Dodaj do ulubionych

Zaminniki tabletek do zmywarek

04.11.10, 13:48
Używam tabletek calgonit-finish, a Wy co używacie do zmywarek? Widziałam tabletki w Lidlu, Biedronce, coś z ludwika, sporo tańsze ale nie wiem jak z jakością mycia, może któraś kupowała i się podzieli opinią:)
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 13:53
      ja ostatnio kupilam w Rossmanie Domol 7 in 1 -jestem zadowolona,pierwszy raz kupiłam bo mi akurat pieniedzy zabrakło na zakupy,i dobrze bo wypróbowałam przynajmniej:)
    • qwoka Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:21
      Mój brat mial ludwika i klą strasznie, bo mu osad zostawialy. A podepne sie pod wątek z pytaniem: może znacie tabletki do zmywarek które są mniejsze, jak połowa tabletki. Bo mój brat ma własnie taką malutką zmywarke z jedną szufladą (wysokość chyba 30 cm) i szkoda mu wkładać całych tabletek, a przepiłowywanie ich jest denerwujące.
      • lilka.k Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:35
        ja używam somatu i nie widzę róznicy miedzy calgonitem a somatem.

qwoka, przecież zamiast tabletek jest żel do zmywania, dozuje sobie tyle ile chce..na pewno mu na długo starczy
        cokupic.pl/produkt/SOMAT-Zel-do-zmywarek-750-ml-Perfect-Gel
        • zurawina100 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:38
          Używam różnych tanich i nie widzę różnicy.
    • motylek1407 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:41
      Lidl - są git!!!!
    • maadga Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:47
      Tesco są niczego sobie ale ja jeszcze dolewam płyn do nabłyszczania bo lubie błyszczące naczynia :D
      • dorka3078 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:51
        ja uzywam z lidla ,z biedronki z rossmanna i wszystkie sa ok.

lilka somat to nie zamiennik bo to ta sama klasa cenowa ,a Somat w żelu potwornie drogo wychodzi
        • lilka.k Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:53
          Tak? Kurcze, wydawało mi się, że calgonit droższy..muszę luknąć na ceny, bo nawet nie wiem ile płącę..
        • enya81 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 14:54
          Miałam kiedyś z lidla i niby fajne ale ja wolę somat i widzę różnicę. Kupuję taki żeby juz nie dolewac nabłyszczacza tylko sól jeszcze dosypuję.
          • monikaj21 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 15:07
            Ja używam z lidla (chyba 20 zł za 40 tabletek), używałam też calgonita - różnicy nie widzę.
            Problem jest jak nastawiam na szybkie zmywanie - daję 1/2 tabletki ale i tak mam lekki osad.
    • bubunia1 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 18:01
      somat żel - wg mnie lepszy niż tabletki calgonitu
      • andzia84 Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 18:09
        domol z rossmana-
        -
        Roch 20.07.2007
        Sonia 19.11.2009
        • ankas4 Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 19:11
          My rowniez uzywamy calgonit, z checia sprobuje czegos nowego,ale czy nie obawiacie sie,ze zakamienicie sobie zmywary tymi zastępowaczami?
          • ridibunda Re: Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 20:02
            Ludwik tragedia, somat, w5 i calgonit ok.
            • ridibunda Re: Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 20:19
              A, i ja dodatkowo używam jeszcze sól, bo mamy bardzo twardą wodę.
          • monikaj21 Re: Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 20:56
            czy nie obawia
            > cie sie,ze zakamienicie sobie zmywary tymi zastępowaczami?

Wiesz Ankas, ja się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiam - teoretycznie tabletki z lidla mają to samo co lepsze/droższe praparaty - czy tak jest naprawdę - nie wiem i nie umiem tego sprawdzić. Wiem za to, że tak naprawdę nigdy nie wiemy do końca za co płacimy bo kupujemy pozycjonowanie produktu, a nie sam produkt. Pewnie jestem spaczona ze względu na zawód ale mam takie postrzeganie świata że nie wiemy co jest prawdą a co marketingiem dlatego mam świadomość że decyzję podejmuję bardziej intuicyjnie - jeśli chodzi o tabletki do zmywarki to pikuś ale niestety tak jest też z bardziej poważnymi decyzjami...
            Tak więc, żeby sobie nie dokładać tematów do martwienia się jakoś narazie się nie martwię :)
            • dorka3078 Re: Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 21:06
              mnie te kilka lat na marketingu nauczyło tyle że nie wierzę w markowe produkty ,sama muszę wszystko sprawdzić, te tańsze nie mają liczonych w setkach tysięcy kampanii i leżą na tańszych półkach w marketach( producenci płacą grube pieniądze za odpowiednie miejsce i ekspozycję
              ) dlatego możemy zapłacić za nie mniej, zresztą pracuję w agencji reklamowej to sobie pooglądam wszystko od podszewki
              • monikaj21 Re: Czy nie obawiacie sie ,ze... 04.11.10, 23:22
                Dorka, ja w badawczej - wiem o czym mówisz ;)
    • mimi_mm Re: Zaminniki tabletek do zmywarek 04.11.10, 20:29
      Somat - dobry i cenowo ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka