Dodaj do ulubionych

kawa mocna

02.04.11, 07:59
dla mnie a dla was wedle życzenia.....

Kiedy ja się wyśpię? Czuję się jakby pociąg po mnie przejechał :-/ dobrze, ze zatoki już mniej bolą. Mały jęczy, marudzi, chce iść do przedszkola. Dziś chyba zrobimy jakąś wyprawę do stolicy a na jutro planujemy na obiad grilla u teściowej na działce.
Zmykam na zakupy
Miłego dnia dziewczynki ;-)
Obserwuj wątek
    • anmroz Re: kawa mocna 02.04.11, 08:29
      Dosiadam się z łykiem kawy, bo została tylko jakaś marna resztka w puszce. Na 10 do pracy, a po południu chałupę ogarnę, bo po tygodniu wygląda jak magazynek :)
      Słonecznej soboty dla Was!

Maciuś, maj 2010
      Michał, lipiec 2007
      Martyna, grudzień 1999
      • paris4 Re: kawa mocna 02.04.11, 08:43
        witam
        pogoda rozaczarowuje
        plany na dziś? upiec ciasto, kocyk, dzban herbaty, kanapa, książka,
    • szalona_wielorybica Re: kawa mocna 02.04.11, 08:59
      dosiadam z parującą herbatką, kończę ogarniać mieszkanie i szykujemy się na koniki, chyba z tego dzisiaj nic nie wyjdzie, bo Młody wstał w humorze jak chmura gradowa, ale warto spróbować., przynajmniej trochę się dotleni przy tak pięknej pogodzie.
      • pabia_a Re: kawa mocna 02.04.11, 09:12
        kawa już wypita, teraz herbata i śniadanie czeka:) u nas dziś pochmurnie, mam nadzieję że nie będzie tylko padać, plan na dzisiaj kupić iglaki i byliny na nową rabatę, zrobić zakupy, obiad, ciasto drożdżowe, a po południu wypad do rodziców i błogie lenistwo. Miłego dnia życzę:)
        • kamamama2 Re: kawa mocna 02.04.11, 09:33
          och ja też marzę o wyspaniu się, chociaż troszkę...
          a było tak blisko, dzieci miały iść do ojca, więc miałam w planie mycie okien, wietrzenie szaf, spanie, obejrzenie filmu i wieczorne spotkanie ze znajomymi i pstro
          siedzę w domu z chorą Rozalką. Dopiero co bła 2 tyg w domu - zapalenie oskrzeli, Rupertchore ucho, po 4 dniach w przedszkolu kaszel imegagorączka,teraz wirusowe. Dość mam tego chorowania, ostatnio ciągle pracuję-to dobrze - ale jak dzieci chore, to podwójnie trudne
          jestem krańcowo zmęczona i niewyspana
          trudno,dobrze, że za oknemsłońce,może będzie jużciepło i lepiej
          i spacja mi siępsuje
          no to się namarudziłam
          miłej soboty dziewczyny
    • lucy_cu Re: kawa mocna 02.04.11, 09:31
      Ja już dziś zaliczyłam godzinny spacer z najmłodszym człowiekiem. Zbiesił się- w domu wyje pod drzwiami, chce wciąż być, jak to się u nas mówi, na polu.
      W ciągu ostatnich dni go niestety usmażyłam- słońce już nieźle potrafi przypiec takiego małego ludzia. Muszę kupić smarowidło z filtrem.
      Plan na dziś- lenistwo, same konieczne roboty domowe, poza tym- odpoczynek. Narobiłam się w tym tygodniu jak głupia.
      Pabia- pochwal się potem koniecznie, co ładnego kupiłaś. :-)

Miłej soboty!
      • pabia_a Re: lucy_cy 02.04.11, 10:19
        zamierzam zrobić taką rabatę iglakowo-bylinowo-kwiatową, w miejscu gdzie stoi stół i krzesła ogrodowe, by trochę przysłonić to miejsce i jednocześnie by cieszyło oko:)
        Od strony sąsiada posadzone są w ubiegłym roku szmaragdy, więc chcę wyciągnąć dalej taką nierównomierną rabatę, najpierw kupię to co chcę posadzić i dopiero zacznę sadzić, łatwiej będzie mi ułożyć. Na pewno kupię cis, żywotnik jakiś żółty, płożący jałowiec, krzewuszkę, kalmię, żarnowca, modrzew płaczący ( mam już 2) azalię, fuksje, berberys i tawuły, może igrę, na pewno dosadzę peonie (kupiłam już kłącza, choć najpiękniej wyglądają rosnące same na trawniku) liatrę, dziwaczki. Pewnie w między czasie coś innego wpadnie w oko lub coś nie będzie pasowało więc wszystko wyjdzie w praniu, jak rabata będzie gotowa to się pochwalę:)
        • lucy_cu Re: lucy_cy 02.04.11, 11:56
          Ooo, to wielkie i piękne założenie na pewno będzie. :-)
          Ja powzięłam postanowienie, że w tym sezonie nic nie wsadzę, tylko będę podziwiać to, co mam- ciekawe, czy wytrzymam. ;-p
    • burdziaa herbatka 02.04.11, 14:53
      rosołek,obiadek mam-teraz czas na sernik z truskawkami:) miłej zdrowej soboty!
      • lucy_cu Burdziu 02.04.11, 15:10
        Trzecie zdjęcie od góry w dzisiejszym wpisie na Twoim blogu- co to za książka? Ilustracja mnie zachwyciła. :-)
        • burdziaa Re: Burdziu 02.04.11, 16:18
          podpisałam :)
          • lucy_cu Re: Burdziu 02.04.11, 21:01
            :-) Super, dziękuję. :-)
            • lilka.k Re: Burdziu 02.04.11, 21:11
              Dziś rano kawę piłam z Gismolkiem, bo od wczoraj u nas była z mężem. Objedliśmy się sushi po kokardę! :), tak jak jej obiecałam hehe
              • gismol77 Re: Burdziu 02.04.11, 22:40
                kawa z Lilką to jest to! jeśli dodać do tego tonę sushi dzień wcześniej, pyszne śniadanie i jazdy na torze testowym to mimo iż to dopiero półmetek weekend można zaliczyć do udanych!
                dzięki Liluś
                • lilka.k Re: Burdziu 02.04.11, 22:45
                  Jazdę zapamiętam na długo ;). Niby się darłam, ale podobało mi się. Tylko nie mogłam tego tak okazywać, bo Piotr gotów sprzedać naszego vana ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka