Dodaj do ulubionych

Rozgrzewająca kawa i herbatka

22.02.11, 06:58
Dla każdego coś dobrego :)

No gdzie ta wiosna? Dziś na termometrze rano miałam -20!!!! Coś koszmarnego!!

Na szczęście ferie się skończyły, dzieci w p-kolu, Franek jeszcze śpi, a ja planuję dzień. Nic specjalnego w zasadzie.

Miłego dnia!
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 07:02
      kawkę kończę i zaraz Starszych z łóżek wyciągam to mi się humor poprawi:P
      dzień żelazka dziś u mnie, więc jak macie coś do prasowania to zapraszam:D
    • zabka11 Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:01
      Witam się ja ja, z mroźnego, ale nie tak bardzo, jak słyszę...Wrocka.
      Już w pracy, kawkę popijam, Jasiek w p-kolu, Gonia tęskni, dzwoni, jadę dziś do niej. U babci super, ale nie przez 3 tyg, nie?;)
      Praca dziś monotonna mnie czeka, ale wkuję kolejne słówka z angielskiego, więc czas na maxa wykorzystam:)

Kochane mam prośbę do Was ogromną...jest taka malusia dziewczynka, która dziś ma poważną operację, nazywa się Kalinka Janowska. Rodzice walczyli pół roku, świat objechali, by tej operacji nie robić, ale nie ma wyjścia, choroba się rozwija...trzeba tak drastycznie działać. I dziś jest ten dzień...pozytywne fluidki ślijmy do Kalinki, która kilka dni temu roczek skończyła, by operacja pomyślnie przebiegła i powikłań nie było.
      Przepraszam, że tak smutno dziś w kawowym pisze, ale nie mogę nie pamiętać...
      Niech ten dzień skończy się szczęśliwie dla nas wszystkich.
      Pozdrawiam
      • lilka.k Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:17
        Zabka, oczywiście, będe myśleć o Kalinie.

Całą noc śniła mi się Amelka, to pewnie przez to zdjęcie jej ostatnie. O niczym innym od rana nie myślę.
        Ranek pzrez to jakiś nie taki. Chciałam ugotować jaglankę, a skapnęłam się po chwili, że wrzuciłam kaszę kukurydzianą i nic nie wyszło. Wypiłam więc rosół na rozgrzanie.

Miłego dnia wszystkim!
      • fassollka Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:17
        jakie piękne imię - Kalina - trzymam kciuki za pomyślność operacji.

U nas rano -13, ale ciepło ubrani dzielnie rozpoczęliśmy kolejny dzień.
        Pięęęknie słonko mi tu się wkrada do pracowni.

Miłego dnia.
    • lucy_cu Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:17
      Aniu, to ta dziewuszka z siatkówczakiem? Nie da się tego oczka uratować?:-(((
      Myślę o niej...

I o Amelce, zeby pojechała do domku.

U nas dzień jak codzień, ściskam wszystkich!
      • burdziaa Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:46
        Dosiadam się własnie z jaglanką z migdałami-mimo tego,ze jestem niedospana to jak sobie pomysle,ze chłopcy zjedzą ciepłe przed wyjsciem dostaje sił. I gotuję codziennie rano
        Dzisiaj w nocy mialam dziwne sny,Leśmian się przewijał- napisałam na blogu.
        Mysle o Amelce,zdjecie mnie poruszyło. Kalinka i ile jeszcze Dzieci,których nie znamy potrzebują sił...
        • lilka.k Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:51
          Mnie to tez mobilizuje i wstaję conajmniej 30 minut wcześniej i gotuję jaglankę. Burdzia masz jakies przepisy jeszcze? Bo ja znam tylko z jabłkiem i rodzynkami, choć wiem, że można w sumie wszystko wrzucić, ale jeszcze nie próbowałam.
          • burdziaa Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 08:59
            Powiem Ci że na poczatku trzymałam sie przepisów,ale juz prawie 3 lata tak Julka karmie,odkąd zaczelam wprowadzac stałe pokarmy i naprawdę wierze i widzę,ze dobrze to robi- wrzucam wszystko co mam w danej chwili.Wczoraj np.z gruszką i midałami na bazie kaszy quinoa, czasem gotuje same płatki owsiane z rodzynkami a na koniec zabielam jogurtem kozim(ale to juz po ugotowaniu,zeby nie 'zazimnić'potrawy)Lub płatki jaglane z dodatkiem kaszy kukurydzianej ze sliwkami albo z pieczonym jabłkiem
            • lilka.k Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 09:03
              Dzieki, mam płatki migdalowe, to mgą być, tak? Franek uwielbia gruszki, wiec mu zrobię jutro z gruszką.
              A poza tym uwielbiają wszelkie bakalie, więc też spróbuję coś więcej dorzucić niż rodzynki.
              • burdziaa Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 09:07
                no pewnie,ze moga być,tylko zawsze patrz na źrodło bakalii,czy aby nie z Chin-tam nie orzestrzegaja norm i koniecznie niesiarkowane.Ja drobnię tez orzechy brazylijskie(scieram na tarce) zurawinę dodaje,pestki słonecznika,naprawde co tam mam w domu, szkoda ze Julek nie przepada za pestkami dyni ale za to olej pije.
                • lilka.k Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 09:10
                  Tak, tak, wiem, że niesiarkowane, ale na razie mam tylko rodzynki, bo kupiłam w weekend we Wrocławiu. U mnie też jest stoisko odpowiednie, wiec dzisiaj zajrzę czy nie mają więcej :)

pestki dyni to ja uwielbiam, ale moi też nie przepadają neistety.
                  • zurawina100 Lilka, Burdzia 22.02.11, 09:18
                    Napiszcie mi jak przygotowujecie kaszę jaglaną, ja już miałam kilka podejść, zawsze robiłam tak jak na opakowaniu i wychodziła twardawa, zbita i nie do jedzenia. Pomóżcie:)
                    • lilka.k zurawina 22.02.11, 09:20
                      Ja robię z tego bloga, bo jest własnie taki jakeigo szukałam :)

ammniam.blogspot.com/2010/08/jaglanka-z-jabkiem_10.html
                      • burdziaa Re: zurawina 22.02.11, 09:43
                        znam ten blog,pysznie tam jest i zdrowo:)
                        • dorka3078 Re: zurawina 22.02.11, 10:01
                          witam i ja z inką i płatkami owsianymi u nas dzisiaj słonko piekne ale byłam w szoku jak spojrzałam na termometr -12 stopni ,no tego to się nie spodziewałam ale czytam że u Agi jeszcze ciekawiej, siedzimy dzisiaj w domku ,trochę poprasuję i nic specjalnego się nie zapowiada
                        • zurawina100 Lilka 22.02.11, 11:13
                          Dzięki za linka!
                  • szaszanka21 Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 09:19
                    Gorąca kawka z mleczkiem.
                    Właśnie wrócilam z badań okresowych ( juz wiem ,że cukier niski to sobie coś słodkiego zafunduje :) ),reszta jutro.
                    Troszkę się pochwale bo moja kochana studentka juz po pierwszej sesji i z wszystkich egzaminów nie zeszła nizej niż 4+ z ogromną przewagą 5. No dumna jestem przeogromnie! :)))
                    Trzymam mocno kciuki za maleńką Kalinkę.
                    Myśle ciepło o naszym Amelasku.
                    Trzymajcie się cieplutko dziewczynki.
                    • aga_junior Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 09:41
                      Mieliśmy dziś plany na stolice ale samochody pozamarzały. Maciek je właśnie reanimuje to ja w tym czasie wrzuciłam pałeczki do piekarnika może jednak uda nam się gdzieś dziś dojechać.
                      po południu prace remontowe i chciałabym sobie włosy ufarbować bo siwizna straszna mi się świeci :-/
    • maryjka60 Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 10:15
      melduję, że dopiero wstałam, tata zaprowadził Basię do przedszkola a my z Maciem spaliśmy do 10, ale mi dobrze.
      Kalinka zasiadła mi w głowie, trzymaj się Maleńka.
      • cui Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 10:50
        Dawno mnie nie było, dosiadam się więc z herbatką czerwoną :)
        Za oknem mróz i śnieg. A ja już o balerinach i gołych nogach myślę :/
        Myślę o Amelce i Kalice.
        Eh...
        Miłego dnia!
    • klaudia020707 Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 11:19
      tri-mama wiosna w Szkocji się schowała:) piękne słońce, błękitne niebo, ptaszki spiewają, rześkie powietrze, ech wiosna....
      klaudia w przedszkolu a mamuśka gołąbki robi coby mieć obiad na dzisiaj i jutro
      miłego dnia...i wiosny życzę
    • agatka_1979 Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 14:20
      witam sie i ja popoludniowo.
      trzymam kciuki za mala Kalinke!

Burdzia, jaka ja do tylu jestem, dopiero jak twoj wpis przeczytalam to sie dowiedzialam, ze Ty tez bloga masz!

pozdrawiam serdecznie jeszcze z Rudy Śląskiej, bo jeszcze troszkę i wracam do rodzinnych Katowic :-)
      • aga_junior Re: Rozgrzewająca kawa i herbatka 22.02.11, 19:13
        Nigdzie jednak nie pojechaliśmy, z małych prac remontowych zrobił się generalny remont :D
        Uwielbiam to!
        Sajgon niemiłosierny ale nic to, efekt będzie cudny.

Między malowaniem a sprzątaniem dostałam wiadomość o śmierci przyjaciela mojej teściowej :( a jeszcze na święta wędziliśmy dla niego wędlinki :-) 30 min. przed telefonem spadł mi wazon z wysokiej lodówki na terakotę, nie stłukł się.

Myślę o chorych dziewczynkach, myślę o zmarłych, o aurinko, o codzienności... chyba skończę dziś z jakimś winem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka