Dodaj do ulubionych

Rower dla lipcowych jaki?

16.07.13, 09:31
16' 18' czy 20'?
Zwatpilam jaki dla Julki.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Rower dla lipcowych jaki? 16.07.13, 10:20
      Zależy od wzrostu dziecka. Musisz po prostu przymierzyć, nie kupować w ciemno.
      Moja od zeszłego roku jeździ na kołach 20cali, obecnie ma 121cm wzrostu, ale nie pamiętam ile miała jak wsiadała na ten rower.
      • andzia84 Re: Rower dla lipcowych jaki? 16.07.13, 14:39
        Roch ma teraz 16 cali ale już mega za mały jest na niego, chciałam mu kupić 20 cali ale poczekam i za rok większy kupię. ale tak na teraz na "przeciętnego" lipcowego 20 cali.
        • ridibunda Re: Rower dla lipcowych jaki? 16.07.13, 17:33
          U nas też 16, ale pewnie 20 pasowałaby lepiej. Ale lubi swój rower, dobrze się na nim czuje, więc w tym roku zrezygnowaliśmy z zakupu nowego, kupimy większy za rok.
          • olga727 Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 07:53
            ridibunda napisała:

> U nas też 16, ale pewnie 20 pasowałaby lepiej. Ale lubi swój rower, dobrze się
            > na nim czuje, więc w tym roku zrezygnowaliśmy z zakupu nowego, kupimy większy z
            > a rok.

To nie lepiej kupić używany,ale większy już teraz. Koleżanka kupiła dla 8 latka na urodziny za 50 zł "górala" 24",satysfakcja obopólna:syn się cieszy z "nowego" roweru,a mama:że za dużo nie wydała. ;) Młody komunię będzie mieć za 2 lata i wtedy dostanie prawdopodobnie nowy.
            • motylek1407 Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 08:19
              My na urodziny, prezent od calej rodziny skladkowy wiec tez wole nowy. Znalazlam jeszcze niemiecki rower 18ke ;)
              • spodnica_w_kratke Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 09:14
                rok temu chciałam kupic 16", ale mąż się upeirał, żeby poczekac do wiosny i kupić większy. Tyle, że nawet teraz jak wsiadała na 20" to wyglądała na zbyt drobną, ledwo dostającą do ziemi, mimo, że ma 122 cm;) I kupiłam w końcu 16", uzywana Meridę. Śmiga, bez problemu dostaje do ziemi stopami, jedynie przy najwyższym położeniu siodełka jest to mniej pewne, bo samymi paluszkami. Ale z wyboru jestem zadowolona, z ceny też;), a za rok pewnie kupimy 20". 18" tez szukałam, ale tych jak na lekarstwo, więc odpusciłam.
                • paris4 Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 09:45
                  Hanka jeździ na 16 i jest ok - ale ona z tych niższych i drobniejszych
                  Nie polecam kupowania roweru bardzo na wyrost - dziecko nie czuje się na takim zbyt pewnie i nie jest to zbyt bezpieczne. Rower powinien być dobrze dobrany nie tylko do wzrostu ale ogólnie do człowieka. Rozmiar koła to nie jedyny ważny parametr. Trzeba przymierzać. Polecam wizytę w dobrym sklepie rowerowym gdzie specjalista doradzi i dobierze odpowiedni sprzęt - decathlony i inne markety też raczej odradzam- nie ma tam osób dobrze znających sprzedawany sprzęt. Znalazłam w zeszłym roku taki sklep i czuję różnicę zasadniczą. No i dowiedziałam się że najlepszy czas na kupowanie rowerów to kwiecień-maj - schodzą wtedy z linii produkcyjnej, jest duży wybór
    • lipiec_2007 Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 11:33
      moj krasnoludek od ubieglego roku jezdzi na 18-tce. Mysle, ze jeszcze w przyszlym roku bedzie on dla niego ok:)
    • olga727 Re: Rower dla lipcowych jaki? 17.07.13, 11:56
      motylek1407 napisała:

> 16' 18' czy 20'?
      > Zwatpilam jaki dla Julki.

Wiesz co,gdyby Emilka nie dostała po siostrze roweru 20" ( bo starsza dostała na komunię),to kupiłabym jej rower firmy Arkus "Różyczka" 20" -różowy z białym koszykiem i pióropuszem przy kierownicy. Bardzo ładny. ok.400 zł.
      • motylek1407 Taki 29.07.13, 10:01
        www.szumgum.com/rower-dzieciecy-puky-z-8-rozne-kolory.html
        Kupilismy taki, wart swojej ceny! Super jest i 18", na Córcię w sam raz !! I cala rodzina sie cieszy ;)
    • lee_a Re: Rower dla lipcowych jaki? 29.07.13, 10:12
      Ania od lipca zeszłego roku jeździ na 18 calach. Jest idealny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka