re: OPŁATY IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.09.05, 19:37
                  To smutne, ze juz po roku zapomina sie jak sie przedstawic. Prawda? Pewnie, ze
                  ojczystego jezyka sie nie zapomina(mowionego). Ale ja ironizowalem troche, bo
                  mnie sie czesto poprawia za ortografie(ortografie zapomina sie szybko z chwila
                  nie uzywania tego jezyka), a ignoruje tresc moich opini. Wiec to dlatego.
                  Prwada jest jednak, ze w USA jezyk nie jest taki wazny jak w Europie. Tutaj
                  jezk angielski jest uzywany do porozumiewania sie, a nie jak to czesto bywa w
                  Europie, do pokazania swojej pozycji spolecznej(czesto nawet podszywanie sie
                  za kogos z niebieska krwia).
                  • Gość: KAROLINA Re: OPŁATY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:43
                    To nie smutne, to głupie. Ortografii nie zapomina się z chwilą nie używania
                    języka, lecz w momencie, w którym jesteśmy zbyt leniwi, żeby poczytać coś w
                    swoim ojczystym języku.
                    • Gość: toni Re: OPŁATY IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.09.05, 21:15
                      No dobrze rozumiem. Jaki jest Twoj zawod wyuczony i wykonywany?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka