Dodaj do ulubionych

wczesna gorąca kawa

24.02.11, 06:15
Za oknem tylko -9 st :) nowa warstwa śnieżnego puchu, a moje dziecko już od godziny nie śpi :(
Czas dobudzić sie mocną i słodką kawą z mlekiem. Niepijącym kawy serwuję herbatkę lub kakao. Dorzucę jeszcze tosty :)
Dziewczyny wreszcie dochodzą do siebie po chorobie, chociaż dalej z lekkim katarem.
Ja chcę już wiosny !!!
Miłego dnia :)
Obserwuj wątek
    • domatorka.amatorka Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 06:51
      dzień dobry, jak ja dawno u Ciebie kawki nie piłam, no to się skuszę, dzień bez planu z mega stresem w tle:(
      • joasia83m Domatorka 24.02.11, 09:16
        Asiu, co sie u Ciebie dzieje??
    • tri-mamma Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 07:12
      Dołączam do pysznej kawusi :)

Kurcze, u nas dzisiaj znowu -17. No nieeee!!! Oczywiście obydwa samochody nam zamarzły. Na szczęście udało się odpalić na kable od sąsiada. ufff..... pojechali do p-kola, ale nie mam gwarancji, czy mój samochód odpali popołudniu. Dziwne te temperatury. W nocy było-24, teraz -17 a w dzień dochodzi do zera (południowa strona).
      Nie będę oryginalna jak powiem: CHCĘ WIOSNY!!!!

Dziś dzień pod znakiem sprzątania i pichcenia. Proza życia :)

Miłego dnia kochane!
      • pabia_a Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 07:50
        dosiadam się z kubkiem gorącej kawy, jeszcze w łóżku:) młody ogląda bajkę więc w spokojna ta kawka będzie hehehe, u nas jest -15 i pięknie świeci słońce:) dziś w planach prasowanie, które czeka już od poniedziałku i luz, miłego dnia....
        • alcea3 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 07:56
          Od samego rana mam bol głowy... nawet kawy nie mogę się napic. Siedzę przy gorącej herbatce. Zimno strasznie, wiosny chcę ...
          • zabka11 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:03
            I ja się witam, z kubkiem gorącej kawki, już pracowej:)
            Rano miałam przeprawę z Jaśkiem, bo zapomniał, że mama musi do pracy iść żeby pieniążki zarabiać na jedzenie, picie, i Lego Ninjago;)
            Amelcia od rana mi w głowie, słabiutka, i znów narażona na szpitalne syficzne bakterie...po prostu serce mi staje, ZE ZŁOŚCI, JAK CZYTAM smsa od Asi, że znów dali im do sali chorego, kaszlącego i gorączkującego pacjenta.....bo nie ma MIEJSC.!!!! No przecież to się do sądu nadaje, za narażanie zdrowia i życia dziecka!!!!
            Przepraszam, że w kawowym, ale nie mogę normalnie funkcjonować przez to.....

I duszy mam wiosnę, niech normalnie będzie w tym kraju......
            • burdziaa Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:12
              Makraba Zabko,strasznie mi to czytac az cisnienie sie podnosi z bezsilności :(Muszę sie jakos z Tobą umowic,mam cos dla Asi do przekazania.
              A ja dzisiaj mam duzo szlifowania desek,juz mnie ręka boli na samą mysl- a potem sprzątanie ton kurzu z kleju.
            • yvonne79 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:15
              Dosiadam się z gorącą herbatką z cytryną. Mam zamiar dzisiaj posprzątać, a wieczorem prasowanie (jeśli znowu nie zasnę z dziećmi). Miśka dzisiaj na kontrolę uszu i oby były czyste.
              Biedna Amelka :-( To się naprawdę nadaje do sądu. Współczuję Asi, z tyloma rzeczami musi się zmagać :-(
            • borowka78 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:17
              serce mnie boli jak pomyślę smutnym Amelasku ;-(
    • borowka78 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:09
      kawka domowa.
      Za oknem piękne słońce i tylko -12 stopni ;)
      dzisiaj z domu sie nie ruszam.

I Mój starszak i ja mamy dzisiaj święto. 6 lat temu pojawił się mój pierworodny, mój kochany Marcinek :) a ja zostałam MAMĄ i mój świat stał się piękny :)
      • yvonne79 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:16
        Wszystkiego najlepszego dla Marcinka i dla Ciebie najdroższa Mamo! Wspaniałego dnia Wam życzę :-)))
    • motylek1407 Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:19
      I ja sie dosiade dzis.... z bekofeinowa ale zawsze...
      Trudny ten ostatni czas jakis.. moze wiosna juz blisko? :)
      Milego dnia dla Was wszystkich.
      • narttu Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 08:55
        to juz 3cie dzien w tym roku jak nikt u nas nie jest chory. I juz drugi pod rzad- nie mozemy wyjsc z szoku :)))
        • joasia83m Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 09:31
          wiec Amelka slabiutka i nie uda im sie nawet do mieszkania uciec?? :((

szybko koncze kawe i popracowac 8h trzeba.. a potem pomyslec jakie dodatki pasuja do szmaragowej zieleni sukienki?? czerwone paznokcie moga byc? rety i jaka fryzura??
          ee, jutro bal sztywniakow u m. w pracy :D
          • aga_junior Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 09:58
            Witam was dziewczynki

Pół nocy młody nie spał, dostał wysokiej gorączki :( kurde, kurde nie wiem co robić.
            Chyba poczekam przez dzisiaj a jak temperatura znowu wzrośnie to wrócimy do pediatry.
            Co ja się dziwię, ze lekarze nie umieją się "migdałowcem" zająć :( jak narażają życie dziecka z białaczką :( ku co za kraj!
            Obok juniora w tle remont, który poszerzyliśmy, samochody pozamarzały. Na szczęście M swojego odpalił to z kabli mój uruchomi :-/
            Na temat zimy to ja się już w ogóle nie wypowiadam bo otwiera mi się wszystko co mam w kieszenie a po za tym to czekam na @ i dlatego taka nabuzowana jestem :-/ Niech już przyjdzie to mi co nie co trochę opadnie :D

borówka Wszystkiego Najlepszego dla starszaka !!! Urodził się w imieniny mojego męża. Wszystkim Maćkom, Maciusiom dużo zdrówka i szczęścia życzę
            a wam dziewczynki przyjemnego czwartku ;-)
    • lucy_cu Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 09:50
      Zima trzyma. Ale kiedyś się skończy i tego się my trzymajmy. ;-)

Boróweczko- uściski najserdeczniejsze dla Dużego Syna i dla Ciebie.

Narttu- no patrz, cuda się zdarzają, nie? Krzepy Wam życzę, Kochani.

Aniu, uściskaj od nas Amelkę. Nie mam siły nawet komentować tej sytuacji.
      Jedno tylko napiszę- szpital ma luzik: już widzę, jak bliscy pacjentów, sami ledwo żywi ze strachu i zmęczenia, piszą skargi i szturmują sądy. W życiu- kto ma siłę na takie działania, kiedy jego dziecko jest w stanie permanentnego zagrożenia...
      • anmroz Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 09:58
        Dosiadam się z późnym śniadaniem. Właśnie wróciliśmy z najmłodszym ze szpitala, gdzie wykonaliśmy serię badań przed czekającym go zabiegiem. W środę będzie miał paracentezę(chyba dobrze napisałam), bo niestety cały czas ma wysięk w uszach i niedosłuch.

Borówko, uściski urodzinowe dla Ciebie i syna!
    • guciowamama Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 09:50
      borowka78 dla Ciebie i Synusia caly bukiet najpiekniejszych zyczen: Dla Was tez i dla wszystkich chorowitkow i tych co humor maja skwaszony pieknie spiewa Gary Moore : www.youtube.com/watch?v=At3FH01FlWU
      • zalasso Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 10:18
        Pyszna kawka, trzecia dziś, ale musiałam się obudzić :D
        Najlepszego dla Marcinka Borówkowego i kciuki za samopoczucie Amelki!
        Miłego dnia Kobietki!
        • tri-mamma Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 11:06
          Borówko!
          Wszystkiego najszczęśliwszego dla Marcinka! I dla Ciebie!
          • cui Re: wczesna gorąca kawa 24.02.11, 12:25
            Boróweczko - sto lat dla Marcinka :) I dla Ciebie - Mamo!

Dosiadam się z rooibosem. Za oknem tylko -7. Zamarzły mi drzwi od strony kierowcy - wsiadam drzwiami pasażera.... Uwielbiam to.....

Miłego popołudnia!
            • zabka11 Re: borówko:) 24.02.11, 12:50
              Borówko dużo zdrówka dla starszaka i dla Ciebie z okazji rocznicy zostania mamą:)
              • szaszanka21 Re: borówko:) 24.02.11, 13:55
                Ja to mam dzisiaj taki dzień ,że i gumowy kubek stłuke! To kawy nawet nie pije.
                Borowko dla Ciebie i synka wszystkiego naj,naj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka