Dodaj do ulubionych

Mikołaj ;)

08.11.10, 10:48
jest gdzieś temat mikołajowy? bo jestem dzisiaj troszkę mniej sprawna intelektualnie i fizycznie ;)

jeśli jest - dziewczynki z władzą - kasujcie ;)

a jeśli nie ma - co kupujecie?

Elka marzy o macie do tańczenia. skakała na automatach nad morzem w czasie wakacji i zyć mi od tej pory nie daje ;) no i jest nadzieja, że i ja schudnę trochę :D

ale dla Milki nie mam pomysłu :(
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 10:53
      Jest czy nie ma - lenia mam nic nie kasuję :P
      • zurawina100 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 11:15
        Dobrusi kupiłam książkę "Strasznie ważna rzecz" D. Wawiłow. Wyszło wznowienie.
        merlin.pl/Strasznie-wazna-rzecz_Danuta-Wawilow/browse/product/1,776950.html
        • aga_junior Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 11:19
          U nas Mikołajkowe prezenty są zawsze szkolno - przedszkolne więc mam z głowy. Płacę składkę i nauczyciele niech decydują. Mi gwiazdka na głowie wystarczy ;-)
          • pabia_a Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 11:39
            na mikołajki myślałam o grze spadające/skaczące małpki , kupowałyście może dla lipcowych? tylko zastanawiam się czy kupić tę:
            aukcjewp.wp.pl/salon-mattel-oryginalna-gra-spadajace-malpki-waw-i1296540959.html czy podróbkę, ale zastanawiam się jak z jakością tej gry:
            aukcjewp.wp.pl/spadajace-malpki-nowy-model-wyprzedaz-i1295848860.html
            aukcjewp.wp.pl/spadajace-malpki-swietna-gra-rodzinna-i1299465053.html
            podobają mi się jeszcze te gry, ale to już pod choinkę
            aukcjewp.wp.pl/granna-gra-logiczna-auto-od3lat-smart-games-i1298939947.html aukcjewp.wp.pl/salon-granna-gra-edukacyjna-madry-zamek-00108-wa-i1295975129.html
            • solaris31 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 11:44
              nad małpkami to ja się zastanawiałam ze 2 lata temu chyba, chciałam dla Eli, ale zrezygnowałam, bo cena była z kosmosu :?

zabawki i gry granny bardzo moge polecić - mam sporo po Eli, więc dla Milki nie mam co kupić :(

i właśnie dlatego mam problem :?

zamek mi się podoba, ale dla Mili za łatwy będzie.tam jest tylko 7 elementów. Milka układa puzzle z 30 sztuk zupełnie sama, mam coś podobnego do tego zamku, od dawna leży, bo za łatwe.

myślałam o lego, ale to też bardzo drogie, a ja mam ciężką finansowo jesień przez te choroby i szpitale :(

propos książek - zobaczyłam ostatnio stare wydanie Brzechwy / takie zielone, z globusem i lisem ;) /, az mi się łezka w oku zakręciła ;)
        • amalota Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 17:31
          A ja polecam tę książkę - kupiłam wczoraj na targach:
          merlin.pl/Poczytaj-mi-mamo-Ksiega-pierwsza_Nasza-Ksiegarnia/browse/product/1,819073.html
          Od razu mozna się przenieść do dziecinstwa.
          • alcea3 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 17:42
            U nas na Mikołaja na pewno dostanie księzeczkę :)
            • zabka11 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 18:04
              U nas Mikołaj, to tylko ten co w szkole i przedszkolu. Ja robię prezenty pod choinke.
              Pozdrawiam
              • latortura Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 18:48
                narazie kupiłam maskotkę SamSama bo to ostatnio bohater mojego Synka ;)
                i dokupię cos drobnego do tego,

kurcze, tak w ogole to chciałabym orginalną wersję Króla Lwa na dvd bo nie mamy ;)

no i to lego, ale to moze byc na gwiazdkę, bo juz nie bede miała pomysłu pózniej co kupic,
                no i drozszy to prezent a ja nie chce przesadzac,

ksiązki nie bede kupowac bo robię to tak "na codzień" wiec to taki prezent, nie-prezent u nas,
                pozdrawiam

chociaz Mikołaj przyjdzie jeszcze od dziadków i chrzestnego ;)
                • ridibunda Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 20:17
                  My mamy jeszcze gorzej, bo starszak ma urodziny 1.12, więc najpierw urodziny, potem mikołaj, a potem święta, z tym że my na święta nie kupujemy już prezentów dzieciom, mają to co dostaną od rodziny.
                  Starszak dostanie kombajn z lego city na urodziny, u nas jest zwyczaj że jeśli jedno ma urodziny, to drugie też dostaje mały prezent, malej pewnie dokupimy jakiś mały zestaw, bo ona ostatnio też legolubna.
                  I w ten sposób świetny pomysł na prezent na mikołaja i/lub na święta zostaje już wykorzystany.
                  Gdyby mała chodziła do przedszkola, to zrezygnowałabym również z mikołaja, bo tam na pewno byłaby składka i prezent, ale ponieważ ona siedzi w domu, a u starszaka w szkole coś będzie na pewno, to muszę też zrobić coś w domu, bo inaczej on by dostał prezent, ona nie.
                  Myślę, żeby kupić im wspólny prezent - kuferek z lego byłby super allegro.onet.pl/lego-4586940-wiadro-klocki-creator-480el-i1309336038.html , ale ze względu na urodziny odpada. Chyba kupimy jakiś zestaw z Tomka - moi oboje maniaki pociągowe allegro.onet.pl/tomek-i-przyjaciele-stacja-tomka-i1303605751.html , albo jakąś grę, żeby mogli grać razem. Może coś podpowiecie fajnego dla 3 lat i i 6 latka.
              • maryjka60 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 20:10
                ja tak samo jak Ania
    • takatoszymura Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 20:18
      Julia marzy o domku dla Pet Shopów, trochę drogi-ale może zrobimy ściepę rodzinną. W nas ważniejszy Mikołaj, niz Gwiazdka
    • kogosia Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 21:28

• klarysa007 Re: Mikołaj ;) 08.11.10, 22:23
      U nas Mikołajkowe prezenty to tylko słodycze pod poduszkami.
      Prawdziwe prezenty dopiero pod choinkę :)
      • smolineczka Re: Mikołaj ;) 09.11.10, 05:27
        mi się Mikołaj też zawsze kojarzy z drobnym upominkiem pod poduszką, mandarynkami, orzeszkami, czekoladkami...
        mie wiem jak zorganizują Mikołaja w przedszkolu, ale w tamtym roku w klubie malucha to było prawdziwe wydarzenie - nie tylko dla dzieci, dla rodziców też: Mikołaj podjechał na motorze-saniach pod okna, przeszedł z worem przez wszystkie pomieszczenia, usiadł w dużym fotelu w specjalnie udekorowanej sali, a dzieci już wcześniej przebrane w ubranka małych aniołeczków usiadły na podłodze. święty opowiedział skąd pochodzi, i że słyszał od pań jakie nasze dzieci były posłuszne, potem wzywał każdego po nazwisku, coś tam mówił do uszka i dawał mały woreczek z prezentami :-)
    • tri-mamma Re: Mikołaj ;) 09.11.10, 07:48
      My podobnie, starszak ma urodziny 26 listopada, więc najpierw prezenty tego dnia. Wymarzył sobie pieska Bobby. Już mu zamówiłam.
      Mikołajki w przedszkolu będą obchodzone, a od nas najwyżej książeczki.
      Prezenty takie większe dostają na wigilię od nas i pewnie od rodziny.
      Także u nas koniec roku obfituje prezentowo.

Staram się zawsze zdrowy rozsądek zachować, ale rodzina nigdy nie zawodzi dzieci i w rezultacie zabawek nowych dużo przybywa :)

Te lego creator fajne!!
    • klaudia020707 Re: Mikołaj ;) 09.11.10, 11:34
      U nas drobny upominek i troche słodyczy, a cos konkretniejszego na swieta:)
      • burdziaa Re: Mikołaj ;) 09.11.10, 14:04
        w p-kolu bedą małe upominki i dokupie jakąs ksiazeczke z naklejkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka