Dodaj do ulubionych

Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:)

14.11.10, 23:27
I kogoś kto lubi pogłówkować, naprawdę świetna! i bardzo trudna gra!
Szczerze polecam!
UWAGA WCIĄGA!!!

www.pykam.pl/gry-flash/14/Logiczne/7617/Ucieczka-z-be%C5%BCowego-pokoju.html
Obserwuj wątek
    • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 08:49
      Nikt się nie podejmie?;)
    • delfina7 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 09:11
      Jestes okropna:DDDDDd ?JA przed okresem , gora prasowania , dzieci w domu zamiast w przedszkolu , a tu tka agirka:DDDDDDDD . Wyłącze kompa to nie będzie korcic:DDDDD
    • maryjka60 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 09:27
      Pati ja zajrzałam ale nie kumam o co chodzi, ani w ząb. Mam się wydostać, oki, czy oprócz myszki używamy jakichś innych przycisków na klawiaturze? Od czego zacząć, dasz jakąś małą podpowiedź?
      • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 09:57
        :) Gra jest naprawdę fantastyczna.
        Generalnie chodzi o to by wydosta się z pokoju.
        Trzeba zacząc od "chodzenia" po pokoju i klikania myszką w kazdy zakątek, by odszykiwac wskazowki :)
    • lipiec_2007 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 10:32
      Ogromna cierpliwosc - te slowa sa zupelnie obce mojej naturze:)
    • maadga Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 11:11
      Pati ja cię uduszę jak mi nie powiesz jak uruchomić laser i jak uruchomić scyzoryk.
      • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 12:07
        hehe
        Scyzoyki ma kilka funcjki. Aby je zmieniac trzeba nacisnąc bezposrednio na "i" przy scyzoryku i jak otworzy się okienko klikac na scyzoryk ma 4 funcje:)
        Do lasera potrzebujesz 3 bateri:)
        • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 14:18
          Magda jak idzie?
          Kogos jeszcze wciągneło?
          • metanira Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 16:19
            MNIE! Gra jest zarąbista, ale wściec się można. Pati, jak odczytać liczbę oczek z kostki? Podświetliłam ultrafioletem, kod do sejfu spisałam (z kartki też), potem się nad tym zastanowię, ale nie wiem co z drugim schowkiem w ścianie i kolorami z kostki.
            • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 16:50
              Drugi schowek masz juz otwary?? Co bys chciala zebym Ci podpowiedziala konketnie?
              jak otworzyc druga skrytke? czy jaka kombinacja pasuje?:)
              • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 16:51
                Na Twoim miejscu zajełabym sie najpierw sejfem, on jest wazniejszy :)
                • metanira Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 17:13
                  Próbowałam z sejfem, wiem co oznaczają liczby, R i L, ale nie wiem ile mam czekać po wybraniu każdej z liczb, czy mam czekać na jakiś dźwięk? I po jakim czasie zeruje się niedana próba. I czy liczy się zawsze od zera, czy od miejsca w którym się skończyło?
                  • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 17:32
                    Z tym problemu nie mialam, bo miałam do czynienia z sejfem "na zywo " ;)
                    zaczynasz skądkowiek, np 44 w prawo i musisz zatrzymac DOKLADNIE na 44 oczku STOP (przerwa) 33 LEWO STOP
                    Trzeba po prostu wychwycic odpowiednia ilosc oczek.
                    Pamietaj ze w prawo ma sie krecic sejf ;)
                    • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 17:33
                      aa nie ma zadnych dzwieków.
                      • metanira Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 18:28
                        udało się :) to co teraz? prawy schowek z przyciskami?
                        • fassollka Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 18:59
                          aaalllleeeee Was wciągnęło! ;-)
                          • metanira Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 19:07
                            Ponad 10 lat temu grałam w coś podobnego, nazywało się to Książę i tchórz, już nie pamiętam o co dokładnie chodziło, ale trzeba było wędrować, wykonywać różne zadania logiczne i zręcznościowe, rozmawiać z różnymi osobami, coś od nich dostawać lub im dawać itp. Oczywiście poziom gry i grafika bez porównania z Pokojem, ale wtedy mi się podobało. Grałam przez wiele dni.
                            • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 19:43
                              Edyta na czym jesteś?
                              Cięzko mi powiedziec co teraz, bo nie wiem co masz jakie przedmioty itd.
                              Pamiętaj o srobokręcie,ze ma rozne funkcje:))
                          • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 19:42
                            fassollka napisała:

> aaalllleeeee Was wciągnęło! ;-)

A zerknełas??:))
    • qwoka Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 23:04
      mnie wciągneło, ale jestem 100 lat za murzynami;) Nie wiem po co rusza się ta deska, nie moge otworzyć sejfu ani kasetki w walizce i zastanawiam się po co jest ten przycisk na scianie przy ziemi.. chyba utknełam...
      • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 23:53
        Generalnie wszystko jest do czegos potzrebne, czesto po kilka razy.
        Na deskę połóż sztabkęzłota i scyzorykiem odetnij linkę.
        • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 23:54
          a ten przyciisk potraktuj scyzorykiem ;)
          • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 15.11.10, 23:54
            A jak juz to przejdziecie ,dam Wam linka do jeszcze lepszej i jeszcze TRUDNIEJSZEJ! ;)
            • delfina7 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 08:16
              • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 08:48
                wysłałam na gg :)
                • maadga Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:30
                  Przeszłam ale kilka rzeczy podczytałam. Najbardziej mnie wkurzało to że mi się scyzoryk nie chciał otworzyć. :D
                  • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:34
                    Zeby zmieniac scyzoryk trzeba bodajrze nacisnąc bezposrednio na "i" przy przedmiocie" i wtedy klikac na scyzoryk i zmieniac funkcje;)
    • maryjka60 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:20
      a ja poproszę jakąś łatwą tego typu gierkę, masz Pati jakąś propozycję? Przyznam szczerze, że ja wymiękłam w którymś momencie i poszłam na łatwiznę i obejrzałam filmik z rozwiązaniem na you tubie, powiem tak - chyba nie dałabym rady tego wszystkiego wymyśleć. A już na pewno mając tyle czasu ile teraz. Zapodam grę mężowi - ciekawa jestem jak jemu pójdzie.
    • magdulka26 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:24
      O co chodzi z tymi cyframi które wyświetlają sie od tej latarki ? jak otowrzyć sejf ?? help
      • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:35
        magdulka26 napisała:

> O co chodzi z tymi cyframi które wyświetlają sie od tej latarki ? jak otowrzyć
        > sejf ?? help

te cyfry to czesc kodu do sejfu:)
        • alcea3 maryjka 16.11.10, 10:37
          gry-escape.pl/54171
          Tu masz banalną :))
    • magdulka26 Re marykja60 16.11.10, 10:34
      Ja szukałam małych podpowiedzi na you tubie, ale mi nie znalazło owej gierki,jak Ci się udało ją znaleść?
      • alcea3 Re: Re marykja60 16.11.10, 10:39
        magdulka26 napisała:

> Ja szukałam małych podpowiedzi na you tubie, ale mi nie znalazło owej gierki,ja
        > k Ci się udało ją znaleść?

Na youtubie jest cały film nie ogladaj go tam nie ma "małych"podpowiedzi tylko od razu wszystko.
        Male podpowiedzi znajdziesz w opisach po grą(otworz je w nowym oknie, bo jak zmienisz podstronę "stracisz" gre
    • magdulka26 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:42
      Ech,już pomału tracę cierpliwość bo nie wiem co robić :) za duzo niewiadomych hahaha.
      Nie wiem jak otworzyć tą kasetkę, co jest w wzlizce,pewnie trzeba klucz,mam tylko jeden ,ten którym otworzyłam walizę,ech chyba nie podołam...
      • magdulka26 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:45
        Tak,wiem że pod grą są podpowiedzi,ale Ci którzy opisują są dalekoo daleko za mną :) chyba wieki miną zanim ja do nich dotrę :)
        • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 10:49
          Do kasetki potrzebujesz 3 klucze, aby je zdobyc musisz rozwiazywac inne rzeczy-kasteka jest najmniej wazna:)
          • delfina7 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 11:12
            --Aaaaaaaaaaaaa , wróciłam od lekarza godzine temu i zamiast szyc gram w tą co mi podesłslaś na gg:D Kurcze , a czemu jak szuka cię w gg to wyłazi mmi , że nie ma takiej osoby??????
            Napisz , czy ta drugą przeszłaś? Powiem , że idzie dość fajnie;) Może dlatego , że w tamtej się troszkę potrenowało :D

Mateuszek
            Piotruś
            Moje rękodzieło
          • delfina7 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 11:26
            • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 16.11.10, 21:29
              Bo jestem takna przez poufne ;)

Ktos jeszcze chce inna?:)
              • ewlinp Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 17:00
                jak otworzyć tę pieprzoną walizkę, ja chyba sie wykończę przez Ciebie Pati!
                • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 17:26
                  ewlinp napisała:

> jak otworzyć tę pieprzoną walizkę, ja chyba sie wykończę przez Ciebie Pati!

hehe
                  Walizkę otwierasz czarnym kluczykiem, naciskajac na zamkniecia.
                  Mas zten czarny kluczyk?:)
                • ewlinp Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 17:38
                  juz wiem :)
                  • ewlinp Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 18:03
                    podpowiedz mi jescze jak kręcic tym sejfem bo krece i krece i sie nie otwiera
                    • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 18:14
                      a co krecisz?:)
                      • ewlinp Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 18:19
                        no kod z tych kartek 26R8L7R7L
                        • alcea3 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 17.11.10, 20:14
                          ale krecisz zgodnie z pokazanym ruchem??(lewo, prawo) ?
                          • ewlinp Re: WYSZŁAM! tadam!!! 17.11.10, 20:30
                            znalazłam tą pierdzieloną klamkę :) dziwne że scyzorykiem sie nie dało otworzyć drzwi ;)
                            a co do sejfu to ja durna liczyłam te oczka w prawo i w lewo zamiast patrzeć na cyferki - tak to jest jak się w skarpecie pieniądze trzyma zamiast w sejfie ;P
                            aha i wiecej takich linków proszę mi nie wklejać - jakby nie było 4 godziny mi zajęło wyjście z pokoju! heh
                            • alcea3 Re: WYSZŁAM! tadam!!! 17.11.10, 21:03
                              Gratulacje!!! Jestes pewna,ze nie chcesz??:)))
                              Mam jeszcze lepsza! :))
    • azi81 Re: Dla kogoś o OGROMNEJ cieprliwosci:) 18.11.10, 13:01
      Dobra dawac link do filmiku z rozwiazaniem bo mnie zaraz trafi
      • katx1 link 18.11.10, 16:30
        www.youtube.com/watch?v=N4a8ppfZxZo
        • alcea3 Dla chętnych 19.11.10, 13:15
          Kolejna
          Jezscze trudniejsza!!!!!!

neutralxe.net/esc/vision.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka