Dodaj do ulubionych

Dynia - przepisy

14.10.11, 12:22
Podrzućcie coś bo do tej pory poza pestkami to warzywo całkiem przeze mnie ignorowane w kuchni. Macie sprawdzone przepisy?
Obserwuj wątek
    • paris4 Re: Dynia - przepisy 14.10.11, 12:38
      ja poproszę o przepis na megapyszną rozgrzewającą zupę dyniową
    • guciowamama Re: Dynia - przepisy 14.10.11, 12:52
      Bardzo prosty i pyszny przepis na zupe:

www.rondelek.pl/zupa-krem-z-dyni-agnieszki-kreglickiej/
      Trzeba pamietac ze jest wiele gatunkow dyn i ta zupa zawsze moze smakowac troche inaczej.

Dla mnie najlepsza potrawa z dyni i imbiru jest marmolada - przepyszna robi moja mama - mistrzostwo swiata :-)
      • motylek1407 Re: Dynia - przepisy 14.10.11, 19:30
        www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/placki_z_dyni_z_serem/przepis.html
        www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/tarta_z_dynia_feta_szalwia/przepis.html
        Nie robilam, ale jako ze kocham dynie to mam te zakladki otwarte od paru dni i czekaja na realizacje ;)
        Robie tez kotleciki z dyni, obieram ze skory, wybieram miazsz, kroje na paski o grubosci ok 1 cm i o dl mniej wiecej 10 cm, obtaczam w jajku i bulce i smaze na oliwie. Julka uwielbia.
        • malenkie7 Re: Dynia - przepisy 14.10.11, 20:06
          nie wiem, jaki gatunek dyni wykorzystalam - zrobilam z niej zupe-krem. Poddusilam cebule, dodalam do niej pokrojoną w kostke dynie, przyprawilam solą, pieprzem, gdy wszystko ladnie się rozgotowalo dodalam mleczko kokosowe. pyszne było:)
          • burdziaa Re: Dynia - przepisy 14.10.11, 20:48
            MOja ulubiona to Hokkaido-miąż słodki,piękny kolor,swietna do wszystkiego.
            Zupę robię zawsze na bazie bulionu warzywnego(ale nie z kostki oczywiscie-tylko porządny wywar z jarzyn ) dodaje dynię,masło,czosnek,gotuję i miksuję.Na koniec koper i śmietana do smaku,kasza jaglana do talerza.
            Robie tez podobne kotleciki jak Motylek,leczo z dyni, zapiekanki z dynią,słodkie desery równiez, i do mieszanki surowych soków mozna dynię dodać.
            • moni_30 Re: Dynia - przepisy 24.10.11, 14:47
              Zrobiłam dziś pierwszy raz zupę krem z dyni z przepisu Guciowejmamy.
              Wyszła przepyszna, aromatyczna, żółciutka. Jeszcze rano, jak kupiłam dynię byłam przerażona, bo nawet nie wiedziałam jak się z nią (dynią) obejść, jak obrać. Ale okazało się niezbyt skomplikowane.
              Wszystkim POLECAM!
              • falka1918 Re: Dynia - przepisy 26.10.11, 20:01
                Rozgrzewająca zupa z dyni - goodcookingj.blogspot.com/2010/10/rozgrzewajaca-zupa-z-dyni.html

mirabelkowy.blogspot.com/2010/10/tarta-z-dynia-i-serem-plesniowym.html
                czympachnieuzakow.blox.pl/2011/09/Dyniowe-gnocchi.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka