31.05.11, 10:38
Och Netia to ma przywileje dla stałych klientów!!!! Mamy telefon stacjonarny, używany sporadycznie oraz internet. W Netii jesteśmy od czterech lat. Wszystko było OK. W tej chwili płacę ok. 93 zł (internet + ok 2 godz. rozmów telef.). W CZERWCU kończy się nam umowa. Od miesiąca dzwonili z Netii czy już chcemy podpisać nową umowę ale mój mąż zwlekał. Wczoraj w końcu do nich zadzwonił. I dowiedział się że teraz mamy płacić najmniej 105 zł bo nie podpisaliśmy umowy od razu jak do nas dzwonili z propozycjami.
Druga rzecz to jakiś problem z telefonem stacjonarnym. Czasami dzwoni, podnoszę słuchawkę i słyszę jakieś głosy, rozmowy, warkoty, dźwięki o różnych godzinach. Czasami po odłożeniu słuchawki te połączenia się nie rozłączają. Byli z Netii, sprawdzili aparat i UWAGA doradzili że mam zmienić znajomych bo może mam złośliwych albo numer telefonu......który mam od 16 lat.
A ja myślałam, że zmieniły się czasy !!!
Żal mi tak jakoś zrezygnować zupełnie ze stacjonarnego bo przyzwyczajenie i internet ale teraz to sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: NETIA 31.05.11, 11:57
      Ja mam jakos dziwacznie , bo abonament w telekomunikacji, a połaczenia rozlicza nam netia, i ciągle ktos dzwonił abysmy przeszli calkowicie do netii, ze super oferta itd... i faktycznie wg, tego co mowili wychodziło to tanio,ale oczywiscie zapomnieli wspomniec, ze taka taryfa ulgowa to tylko umowa na pol roku,a po pol roku ceny 2 razy wieksze... ogólnie wkurza mnie ten cały syf telekomunikacyjny, potworzylo sie tysiace matek netii i telekomunikacji, ciezko sie zorientować kto chce oszukac/naciągnąć, wszystko trzeba dokladnie sprawdzac, szukac informacji zapisanych drobnym druczkiem, i tez szkoda mi zrezygnowac ze stacjonarnego tele, i broni go jak lew choc maz ciągle nalega abysmy go odłączyli, jednak wiekszosc naszej rodziny( rodzice.babcie) maja zwykle tele i jakby mieli zawsze do nas dzwonić na komórki to byłoby dla nich za drogo) i dlatego tak trwam z tymi naciągaczami. Solidaryzuje sie w bólu:) tez mnie wkurzają:)
    • domatorka.amatorka Re: NETIA 31.05.11, 14:36
      tia-znam te promocje
      mieliśmy umowę z Netią na łączach neostrady, doprowadzili mnie do takiego stanu, że zrezygnowałam z telefonu i mam tylko internet. wiem już jedno, WSZYSTKO, WSZYŚCIUTKO załatwiam z nimi pisemnie-na nic nie zgadzam się dopóki nie dostanę oferty czy propozycji na piśmie:)
      • ewlinp Re: NETIA 01.06.11, 12:46
        ja mam w tp od kilku lat internet, M testował z innych firm i cenowo wychodziło podobnie ale w kazdym przypadku łącze było kłopotliwe i niestabilne więc pozostaliśmy w tp i muszę przyznać że co roku płacimy mniej za lepsze usługi więc w sumie jestesmy zadowoleni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka